Arjantin’de Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 10 Yer

Arjantin, coğrafya bakımından sert çöllerden nemli ormanlara kadar her şeyi kapsayan son derece farklı bir ülkedir.

Güneydeki güzel Patagonya’nın subtropikal kuzeyinden Subantarktik bölgelere kadar uzanan Arjantin, dünyanın dört bir yanından gelen kültürleri, sanatları ve mimari fikirleri içinde barındırıyor. Avrupa’dan etkilenen şehirler, yerel kültürü yaşatan bölgeler çeşitlilik sağlıyor. Doğal yapılar ve insan eli değen sanat eserleri Arjantin’i turistik bir ülke haline getirmiş. Güney Amerika’da yer alan bu ülkeye gitmeyi düşünüyorsanız, Arjantin’de gezilecek yerler yazımızdaki noktaları bir köşeye not almalısınız.

Iguazû Falls

ıguazu şelalesi

Etkileyici güzellikteki Iguazû Şelaleri, Arjantin ve Brezilya sınırında bulunuyor. Dolayısıyla iki ülkede de Iguazû Milli Parkı var. UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınan büyük şelaleler şüphesiz Güney Amerika’nın en görkemli doğal oluşumlarından.

Ziyaretçiler çoğunlukla Şeytan Boğazı denilen yere gidip en iyi manzarayı yakalamak istiyor. Yürüme yolları günümüzde iyileştirilerek epey kolaylık sağlamış.

Perito Moreno Buzulu

perito buzulu

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde olan Patagonia’nın Los Glaciares Milli Parkı, ziyaretçilerine çeşitli konaklama opsiyonları sunuyor. Çoğu turist, Perito Moreno Buzulu’nu görmeye gelir. En popüler buz kütlesi 30 kilometreden oluşuyor. Aynı zamanda burada dünyanın en büyük üçüncü tatlı su rezervi var.

Los Glaciares Milli Parkı’nın bir diğer önemli özelliği, 3.350 metre uzunluğundaki Monte Fitz Roy Dağı’dır. Şili sınırlarını aşan dağa tırmanmak, Everest’e tırmanmaktan daha zordur.

Buenos Aires

buenos aires

Güney Amerika’nın en cazip şehirlerinden biridir. Arjantin’e gelenlerin Patagonya Bölgesi’ne geçmeden önce Buenos Aires’de biraz zaman geçirmeleri iyi olacaktır. Müzeler, sanat galerileri ve festivaller ilk tanışma için yeterli heyecanı verecektir. Ülkenin en iyi alışveriş mağazaları da takibi ki burada konumlanmış. Şehri dolaşırken butik dükkanlarda hoş ürünler bulabilirsiniz.

=> Buenos Aires Gezilecek Yerler

Ushuaia – Dünyanın Sonu

ushuaia

Arjantin’in güney ucundaki Patagonya muhteşem doğası ile bilinir. Ushuaia ise dünyanın en güneydeki şehridir. 20. yüzyılın başlarında burası ceza kolonisi (cezaların verildiği yer) olarak kullanılıyordu. Günümüzde ise Antarktika ve Cape Horn’a gidiş için kullanılıyor.

Beagle Kanalı’ndaki Ushuaia dağların, denizlerin, buzulların ve ormanın kenarında benzersiz bir manzara ile çevrili. Bir süre sonra bazı yerlerin “Dünyanın Sonu” olarak adlandırıldığını göreceksiniz. 1894’de inşa edilen “Dünyanın Sonu Feneri” buna güzel bir örnektir. Ayrıca “Dünyanın Sonu Müzesi”nde bölgenin tarihi, aborjin yaşamı, gemi modellemeleri, eski askeri teçhizatlar gibi şeyler sergilenir.

Puerto Madryn ve Valdês Peninsula

puerto madryn

Puerto Madryn şehri, Patagonya kıyısındaki en korunaklı yerlerden biri yer alan Golfo Nuevo kıyılarında yer almaktadır. Galli yerleşimciler tarafından 1886’da kurulan kentin derin su limanı ve bol doğa rezervleri Arjantin’in en popüler gemi turizmi yerlerinden biridir. Patagonya’nın güçlü rüzgarları, rüzgar sörfçüleri için önemlidir. Doğa Bilimleri Müzesi’nde de deniz canlılarına yönelik hayranlık uyandırıcı çalışmalar yapılıyor.

Tierra del Fuego Ulusal Parkı

tierra del fuego ulusal parkı

Parktaki göller, nehirler, tepeler ve buzullar Arjantin’in en eski kıyı ulusal parkını oluşturuyor ve çok sayıda ziyaretçi çekiyor. Beagle Kanalı’ndan Şili sınırına ve kuzeyden Lago Kami’ye uzanan 156 bin dönümlük alana sahiptir.

Maceraperestler bu parkın yürüyüş parkularından iç kısımlarına doğru heyecan verici bir yolculuğa çıkıyor. Bu gezi sırasında Arjantin’deki yaban hayatına yakın bakış atabilirsiniz.

Mar del Plata

mar del plata

Güney Amerika‘nın en iyi plajlarından bazıları bu civarda bulunur. 8 kilometrelik plajlarda sayısız oyun alanı, park, bahçe, tatil beldeleri var. Plajdan biraz uzaklaşmak isterseniz Manul Fangie Müzesi’ne ve Mar del Plata Akvaryumu’na hiç de uzak değilsiniz 🙂

Bariloche Göl Alanı

bariloche göl alanı

Çarpıcı manzara ve kayak merkezi arıyorsanız Bariloche’ye gelebilirsiniz. Güney Amerika’nın en büyük kayak merkezlerinden biri olan Cerro Catedral, 100 kilometre uzunluğunda kayak alanına sahiptir. Aynı yerde Nahuel Huapi Milli Parkı’nın oluşturan çok güzel bir göl var. Çeşitli doğal oluşumları göreceğiniz yerde kamp, yürüyüş, bisiklet gezisi ve rafting yapabilirsiniz.

Mendoza

mendoza

Kuşkusuz Arjantin’in en güzel şehirlerinden biri olan Mendoza, yaz aylarında olduğu kış aylarında da açık hava sevenler için popüler noktalardan. Karlı havalarda Güney Amerika’daki kayakçılar Los Penitentes’e gelir. Yazın ise yürüyüşçüler ve dağcılar ortaya çıkar. Yıldızlar altında kamp yapma ve rafting diğer aktivitelere örnek verilebilir.

Tarihi Côrdoba Katedrali

cordoba katedrali

Arjantin başkenti Buenos Aires’ten sadece beş saatlik uzaklıkta olan Côrdoba, ülkenini en büyük ikini şehridir ve çoğu zaman Andes’e yapılan yolculuklarda mola yeri olarak kullanılmaktadır. Şehrin eski binalarının çoğu 16. yüzyılın erken sömürge dönemine kadar uzanır. Bunlardan en önemlilerinden biri, 1580 yılında inşa edilmiş olan, Barok ve Neoklasik stillerinin görüldüğü Côrdoba Katedrali’dir. Zaman içinde Arjantinli sanatçıların eli de değmiştir.

Arjantin’de gezilecek yerler yukarıdakilerle sınırlı değil. Detaylara girdiğimizde karşımıza yüzlerce yer çıkıyor. Güney Amerika’nın en güzel ülkelerinden olan Arjantin, yabancı turistleri bugüne kadar üzmedi.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin