Akyaka Kahvaltı Mekanları | En Popüler 13 Mekan!

Muğla’nın güzide ilçesi Akyaka’da kahvaltı önerisi arıyorsanız, istediğiniz her kahvaltı türüne hitap edecek olan mekanları sizler için mercek altın aldık. Gelin, mutlulukla bir ilgisi olan günün ilk öğününü yemek için birlikte yeni yerler keşfedelim;

– Yöresel / Köy Kahvaltı Mekanları

1. Güzelköy Cafe Restaurant

Güzelköy Cafe Restaurant

Burası Neresi? Akyaka’da yer alan Güzelköy Kafe, aile sıcaklığını ve samimiyetini hissettiren işletmelerden biri. Lezzetli yemekleri ve serpme kahvaltısıyla meşhur mekâna bir defa gidenlerin bir kez daha gitmeden yapamadığı söylentiler arasında…

Neden Gitmeliyim? Kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olduğuna inanan kafe işletmecileri, sabah kahvaltılısının ne kadar önemli olduğunu bilerek ziyaretçilerine sanki kendi evlerindeymiş gibi hissettiren muhteşem kahvaltı sofraları sunuyor. İçerisinde onlarca lezzeti barındıran serpme kahvaltıları meşhur olan Güzelköy Cafe’yi diğerlerinden ayıran özelliğiyse Muğla’nın yöresel tatlarına bolca yer vermesidir. Ev yapımı reçeller, yöresel peynirler vb. birçok ürünü menülerine dahil ettiklerini için bir yandan Muğla’nın geleneksel tatları hakkında da bilgi sahibi olabiliyorsunuz.

Güzelköy Fırın&Cafe’de yapacağınız serpme kahvaltının içerisindekilerden bahsedecek olursak öncelikle çok sayıdaki peynir çeşidi dikkatleri çekiyor. Ezine,Tulum, Çeçil,Kaşar peyniriyle başlayan kahvaltınız; kuru kayısı ve cevizle süsleniyor. Birçok reçel çeşidinin yanı sıra, taze bitkilerin yer aldığı (roka,maydonoz,reyhan…) yeşillik tabağıyla beraber kahvaltınız daha sağlıklı ve fit bir hal alıyor. Bunların yanı sıra Bal, kaymak, tereyağı gibi yine Muğla’da üretilen doğal ürünlerin bulunduğu kahvaltınız boyunca sınırsız çay hizmetinin bulunması da artı yönlerinden biri.

Güzelköy Kafe aynı zamanda bir fırın olarak hizmet verdiği için her daim sıcak ekmek, poğaça ve simit bulabilir, sipariş verebilirsiniz. Saymakla bitmeyen kahvaltısı sayesinde çok talep gören kafeye gitmeden önce rezervasyon yaptırmak için aşağıdaki telefon numarasından ulaşmanızı öneriyoruz. Aksi taktirde hafta sonları kahvaltı yapmak için uzunca bir süre beklemek zorunda kalabilirsiniz…

*Ayrıca dilerseniz Muğla’nın Yöresel Yemekleri yazımızdan şehrin tüm lezzetlerini keşfedebilirsiniz.

  • Adres: Akyaka, Atatürk Cd. 11A D:A, 48650 Ula/Muğla
  • Tel: (0252) 243 50 01
  • Ortalama Fiyat: 40-80 ₺ (2 kişilik)
  • Çalışma saatleri: 08:00–00:00 // *Her gün açık
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

– Manzaralı Kahvaltı Mekanları

2. Kordon Restaurant

Kordon Restaurant

Burası Neresi? Azmak Nehri kıyısında yer alan Kordon Restoran, Ula’nın temiz havasının ve nehir manzarasının birleştiği samimi, sıcak bir işletme. Genellikle akşam saatlerine doğru yoğun olmakla beraber Akyaka’da uzun yıllardan hizmet veren, müşteri memnuniyeti odaklı hizmet şu an mekanlardan biridir.

Neden Gitmeliyim? Sadelikle beraber gelen iyi hizmet, sanıyoruz ki birçok ihtişamlı görüntüden daha iyi olmaktadır. Sabahın erken saatlerinden gece yarısına kadar Azmak Nehri’nin kıyısında ziyaretçilerini ağırlayan Kordon Restaurant, nehir ve sazlık manzarasındaki konumuyla çok seviliyor.

Sabah saatlerinde su kenarındaki ördekler eşliğinde yapılan doğa içerisindeki kahvaltı, akam saatlerinde içki ve müzik eşliğinde felekten bir geceye bırakıyor yerini. Akyaka’nın bu sevilen mekanını sabah kahvaltısı için tercih ediyorsanız, makul fiyatlara güzel ve lezzetli bir hizmet alabilirsiniz. İki kişilik serpme kahvaltısı bulunan mekanda klasik kahvaltı ürünleri (peynir,zeytin,domates,tahin,pekmez,bal vb.) yer alırken isteğinize göre ara sıcaklarla sofranızı biraz daha genişletebilirsiniz. Cana yakın işletme sahipleri sayesinde ziyaretçilerinden oldukça olumlu yorumlar alan Kordon Restoran, huzurlu bir güne başlamak isteyen misafirlerini bekliyor.

Aklınızda Bulunsun! Kahvaltı önceliğiniz olsa da Kordon Restoran’a gittiğinizde kalamar ve levrek ızgara denemezseniz çok şey kaybedersiniz, bizden söylemesi. 🙂

  • Adres: Akyaka, 48650 Ula/Muğla
  • Tel: (0252) 243 52 51
  • Çalışma saatleri: 08:00-00:00 //*Her gün açık
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

3. İskelem Restoran

İskelem Restoran

Burası Neresi? İskelem Otel içerisinde hizmet veren yine aynı isimli İskelem Restoran, Akyaka’da denize sıfır manzara eşliğinde yemek yenilecek işletmelerden biri.

Neden Gitmeliyim? Akyaka kahvaltı mekanları arayanlardan biriyseniz, temiz havanın iştahınızı açacağı muhteşem konumu sayesinde İskelem Restoran tercih edilebilir. Restoranda açık büfe kahvaltı hizmeti ne yazık ki bulunmuyor ancak dilerseniz kahvaltı tabağı sipariş edip, manzaranın tadı eşliğinde güne güzel bir başlangıç yapabilirsiniz. Çok ihtişamlı bir kahvaltı olmasa da lezzetli ve çeşit fazlalığının olduğu kahvaltıda; yumurta, peynir çeşitleri, zeytin, salam ve yeşillikler bulunuyor. Aynı zamanda sınırsız çay hizmeti alabileceğiniz için kahvaltı sonrasında da iskelenin tadını çıkartabilirsiniz.

İpucu: Bölgede akşam saatlerinde bulunursanız, İskelem Restoran hem deniz mahsulleri hem de dünya mutfağı konusunda oldukça iddialı. Yani canınız o gün ne çekerse çeksin İskelem Restoran’da en iyisini yemeniz ve bulmanız mümkün olacaktır. Akyaka’da romantik yemek mekanları arıyorsanız İskelem Restoran kahvaltı dışında da aklınızda olsun!

Not: Enfes bir manzara eşliğinde sabah kahvaltısının ardından Akyaka’nın Yöresel Yemekleri yazımızdaki birçok lezzeti bu restoranda deneme şansına sahipsiniz.

  • Adres: Akyaka, Eski Maden Iskelesi, Atatürk Cd., 48640 Ula/Muğla
  • Tel: +902522434008
  • Çalışma saatleri: 08:00–02:00 //*Her gün açık
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

– Glutensiz & Vegan Kahvaltı Mekanları

4. West Cafe & Bistro

West Cafe & Bistro

Burası Neresi? Gökova Körfezi’nin en güzel lokasyonuna sahip Akyaka’da yer alan glütensiz mutfağı ve envaı çeşit ürünüyle 2004 yılından beri hizmet veren bir işletme burası. Göcek’te kalabalığın ve koşuşturmanın içine girmeden yeterli enerjiyi toplamanızı sağlayacak mükemmel manzarası ve lezzetli kahvaltısıyla körfezin en çok tercih edilen mekanlarının başında geliyor.

Neden Gitmeliyim? Akyaka’nın meşhur Azmak Deresi’nin iştah açıcı bir özelliği var galiba… Bu dere kenarında gezdikçe açılan iştahınızı yine bu manzaraya bakarak yapacağınız güzelim bir kahvaltıyla dindirebilirsiniz. West Cafe Bistro, girdiğiniz andan itibaren cam sunumlularda gösterilen tatlılarla iştahınızı güzelce kabartıyor. Tabi, gündüz saatlerinde kahvaltınızı tatlıyla yapmayı tercih etmiyorsanız, hemen glütensiz seçenekleriyle farkındalık yaratan menüsüne geçelim.

Sabah kahvaltısı için sıklıkla tercih edilen kafede klasik kahvaltı tabağı (peynir, zeytin, yumurta, salatalık, domates) yanı sıra serpme kahvaltı yapma imkânınız bulunuyor. En az iki kişilik olarak tercih edebileceğiniz serpme kahvaltıda birden fazla peynir çeşiti, zeytin çeşitleri, taze kahvaltılık yeşillikler ve reçel türleri bulunuyor.

Akyaka Deresi’ne bakarak başlayacağınız bu kahvaltının en unutulmazlarıysa sıcak servis edilen ekmekleri, kızartmalık ürünler ve sahanda yumurta oluyor. Dilerseniz menüde bulunan vegan ve glütensiz ürünlerden de tercih ederek kendinize göre yeni bir kahvaltı düzeni oluşturmanız da mümkün.

Aklınızda Bulunsun! Kahvaltınızı daha pratik geçiştirmek isterseniz gevrek simitler arasında hazırlanan daha hızlı tüketebileceğiniz yumurtalı, domatesli simitlerden sipariş edebilirsiniz. Bu tabağın yanında da salatalık, domates, zeytin gibi yan ürünler servis ediliyor.

İpucu: Mekânın en sevilen öğünü kahvaltı olmakla beraber, tatlıları da oldukça meşhurdur. Elmalı turtalardan cheesecake’e kadar çok sayıda tatlı çeşidi bulunan West Kafe’de düzel bir başlangıcı tatlı bir sonla bitirmeyi ihmal etmeyin… 🙂

  • Adres: Akyaka, İnişdibi Cd. No:56, 48650 Ula/Muğla
  • Tel: +902522435159
  • Çalışma saatleri: 09:00–00:00 //*Her gün açık
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

5. Olta Balık 

Olta Balık 

Burası Neresi? Azmak Nehri’nin kenarında yer alan Olta Balık işletme, geniş menüsüne muhteşem manzaranın eklenmesiyle bölgenin en çok ziyaret edilen mekanlarından biri haline gelmiştir. Manzaranın ve suyun tadını çıkartabileceğiniz konumu sayesinde restoran, Akyaka’da günün her saati için tercih edilebilecek bir keyif noktası.

Neden Gitmeliyim? Akyaka’ya gitmeden önce fotoğraf ve videolara baktıysanız, birçok güzel fotoğrafın çekildiği lokasyon olarak Olta Balık Restoran’ı görebilirsiniz. Konumunun güzelliği sayesinde fark edildiği gibi geniş menüsü sayesinde de tercih ediliyor. Bölgedeki nadir Glütensiz ve Vegan seçenekleri bulunan restoran aynı zamanda Vejetaryen dostu çok sayıda yiyeceğe de sahip.

Menü detaylarına birazdan değineceğiz ancak öncelikle Muğla’da kahvaltının adreslerinden olan Olta Balık Restoran – Akyaka kahvaltı mekanları arasındaki – kahvaltılık ürünlerin neredeyse hepsi organik olan yerlerden biri. Muğla’nın meyve ve sebzelerinin servis edildiği kahvaltı sofralarında; lor peyniri, kaşar peyniri, beyaz peynir gibi peynir çeşitlerinin yanı sıra; yeşil ve siyah zeytin, reçel türleri, bal, kaymak, tahin, pekmez domates, salatalık, maydanoz, nane gibi kahvaltının diğer vazgeçilmez ürünleri geliyor.

Bunların yanı sıra kahvaltınızda sıcak ürünler isterseniz biber kızartması, sigara böreği veya omlet gibi ürünler ekletebilirsiniz. Bunlar kahvaltıya dahil olmamakla beraber ekstra ücret ödemeniz gerekecektir. Kahvaltınız boyunca size eşlik edecek olan sınırsız çay eşliğinde kahvaltının ve Akyaka Deresi’nin huzurunu içinize çekin.

Aklınızda Bulunsun! Akyaka’da kahvaltı önerisi olarak öne çıkan Olta Balık Restoran aynı zamanda muhteşem balık menüsüyle de öne çıkmakta. Kızarmış kalamar, sotelenmiş börülce ve alabalık menünün vazgeçilmezleri olup kesinlikle denenmeli. 🙂

  • Adres: Akyaka, 48650 Ula/Muğla
  • Tel: +902522435909
  • Çalışma saatleri: 09:00–00:00 //*Her gün açık
  • Yol tarifi al >

6. Orfoz Restaurant 

Orfoz Restaurant 

Burası Neresi? Akyaka’da doğayla iç içe hizmet veren Orfoz Restaurant, Azmak Nehri kıyısında yer alan samimi, salaş görüntüsünün içinde derin lezzetler barındıran bir mekandır.

Neden Gitmeliyim? Akyaka’yla özdeşleşen Azmak Nehri’ne sıfır konumuyla manzara, doğa ve lezzet üçlüsünün tüm imkanlarından bu restoranda faydalanabilirsiniz. Akyaka kahvaltı mekanları olarak baktığınızda Orfoz Restaurant daha çok akşam ve öğlen yemekleriyle ön plana çıkmaktadır ancak bu eşsiz manzara eşliğinde kahvaltı yapmak isterseniz tercih edilebilir.

Konumu itibariyle bazı masalar direk nehrin kıyısında olmakla beraber ayaklarınız sudayken yemeğin tadını çıkartabilirsiniz. Farklı bir deneyim yaşatacak olan Orfoz Restaurant’ın fiyatları Azmak Nehri’ndeki restoranlarla hemen hemen aynı fiyatlarda olmakta olup, serpme kahvaltıları kişi başı 50 ₺ olarak ücretlendirilmiştir. Klasik serpme kahvaltı ürünlerinden ibaret olan içeriğine dilerseniz sucuk, sigara böreği gibi sıcak ara ürünler de ekletebilirsiniz.

İpucu: Orfoz Restoran Akyaka, konumu sebebiyle çok fazla tercih edilmekte olup Cuma-cumartesi günleri ayrı bir yoğunluk yaşanmaktadır. İstediğiniz yerde oturabilmek ve yer bulabilmek için gitmeden önce lütfen telefonla rezervasyon yaptırın.

Aklınızda Bulunsun! Restorandaki menü çeşitliliği geniş olmakla beraber vegan dostu yiyeceklere de işletmede yer verilmiş durumda. Tercihinize göre sipariş verebilirsiniz.

  • Adres: Akyaka, Sarıoğlu Sk. No:48, 48650 Ula/Muğla
  • Tel: +902522435959
  • Ortalama Ücret: 50-100 ₺
  • Çalışma saatleri: 09:30-00:00 //*Her gün açık
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

7. Cafe Bi’yer

Cafe Bi'yer

Burası Neresi? Akyaka’da şık ve tatlı bir mekân olarak bilinen Cafe Bi’yer, makul fiyatların ve lezzetli yemeklerin buluşmasıyla sevilen yerler arasına giriyor. Kahvaltı, brunch ve akşam yemeği öğünlerinde hizmet sağlayan kafe de Türk mutfağına ait yemeklerin yanı sıra alkol menüsü de bulunmakta.

Neden Gitmeliyim? Klasik Türk kahvaltısının yeni nesil birkaç ürünle harmanlanmış halini sunan Cafe Bi’yer, Akyaka’nın en sevilen mekanlarından biri. Bu şirin kafeyi günün her öğünü için tercih edebileceğiniz gibi fit ve doyurucu bir kahvaltı için de öneri olarak sayabilirsiniz. Klasik tabaklardan biraz daha farklı olarak, sabah kahvaltılarını taze meyvelerle tatlandıran kafede sağlıklı beslenerek tam anlamıyla doyma hissine ulaşacaksınız.

Ağır ve yağlı olmadan lezzetli bir kahvaltı için tercih edebileceğiniz Cafe Bi’yer kahvaltı tabağında; yumurta, kaymak, bal, biber, marul, domates, zeytin ve çilek reçeli, üzüm ve şeftali yer alıyor. Güne sağlıklı ve hafif bir başlangıç yaptıktan sonra dilersenizkafenin diğer yemeklerini de deneyebilirsiniz. Özellikle Vegan yemek seçenekleri sayesinde ön plana çıkan kafe sayesinde beslenmenize uygun ürünler bulabileceksiniz.

  • Adres: Akyaka, Karanfil Sk. 18/1, 48650 Ula/Muğla
  • Tel: +905393984952
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Yol tarifi al >

– Serpme Kahvaltı Mekanları

8. Big Blue Restoran

Big Blue Restoran

Burası Neresi? Akyaka’nın büyüleyici manzarası eşliğinde hem konaklama hem de restoran hizmeti veren Big Blue, bölgenin tercih edilen işletmelerinden biri.

Neden Gitmeliyim? Big Blue Hote&Restaurant, isminden de anlayacağınız gibi dilerseniz Akyaka’da konaklanmanın tadını çıkartabileceğiniz, dilerseniz restoran kısmını kullanabileceğiniz gözde bir işletme. Sabah 09:00’da başlayan açık büfe kahvaltılarıyla beraber hem konaklayanlara hem de sabah güzel bir başlangıç yapmak isteyenler için oldukça ideal.

Makul fiyatları ve lezzetli kahvaltı ürünleri sayesinde Akyaka’da kahvaltı dendiğinde akla gelen yegâne noktalardan biri oluyor. Tesisin konumu sayesinde sahilin hemen dibinde yapacağınız kahvaltılarda Muğla’nın has lezzetlerinin, zeytinyağlı ve sıcak atıştırmalık ürünlerin tadına bakarken bir yandan da muhteşem deniz manzarasını seyredebiliyorsunuz. Oldukça keyifli olan konumunda sadece kahvaltı değil aynı zamanda şık akşam yemekleri ve brunch için de tercih edilebilir.

Aklınızda Bulunsun! Restoran uygun fiyatları ve konumu sebebiyle çok yoğun talep görüğü için gitmeden önce yoğunluk durumu için telefon numarasından irtibata geçmeyi lütfen unutmayın.

  • Adres: Akyaka, Sanat Sk., 48650 Ula/Muğla
  • Çalışma saatleri: 09:00-00:00 //*Her gün açık
  • Yol tarifi al >

– Nostaljik Kahvaltı Mekanları

9. Akçapınar Tostçusu

Akçapınar Tostçusu

Burası Neresi? Akyaka’nın son yıllardaki gözdesi, her türlü tost çeşidinin bulunduğu meşhur Akçapınar Tostçusu…. Akyaka merkezine biraz uzak olmakla beraber tostun tüm türlerini ve hayatınızın en lezzetli tostunu burada yiyebilirsiniz.

Neden Gitmeliyim? Akyaka’da kahvaltı yapılacak yer arayışınız varsa, farklı bir başlangıç için meşhur Akçapınar Tostçusu ’nu öneriyoruz. Menüsü tamamen tosttan oluşan bu mekânda 7 farklı çeşit tost olmakla beraber beğendiğiniz ürünleri ekleterek kendi tostunuzu oluşturabiliyorsunuz. Ziyaretçi yorumları dikkate alındığında en beğenilen ‘’sucuklu kaşarlı tost’’ olurken, bölgeye özel köy peyniri ve otlarla yapılan tostu da deneyebilirsiniz. Tostların yanında masaya gelen domates ve acı biber ikramını da unutmayalım. Bu lezzetli tostların yanında da ayrılmaz ikilisi olan ayran çok iyi gidiyor. Seveceğinizi düşündüğümüz Akçapınar Tostçusu ‘nu deneyip güne farklı ve çok beklemeden hızlı bir kahvaltıyla başlayabilirsiniz.

Aklınızda Bulunsun! Kahvaltı sonrası canınız tatlı isterse menüde tost dışında bulabileceğiniz yegâne tatlı ürün olan künefeyi deneyebilirsiniz. 🙂

Fiyatlar Hakkında: Çok çeşitli tost bulunuyor ancak en çok tercih edilenler Karışık Tost (11₺), Köy Pynirli Tost (12₺) Kavurmalı Kaşarlı Tost (17t) Ayran (5₺) olmakla beraber fiyatlarda artış olmuş olabilir. Denemeden önce menüden kontrol ediniz.

  • Adres: Akçapınar mahallesi, 48640 Ula/Muğla
  • Tel: +902522448138
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Ortalama Fiyat: 11-25 ₺
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

10. Melek Abla Ev Yemekleri

Melek Abla Ev Yemekleri

Burası Neresi? ‘’Anne eli değmiş gibi’’ sözünün hakkını veren, Akyaka’da yer alan minik ama lezzet dolu bir işletmedir.

Neden Gitmeliyim? Muğla’da uyandığınız bir sabahı daha güzel hale getirmek için yapabileceğiniz en güzel şeylerden biri de kendinizi evinizde hissettirecek bir kahvaltıdır. Organik ürünlerin sunulduğu az ama öz kahvaltısıyla Melek Abla Ev Yemekleri hızlı bir kahvaltı için tercih edilebilir. Kahvaltısıyla övgüler alan mekânın en sevilen yemeğiyse Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti ‘’mantı’’. Eğer ki Melek Abla Ev yemeklerini ziyaret ederseniz bol yağlı, yoğurtlu bir mantı yemeyi unutmayın.

  • Adres: Alparslan, Atatürk Cd. No:18/A, 48100 Ula/Muğla
  • Tel: +905374787289
  • Yol tarifi al >

11. Karadut Restoran

Karadut Restoran

Burası Neresi? Akyaka’nın şirin ve sıcak işletmelerinin başında Karadut Restoran geliyor. Kahvaltı ve Brunch hizmetinde iddialı olan restoran aynı zamanda Yunan mutfağına ait birkaç mezesiyle de menüsünü zenginleştiriyor.

Neden Gitmeliyim? Kahvaltı için daha sakin ve kendi halinde mekanlar arıyorsanız, Karadut Restoranı önerebiliriz. Evinizde hazırlayacağınız samimi kahvaltı sofralarını andıran mekânda genel olarak kahvaltıdan beklediğiniz ürünler ve birkaç sıcak aperatif sunuluyor. Kahvaltı menüsü içerisinde; peynir çeşitleri, zeytin, yumurta, taze otlar, salatalık, domates gibi alışılagelmiş ürünler yer almakta. Bunların yanı sıra dilerseniz sigara böreği, menemen, sahanda yumurta, sucuk gibi ara ürünleri masanıza ekletebilirsiniz.

Karadut Restoran kahvaltısıyla meşhur olsa da akşam ve öğle yemeği için tercih eden ziyaretçilerinden de oldukça olumlu yorumlar aldığını belirtmeden geçmeyelim. Et yemekleri ve yanına servis edilen mezelerin çok başarılı olduğunu belirten ziyaretçiler aynı zamanda gideceklere ‘’yoğurtlama’’ isimli karışık sebze yemeğini denemesinin kesinlikle denemelerini tavsiye ediyor. 🙂

  • Adres: Akyaka, İnişdibi Cd. No:63, 48650 Ula/Muğla
  • Tel: +902522435617
  • Çalışma saatleri: 08:00-00:00 //*Her gün açık
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

– Doğa İçinde Kahvaltı Mekanları

12. Cennet Restaurant

Cennet Restaurant

Neden Gitmeliyim? Azmak Nehri üzerinde bulunan bir diğer mekândan bahsedelim… Cennet Restoran, sabah kahvaltıları için biraz kalabalık ancak vaat ettiği kahvaltı çeşitliliği ve yeşillikler içerisindeki konumuyla beklemeye ve denemeye değer. Geniş bir alana kurulmuş olan restoranda nehir üzerine yapılmış tahta, doğayla uyumlu restoran alanı sayesinde doğadan kopmadan ve dört duvar arasına girmeden kahvaltı yapabiliyorsunuz.

Bölgedeki serpme Türk kahvaltısı veren restoranlardan biridir. İki kişilik serpme kahvaltısı 80 ₺ olan mekânda klasik Türk kahvaltısına dair ne ararsanız bulabiliyorsunuz. Peynir çeşitleri, Muğla’dan getirilen özel kaymak ve tereyağı, ev yapımı envaı çeşit reçel ve diğer ürünler iştahınızı açmaya yetecek… Bunların yanı sıra servis edilen dağ kekikli zeytinyağı sayesinde Ege mutfağının en çok kullanılan ürünlerinden olan has zeytinyağının da tadına varabiliyorsunuz. Sınırsız çay ve manzara eşliğinde güzel bir başlangıç için tercih edilebilir.

  • Adres: Akyaka, İnişdibi Cd. No:54, 48650 Ula/Muğla
  • Tel: +905322367539
  • Ortalama Fiyat: 80 ₺ (iki kişilik serpme kahvaltı)
  • Çalışma saatleri: 09:00-03:00 //*Her gün açık
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

13. Su Cafe & Restaurant

Su Cafe & Restaurant

Burası Neresi? Gelenekselliğin ön plana anılarak doğa içerisinde, Akyaka merkezinin hemen içerisinde yer alan Su Kafe&Restaurant şık mekân tasarımı ve iddialı menüsüyle hizmet veriyor.

Neden Gitmeliyim? Akyaka merkezinde yer alan Su Cafe, doğa içerisinde yer alan samimi ortamıyla birçok kişinin özellikle Pazar kahvaltıları için tercih ettiği bir mekân. Burada sizi karşılayacak olan ilk şey kapıdan girer girmez duyacağınız kuş sesleri ve ağaçların gölgesi olacak… Huzurlu konseptine bir de lezzet dolu menüsü eklendiğinde Su Kafe & Restoran’a gitmemek için hiçbir sebebiniz kalmıyor.

Menüdeki tüm ürünlerin tatlarına oldukça güvenen işletme Muğla’nın geleneksel lezzetleri ve Türk mutfağına ait en sevilen yiyecekleri yer vermeye özen göstermiş durumda. Zaten atmosferin etkisiyle açılan iştahınıza bir de mis gibi yemek kokuları eklenince siz de ne yemek istediğinize karar verirken zorlanacaksınız. 🙂

Muğla’da kahvaltı yapmak için şık ve samimi bir atmosfer arıyorsanız Su Kafe’nin kahvaltı seçeneklerinden biraz bahsedelim size. İki kişilik serpme kahvaltı fırsatı sunan restoranda ürün çeşitliliği çok fazla yok ancak doyurucu diyebiliriz. Peynir çeşitleri, siyah ve yeşil zeytin, reçel türleri, salam, domates, salatalık, maydanozdan oluşan menüye dilerseniz sıcak ürün de ekleyebiliyorsunuz.

Kızarmış yumurta, menemen ve sucuk ise en çok tercih edilen yan ürünler arasında. Termosla gelen çayla beraber kahvaltınız boyunca sınırsız çay içebiliyor olmanız da keyifli yanlardan biri. Organik köy ekmeğinin yanında servis edildiği kahvaltısı önce gözünüze sonra midenize hitap edeceğine emin olabilirsiniz.

Aklınızda Bulunsun! Su Cafe & Restoran’ı ziyaret edenlerin en beğendiği ürünler arasında ‘’mantı’’ baş sırada bulunuyor. Farklı bir öğün için kafeyi tercih ederseniz denemeyi ihmal etmeyin…

  • Adres: Akyaka, Mustafa Uyanık Sk. no:19/13, 48640 Ula/Muğla
  • Tel: 0531 793 01 55
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

*Akyaka’da sabah kahvaltısıyla topladığınız enerjiyi Akyaka Gezilecek Yerler listemizdeki enfes noktaları gezerek harcamaya ne dersiniz? 🙂

** Değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşıp, önerilerinizi sunarsanız çok mutlu oluruz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin