Alaçatı Kahvaltı Mekanları | 16 Gözde Mekan

Bir Türk geleneği olarak ön plana çıkan meşhur kahvaltı öğünü, şüphesiz nerde olursak olalım hepimiz için önem arz ediyor. Güne enerjik bir başlangıç yapmak için atlamamamız gereken şeylerden biri olup, keyifle uzun uzun yapabileceğiniz serpme kahvaltı masalarından tutun hızlı şekilde tüketebileceğiniz bir lezzete kadar tüm alternatifleri sizlere sunduğumuz Alaçatı kahvaltı mekanları için yazımızın devamını okumalısınız!

Serpme Kahvaltı Mekanları

1- Katre Kahvaltı

Burası Neresi? Alaçatı‘nın klasikleşmiş mekanlarından biri haline gelen Katre Kahvaltı, bölgede yiyebileceğiniz en lezzetli kahvaltı ürünlerini sofranıza servis ediyor. Mekanın işletmecisi büyük bir  işine olan sevgisi ve özen ile misafirlerine hazırladığı kahvaltılıklardan  peynir ve zeytin gibi ürünleri kendisi gidip üreticilerden satın alıyor. Haliye böyle yapılan işinde sonucunda leziz mi leziz ürünler ortaya çıkıyor.

Neden Gitmeliyim? Geleneksel Türk kahvaltısında olduğu gibi pişiden böreğe, otlu yumurtadan semizotu ve bostan salatalarına dek damaklarınıza layık bir masa kuruluyor. Tavisye edebileceğimiz şeyler arasında sıcak keçi peyniri gelmekte olup değişik bir şeyler peşindeyseniz de içerisinde yeşil biber olan ekşi lor tadındaki peynir ezmesi olan ekşimek sipariş etmeniz uygun olacaktır. Bilhassa acı biber reçeli damaklarda farklı bir tat bırakıyor.

Elbette ki her şey bunlarla sınırlı değil! Bilinen dünya lezzetlerinden pancake de bulabilirsiniz burada. Damak zevkinize göre seçim yapmak size kalıyor. Veganlar da unutulmamış bu güzel mekanda. Menüsünde ekstra olarak belirtilmiyor olsa da aklınızda bulunsun, tercihinizi söyleyerek siparişinizi verebilirsiniz. Vegan peynir ve vegan sucuk seçenekleri de oldukça cezbedici duruyor.

Serpme Kahvaltı İçerisinde; kırma yeşil zeytin, bal, Kavakalan’dan gelen organik tereyağı, keçi peyniri, domastes, salatalıki biber, anlaşmalı olunan çiftliklerden yeşillikler, sürk çökeleği, salça, yumurta, kasap sucuğu, börek ve Antakya’dan özel olarak getirtilen nar ekşisi bulunuyor. 

Eğer sessiz sakin bir ortamda kahvaltınızın keyfini çıkartmak isterseniz daha erken bir saatte gelmeyi tercih edebilirsiniz. Tabi gelmeden önce rezervasyon yaparsanız herhangi bir aksilik yaşama ihtimalini ortadan kaldırmış olursunuz. Mekan oldukça hijyenik olup çalışanlar tüm masalara oldukça hakim durumda çayı biten masalara hemen müdahale ederek tazeliyorlar.

  • Konum: Alaçatı, İnönü Cd. No: 77, 35937 Çeşme/İzmir
  • Telefon: 0232 716 76 72
  • Ortalama Fiyat: Kişi başı 68 TL
  • Çalışma Saatleri: 08:30–15:00 / Cumartesi-Pazar 08:30–17:00 / Salı-Çarşamba Kapalı*
  • Web Sitesi
  • İnstagram
  • Yol tarifi al>

2- Bumba Breakfast Club

Burası Neresi? 130 senelik binada faaliyet gösteren mekan, gelen ziyarteçilerini  nar , zeytin, sakız, limon ağaçları eşliğinde enfes bir kahvaltı ortamı sunurken son derece samimi işletmecileri ile de buradan memnun ayrılmanızı sağlıyor. Yine Alaçatı’da popüleritesi yüksek mekanlardan biri olan Bumba Breakfast ile devam yazımıza devam ediyoruz. Üzerinizde salkım tanelerinin bulunup yanınızda ise mini minnacık kaplumbağların gezindiği  bir ortamda kahvaltı yaparak güne başladığınızı hayal edebiliyor musunuz?

Neden Gitmeliyim? Saat 09:00’da kahvaltı servisinin başladığı mekanda Arnavut kahvaltılığı olan biberi kaymak, peynirin long’tan, farklı lezzetlerdeki reçelerden ve yumurtalardan denerken portakol suyu ve menemen haricindeki tüm her şey sınırsız olarak sunuluyor. Çay, Türk kahvesi ve tüm çeşit kahvaltılıklar bu hizmete dahil. Neredeyse 7 çeşit kadar peynir, domates/salatalık, bal, anne eli değmiş gibi pişileri, simit, haşhaş ezmesi, özel sos ile yapılan bazlama ve daha nice ürünler menüde mevcut.

Kaçırmayın! Organik olarak içerisinde herhangi bir katkı maddesi bulundurmayan yaban mersini, karadur be kızılcık suyundan içmeden kesinlikle ayrılmayın burada.Eğer bir öneri istiyorsanız otlu peynirli ve salçalı cevizli yumurtasını söyleyebilirim. Zira buranın ön plana çıkan lezzetleri olur kendileri.

Bumba’da kendinizi asla yormuyorsunuz. İşini layıkı ile yapan çalışanlar tarafından tüm eksikleriniz ve biten ürünleriniz fark edilerek yenisi getiriliyor. Bence burayı benzersiz yapanda şey de bu özelliği. 🙂 Renkli mi renkli bahçeye sahip olan Bumba Breakfast Club’un girişi kapısı, ünlü Kapari Restoran’ın arka bahçesinde bulunuyor olup gelmek için kesin olarak rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Bu güzel mekana giremeyip hevesinizin kırılmasını istemeyiz. 🙂

  • Konum: Alaçatı, 2000. Sk. No:35, 35950 Çeşme/İzmir
  • Telefon: 0506 938 33 11
  • Ortalama Fiyat: Kişi başı 65 TL
  • Çalışma Saatleri: 09:00-17:00
  • Web Sitesi
  • İnstagram
  • Yol tarifi al>

Pratik Kahvaltı Mekanları

3- Noni’s House 

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Noni’ s House (@nonishouse)’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? Küçük şirin bir mutfaktan çıkan lezzetli mi lezzetli ürünlerin sunulduğu sıcak ve samimi bir Noni’s House ile yazımıza devam ediyoruz. Ekşi mayalı ekmekler mi diyelim, pişiler mi, poğaçalar mı…

Neden Gitmeliyim? Birbirinden lezzetli reçel, zeytin, peynir, sucuklu menemenin bulunduğu kahvaltı öğünün yanında öğle saatlerinde yemek isterseniz makarna, börek ve hamburger gibi yemeklerde menüde yer alıyor.

Kaçırmayın! Tüm yıl hizmet veren bu mekanın sahibi tarafından hazırlanan güzel yemekler, kış ayların şömüne başında yaz aylarında ise ağaçların altında serin serin yemek yeme imkanı sağlıyor. Akşam saatlerinde ise peynir tabağı yanında şarap içebilirsiniz. Gelirken rezervasyon yaptırmanız yararınıza olacaktır.

4- Bom Dia Alaçatı

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Bom Dia (@bomdiaalacati)’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? Evet hepimiz gelenesek kahvaltımıza bayılıyoruz, üzerine tanımayız ama arada bir de şöyle batıya doğru açılmayalım mı? Severek tükettiğimiz farklı lezzetlere arada bir hepimiz yöneliyoruz işin doğrusu. Tam da bu duruma karşılık veren bir mekan Bom Dia.

Neden Gitmeliyim? Bu kategoride değelendirildiğinde alanının bir numarası olma niteliğini taşıyan mekanın mimari dekoru, sıcak armosferi ve toteldeki görüntüsü ile önce gözünüze hitap ederek bir sonraki adım olan midenizi ee geçiriyor. 🙂 Çalışan ilgilenen herkesin ilgisi son derece üst seviye olup meyveli pancake, avakado omlet,  İspanyol usulü tortillalar derken ne olduğunu şarşırıyorsunuz.

Eğer buraya sık uğrama şansınız yoksa ve tatilden tatile geliyorsanız her gün kahvaltınızı burada yaparak farklı bir ürün deneyebilir veya kalabalık arkadaş grubunun nimetlerinden yararlanarak her biriniz farklı bir şey söyler ve birbirinizin yemeklerinin tadına bakarsınız. Bence gayet makul bir düşünce. 🙂 Böylesine güzel havalı bir kahvaltının yanına da taze mey suyu gitmez mi diyerek sipariş verme işini size bırakıyoruz.

Sindire sindire yiyin yemeklerinizi bahçenin keyfini sürün. Kırmızı meyvelerden oluşan bowlları mı dersiniz, poşe yumurtalı alternatifleri mi yok sa avakadolu yumurta mı ya da smoothie’leri mi hepsi birbirinden harikalar! Fırından taze çıkan kuruvasanları masaların arasında gezerek isteyip istemediğinizi soruyorlar. Bana kalırsa çok tatlı bir davranış olup sıcacık yeme imkanına sahip oluyorsunuz dilerseniz

Süzme yoğurdun üzerine pancar reçeli koyarak yapılan ürün buranın en ünlüsü. Tüyoyu verdiğimize göre denemesi de sizden. Buraya gelip renkli konseptteki duvarını çekip İnstagram’a atın. Zira bizim neyimiz eksik influencer’lardan?

Kaçırmayın! Hızlı bir kahvaltı seçeneği olarak karşımıza çıkan Bom Dia’da kahvaltınız bittikten sonra bahçeden koparılarak hazılrnan biberiye çayı yanında oreolu cheesecake yiyebilirsiniz. Yalnıza kahvaltısı için gelmek zorunda da değilsiniz ayrıca. Öğle saatlerinde yiyebileceğiniz salata ve burger seçenekleri ile de en kaliteli hizmeti sunuyor.

  • Konum: Alaçatı Mh. 12500 Sokak No:38, 35930 Çeşme/İzmir
  • Telefon: 0539 811 01 67
  • Ortalama Fiyat: 25 – 75 TL
  • Çalışma Saatleri: Her gün 09:30 – 17:00 ve 19:00 – 23:00 / Pazartesi günleri 19:00 – 23:00 Kapalı*
  • İnstagram
  • Yol tarifi al>

5- Kupa Alaçatı

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Kupa (@kupaalacati)’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? Bir tatil beldesi olmasından mütevellit daha lükse kaçan mekanlara karşı daha sıcak bir atmosfere sahip alternatif olarak Kupa Alaçatı ile devam ediyoruz listemize. Küçük bir yer olması sebebi ile gitmeden önce rezervasyon yaptırmanız size artı katar. Kendisine özgü ekşi mayalı ekmekten mutlaka sipariş etmeli ve kahvaltı çeşitleri ile karnınızı doyasıya doyurmalısınız! Farklı olarak buranın sabit bir menüsü yok. Her gün farklı bir menü oluşturuyor. Kahvaltınızın ardından bir şeyler içmek için Hobbit kapısından geçip bahçesine geçebilirsiniz. İçecekler içinse soğuk kahveleri ve  kombucha çaylarını denemelisiniz.

6- Sakız Reçeli

Burası Neresi? Otlu yumurta, reçel alternatifleri, pişi en tercih edilen yemekleri olan Sakız Reçeli’nde tüm bu ürünler işletmecisi tarafından bizzat hazırlanıyor. Diğer mekanlara kıyasla hafta sonları jazz müziği çalınıyor. Kahvaltı yaptığınız esnada arkada çalan bu müzik, o anı daha da keyifli geçirmenizi sağlıyor.

Menüde bulunan her bir kahvaltı tabağına farklı bir isim verilmiştir. Üç farklı kahvaltı seçeneğine sahipsiniz. Bunlardan ilki en fazla ürünün barındığı bu alternatif Serpme Kahvaltı göz dolduruyor olup içerisinde; ev yapımı reçeller, gevrek, boyoz, susanlı pişiler, gözleme, erimiş Ayvalık peyniri, sakız reçeli atom bulunuyor.

Bir diğeri Çekici Kadın Kahvaltısı; geleneksel kahvaltıdan daha kopuk olan bu seçenekte pancake’lerden meydana geliyor. Dört tane pancake ve yanında sosları ile ik reçeli krem peyniri ve saçak peynir servis ediliyor.

En best tabağı havyarlı şampanyalı Ego Tavan ismindeki kahvaltı tabağı olup kolay kolay her yerde bulabileceğinizi düşünmüyorum. Ego Tavan Kahvaltısı‘nda;  havyarlı yumurta, baharatlı tereyağ, üç reçel, iki kruvasan ve iki kadeh mimosa bulunuyor.

Son bir seçenekte Kritik kahvaltı; serpme kahvaltı ile beraberinde geliyor. İçerisinde; iki boyoz, bir gevrek, bir haşlanmış yumurta, Cunda eritme peynir, söğüş tabağı, tereyağ, iki reçel, zeytin-bal kaymak, iki tulum yer alıyor.

Tüm bunların yanında çayın sınırsız olarak sunulduğunu belirterek yüzünüzü güldürebilirim. 🙂 Sadece kahvaltı tercih etmek zorunda değilsiniz. Cheeseburgerler, hamburgerleri ile de adından söz ettiriyor. Dilerseniz Alaçatı’nın Yöresel Yemekleri yazımızı inceleyerek konu hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Kaçırmayın! Organik olarak hazırlanan ev yapımı hazırlanan sakızlı ve ahududulu, karadut ve kaymaklı satın alarak kendi evinizde kahvaltı masanıza taşıyabilirsiniz. Aynı zamanda Hindistan cevizi ve limon kabuğu içerisinde sunulan leziz dondurmasından da denemeden dönmeyin!

  • Konum: Yeni Mecidiye Mahallesi, İnönü Cd. No:35, 35937 Çeşme/İzmir
  • Telefon: 0532 550 17 68
  • Ortalama Fiyat: 35-45 TL
  • Çalışma Saatleri: 09:00-17:00
  • İnstagram
  • Yol tarifi al>

7- Apero

Burası Neresi? Farklı bir damak zevki oluşturan Apero, iki tane küçük taş binasının birleştirilmesi ile oluşturulan bir mekan olup her şeyim taze olarak çıktığı pastane, fırın ve sandviç evidir.

Neden Gitmeliyiyim? Kahvaltı menüsü içerisinde; ev yapımı granola, avakodulu ekmek üzerine yumurta, peynir, zeytin, domates, meyve, kuru yemiş, taze meyve, patatesli Fritata omlet, tam tahıllı ekmeğin bulunduğu bir tabak. Bunların yanı sıra lezzetli sandviçleri olan; rozbifli, somon gravlaks, mozarella-domates-fesleğenli focaccio, bacon-domates soslu tost sizde unutamayacağınız bir iz bırakacak gibi.

Kaçırmayın! Gün içerisinde devamlı ev yapımı brownie, cheescake, limonlu parfe, ıspanaklı ve tavuklı kişler çıkıyor. Mutlaka denemenizi öneririm! Satın alıp evlerinize götürebileceğiniz granola, ekşi maya ekmeği, peynirli çubuklar ve biscottiler mevcut.

8- Köşe Kahve

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Köşekahve (@kosekahve)’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? Samimi atmosferi ile memnun kalacağınız bir kahvaltı sunumu yapan Köşe Kahve, Köy Meydanı’nın tam köşesinde yer alması sebebilye bu adı aldığını varsayıyorum. Lezzetli mi lezzeti omletleri, menemeni, croissant ve kardeş simitin yanı sıra sosis, vişne crumble, merenge, somon ızgara, şeftali semizotu, avakado çiek salata, hamburger gibi güzel tatlara sahip. Buraya gelmişken kokteyerini de denemenizi tavsiye ederim.  Yanında bir demlik çay verilmekte olan 09:00-14:00 saatlerinde arasındaki kahvaltı tabağında; ezine beyaz peyniri, siyah-yeşil zeytin, salata,ev yapımı reçel, karadutlu lor peyniri,bergama tulum peyniri, boşnak ezmesi, acılı ezme buunuyor.

  • Konum: Alaçatı Mahallesi 11005 sok. no:4, 35930 Çeşme/İzmir
  • Telefon: 0530 312 93 21
  • Çalışma Saatleri: 10:00- 20:00
  • Ortalama Fiyat: 28-60 TL
  • Web sitesi
  • İnstagram
  • Yol tarifi al>

Açık Hava Kahvaltı Mekanları

9- İncirli Ev

Burası Neresi? Adından da anlaışlacağı üzere incir ağaçlarnın bulunduğu İncirli Ev’in avlusunda kahvaltı sunumları yapılıyor olup, reçelleri ile adından söz ettirmektedir. Reçellerin hepsi otel olan bu işletmenin sahibi tarafından yapılıyor. Bu reçellerin yapımı sizde merak uyandırıyorsa, bunun hakkında size bizzat kendisi de bilgi veriyor. En gözde reçel ise incir reçelidir.

Neden Gitmeliyim? Reçellerin bu derece öne çıktığı bir mekanda ekmeklerin tadını varın siz düşünün. Yanında taze söğüş tabağı, birbirinden farklı zeytin ve peynirler bulunuyor aynı zamanda. Otlu peynirli börekleri de gönlünüzü fethedecek. Bu güzel bahçede yapacağınız huzur dolu kahvaltının ardından buranın sizde özel bir yer edineceğine eminim. 🙂

10- Misk Alaçatı

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Lens of Z ???? (@lensofz)’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? Alaçatı’daki Gaia Otel içerisinde hizmet veren Misk Alaçatı, hem gizli hem bir o kadar bilindik bir yer. Butik bir otel olarak faaliyet gösteren Gaia’nın içerisindeki restoran, bölgenin mimari dekorasyonuna bağlı kalarak dizayn edilmiştir. Hiç bir biçimde bozulmayan o havası ile sizi etkileyecek ve arka fonda çalan müzikleri ilede hoş saatler geçirmenizi sağlayacak.

Neden Gitmeliyim? Alışagelen kahvaltı anlayışından uzak bir menüsü mevcutken elbette klasik Türk kahvaltısı da bulunuyor. Bu kahvaltı içerisinde; bildiğiniz üzere reçel, peynir, salatalık, domates vb. mevcut. Ancak buraya geliyorsanız da farklı lezzetlere açık olmanız ve denemeniz konusunda ısrarcı olacağım.

Nasılsa klasik kahvaltıyı pek çok mekanda da yiyebilirsiniz. Farklı seçenekler arasında; kaburga fümeli Eggs Benedict, eggs benedict,smoothie bowl, avokado tost, pancake, ekşi mayalı ekmek üzeri poşe yumurta denemeye değer.

  • Konum: Alaçatı, 13002 Sokak No:11, 35930 Çeşme/İzmir
  • Telefon: 0232 729 77 77
  • Ortalama Fiyat: 125 – 175 TL
  • Çalışma Saatleri: 19:00 – 02:00
  • İnstagram
  • Yol tarifi al>

11- Yeni Yer Alaçatı 

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

yeniyer (@yeniyeralacati)’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? Alaçatı’ya 1 kilometre mesafede yer alan Yeni Yer Alaçatı, yeşillikler ile dolu bir bahçe içerisinde gününüzü güzelleşitmeye devam ediyor. Güzel kokuların eşliğinde, ağaçların sağladığı gölgeliklerde ister sabah kahvaltısı yapın ister öğle yemeği yiyin hiç farketmez, hepsinde ayrı keyif alacaksınız.

Bahçenin içerisinde; kekik, nane, ayçiçeği, asma, erik, lavanta, levantin, reyhan, melisa, lemongrass, biberiye, mercan köşk, pazı, adaçayı, börülce, vişne, kabak, salatalık, limon, ayva, karabaş otları, badem, elma, lime, incir ve zeytin ağaçları bulunuyor.

Neden Gitmeliyim? Masanızda yemeğe hazır bulunan tüm bu yemekler içerisinde yetişen meyve, sebze ve otlardan elde ediliyor. Kahvaltıda sizlere aşina olduğumuz üzere Türk kahvaltısı yerine, daha modern ürünler veriliyor.

Bunlar; şeftali püresi ve labneli ev yapımı granola, biberli peynirli yulaf, karabuğday patlağı, limon kremalı bal kaymaklı portakal, mandalina, semizotlu rokalı avakadolu domats salatalık, ekşi maya ev yapımı ekmek ve manuşhi yer alıyor.

Kaçırmayın! Öğle saatlerinde; tava tostu, tatlı kek, patatesli yumurta, tart, kiş ve kurabiye akşam saatlerinde ise; ayva pestilli ricottalı şeftali salatası, soğuk mercimek çorbası, enginar panzanella, deniz otları salatası, füme uskumru salata, kuru cacık, portakallı humus, tuzda pişirilen balık, dana yanak, pilavlı brisket gibi lezzetler mevcut.

  • Konum: Alaçatı, 7152. Sk. No: 138/4, 35937 Çeşme/İzmir
  • Telefon: 0533 096 20 79
  • Çalışma Saatleri: 09:00-03:00
  • İnstagram
  • Yol tarifi al>

Doğa İçinde Kahvaltı Mekanları

12- Çeşmeköy

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Çeşmeköy (@cesmekoy)’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? Doğanın kucağında bulunan Çeşmeköy, sürdürebilir yaşam projesi olarak faaliyetlerini sürdürüyor olup aynı zamanda bir kamp yeri olarak kullanılıyor. Kahvaltı da masanıza gelen tüm yiyecekler kendi bahçelerinde yetiştiriliyor olup patatesli yumurta ve küçük pişileri ile ön plana çıkıyor. En ünlüsü ise domates reçelidir.  Peynir çeşitlerinden bal-kaymak ikilisine, zeytin, reçel, söğüş, börek ve sınırsız çaydan meydana gelen serpme kahvaltısı ile doğanın tadını çıkarmanız açısından olanak sağlıyor. Yalnızca kahvatı için değil yoga dersleri ve sanat atölyeleri de bulunuyor buranın içerisinde.

13- Tarla Alaçatı

Burası Neresi? Ağaçlar ile bezeli olan bölgede doğanın tam ortasında, dinginlik sağlayan Tarla Alaçatı, adından da anlaşıldığı üzere Tarladan Masaya anlayışı ile hizmet veriyor. Kahvaltıda misafirlerine farklı seçeneklerdeki ev yapımı reçelleri, humus pastırmalı yumurtası gibi damaklarınızda izler bırakacak lezzetleri tatmalısınız.

Neden Gitmeliyim? Sabah saatlerinde henüz kimse gelmeden önce, bahçelerinde yetiştirdileri nane, kekik, maydanozları masalarınıza getirmek üzere hazırlıyorlar. Akabinde yumurtaları kümeslerden alıp ağaçlarından zeytinleri toplanıyor.

Birbirinden farklı olan ev yapımı lavanta, kekik, nane, armut, incir, çilek, gül, domates reççlerinin yanında, peynir çeşitleri, lavanta ile marine eidlniş olan portakallı zeytinleri, karadutlu tatlı lor sunuluyor.

Bir de lezzeti var ki o da; ekşi maya ile hazırlanan germiyan ekmeği üzerine sürülen humus ve onunda üzerine yumurta kırılıyor. Bu da sizi memnun etmeye yeter de artar. Ama yinede avokado ve mantarlı ekmek, hellim sosisli yumurta, menemen, gözleme ve daha nice güzel yemekler tercih edilebilir.

İşin sırrı bana kalırsa işini severek yapan işletmeciler sayesinde. Öylesine büyük bir heyecan ve özveri ile hazırlanan tüm her şey size de geçiyor. Tüm her şeyin yanında peynir, atıştırmalık ve şarap ile hazırlanan bir sepeti alıp tarlanın istediğiniz köşesine giderek piknik yapabiliyorsunuz.

Kaçırmayın! Serpme kahvaltı alternatifinin yanı sıra bazı günlerde açık büfe sunulurken aynı zamanda sinema gösterileri veriliyor. Merkez noktaya uzak mesafede olan Tarla Alaçatı’ya geldiğinize pişman olmayacaksınız! Geldiğiniz takdirde ise nefes terapisi, sabun yapımı,  teraryum, ekmek yapımı ve mandala gibi atöyelelere katıım gösterebilirsiniz.

14- Asma Yaprağı

Burası Neresi? Sağlıklı beslenmeyi bir hayat tarzı haline getirdiyseniz burası tam size göre bir yer. Alaçatı’dan çok kısa bir mesafede yer alıyor olup ağaçlık ve bostanlar arasında harika bir yer. Sadece yaz aylarında değil kış aylarında da camdan yapılan kulübelerin içerisinde sıcak bir ortam hazırlanıyor ve dışarısı ile bir farkı olmadan yine doğanın içerisinde hissedebileceğiniz alanlar yaratlıyor.

Neden Gitmeliyim? Mekanda her gün Paşa Lokması kahvaltıları, tazesıkılmış meyve suları, smoothi, fıtından taze çıkan ürünler, sebze kaseleri, çoralari yemekler ve tadına varabileceğiniz tatlıların beraberinde kitap okuyabilir, bilisayarınızda çalışabilir veya hiçbir şey yapmadan yalnızca doğanın tadını çıkartabilirsiniz.

Kaçırmayın! Buraya gelmişken işletme sahibi Neslihan Algünerhan’ın mutfakve keten ev  tekstil ürünlerinden satın alabilirsiniz.

  • Konum: Ovacık, Kerimoğlu Mevkii, 7152. Sk. No 141/ 1, 35937 Çeşme/İzmir
  • Telefon: 0232 716 01 78
  • Çalışma Saatleri: 10:00–24:00
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 120 TL
  • Web sitesi
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

15-  Vadi Alaçatı

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

VADİ ALAÇATI (@vadialacati)’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? Sörf Koyu’nu geçtikten sonra büyük bir arazye yayılan bu mekan, tarım turizmi alanı olarak kullanılan yer içerisinde ardıç, çam, meşe, harnup, yaban mersini, dağ çileği, kekik, papatya, zeytin ağaçları ile bezeli bir tarla ve bahçeye sahip 19 tane kütük silindir bungalov evi çadır yerleri, bağ, küsmes, kabak, domates, biber ekili bostanlar, arı kovanları, iki gölet, yürüyüş parkurları ve bir de lavanta tarlası bulunuyor.

Doğa ile içe içe olabaileceğiniz Vadi Alaçatı’nın sahibi, son derece ekoloji dostu olarak hazırladığı bu yerde güneş enerji panelleri, içme suyu arıtması, kimyasal kullanılmayan tarım anlayışı ile sürdürmektedir. Kendi elleri ile diktiği fidanlardan elde ettiği ürünleri özen ve sevgi ile büyütüp sizler için hazırlıyor.

Neden Gitmeliyim? Esen rüzgar eşliğinde manzarya karşı kendilerinin hazırladıkları ekmek, peynir, yoğurt, bal, zeytin ile hazırlanan bir kahvatı ve yanında odun fırınında pişirilen pizza ve güveç ile muhteşem bir güne imza atabilirsiniz.

Manzaralı Kahvaltı Mekanları

16- Villa Taraça Alaçatı 

Burası Neresi? Alaçatı koyu ve marina manzarasına sahip olan bir tepe üzerine konumlandırılmış olan Villa Taraça Alaçatı, benzersiz bir görüntü eşliğinde romantik bir kahvaltı yapma imkanı sağlıyor.

Toscana’dan esinlenerek inşa edilen mimarisi, konseptli odaları ve tabi ki bahsetmiş olduğum manzarası sizleri bir müddet şehir yaşamından koparıp doğanın içerisinde huzuru bulmaya teşvik ediyor.

Neden Gitmeliyim? Böylesine özenle hazırlanarak misafirlerini ağırlayan bir mekanın kahvaltı sunumlarını bir düşünün. Taş fırında pişirilen ekmekleri, taptaze olarak masalarınıza konulan kahvaltılık ürünler ile aklınızı  başınızdan alacak!

Birbirinden çeşitli reçelleri, bahçesinde taze koparılan yeşillikleri, organik olarak getirtilen köy yumurtası, hakiki zeytinyağı ile hazırlanan farklı mutfaklara sahip kahvaltılık tarifler… Tüm bunlar mekan içerisinde dilediğiniz her yere servis edilmekte.

*Gezi için geldiğiniz bölgede detaylı bir tur yapmak isterseniz size rehber olacak Alaçatı’nın Gezilecek Yerleri yazmızdan yararlanabilirsiniz.

*Alaçatı Kahvaltı Mekanları yazımıza görüşlerinizi bildirmek veya katkıda bulunmak isterseniz yorumlar kısmından bize ulaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin