Belçika

Batı Avrupa’nın en önemli ülkelerinden biri olan Belçika, tarihi ve kültürel açıdan bir cennet sayılabilir. Federal Parlamenter Monarşi ile yönetilen bir ülkedir ve Avrupa Birliği ile NATO’nun birimlerine ev sahipliği yapıyor. Carmen ile Latin dünyası karması bir kültüre sahip olmasından dolayı birden fazla resmi dili bulunuyor. Felemenklerin dili Felemenkçe, Valonların dili Fransızca, kalan grupların dili ise Almanca olarak geçiyor. 11 milyon civarında bir nüfusa sahip olan ülke, küçük bir yüz ölçümü olduğu için en kalabalık ülkeler arasında yer alıyor. Başkenti ve en çok turist ağırlayan şehri olan Brüksel’i ise turizm yoğunluğu açısından Bruges, Ostend, Ghent, Atnwerp ve Liege takip ediyor. Bunlar arasından özellikle Bruges (Brugge), masal kitaplarını andıran mimarisi ile turistlerin gözdesi ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki şehirlerden biri.

Atlas Okyanusu, Hollanda, Fransa, Almanya ve Lüksemburg tarafından adeta bir çerçeve içine alınmış olan ülke, tüm Batı Avrupa gibi genel olarak soğuk bir iklime sahip olmakla birlikte kışlar çok sert geçerken yaz aylarında sıcaklık maksimum 19 dereceye ulaşıyor. Soğuk havalarda gezmek istemeyenler bahar aylarında gitmeyi tercih edebilirler.

Ticaret, tarım, sanayi, kentleşme ve ulaşım alanlarında başarılı bir denge kurmuş olduğu için zengin ve mutlu bir ülke olarak dikkat çekiyor. Küçük bir ülke olduğu için tüm şehirlerinde rahat bir ulaşım söz konusu; özellikle bisiklet kullanımı oldukça yaygın. Sağlık sektöründe inanılmaz gelişmiş bir düzeye sahip ve moda, mimari, sanat ve tarih alanlarında ise insanı doyuma ulaştıran bir ülke. Orta Çağ’dan kalma pek çok mimari ve sanat eserini burada görmek mümkün.

Biraları ile ünlü bir ülke olması eğlenceli gece hayatının da üst düzeyde olduğunu kanıtlar nitelikte. Özellikle başkent Brüksel’de her tarza uygun bir eğlence mekanı bulmak mümkün. Kukla, müzik ve film festivalleri alanında da oldukça zengin bir ülke olduğu söylenebilir; Sfinks Mixed, Pukklepop ve Castus Festivali gibi müzik festivalleri ülkenin en popüler olan etkinlikleri. Bunların yanı sıra; iyi kahve içmek, leziz çikolatalar ve waffle yemek için Belçika’dan daha iyi bir yer olamaz.

Belçika’ya direkt ve aktarmalı uçuşlarla gidilmesi oldukça kolay; İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Bodrum ve Adana’dan ülkenin başkenti Brüksel ile diğer önemli şehirleri olan Ostend ve Liege’e aktarmasız uçuşlar düzenleniyor. Ayrıca Fransa, Almanya veya Hollanda’nın ülkeye yakın şehirleri üzerinden aktarmalı uçuş yapabilir; bu ülkelerin Belçika’ya komşu olan şehirlerinden tren ya da otobüs kullanarak da seyahat rotanızı genişletebilirsiniz. Havalimanı, şehir merkezi arası ulaşımlar için tren, otobüs ya da taksi kullanılabilir.

Belçika’ya gitmek için Schengen vizesi almak şart; bunun için konsoloslukla direkt temasa geçerek ya da vize acenteleri aracılığıyla başvuru yapabilirsiniz. Hizmet, hususi ya da diplomatik pasaporta sahip kişiler ise 90 güne kadar vizeden muaftırlar.