Adıyaman Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım Rehberi

Şehir Hakkında; Türkiye’nin güneydoğusunda yer alan Adıyaman, Kommagene Krallığı’nın kalıntıları ve Nemrut Dağı ile ünlü bir şehirdir. Nemrut Dağı şehrin en popüler turistik cazibe merkezidir.  M.Ö. 62 yılında yapılmış ve bugün hala ayakta olan heykeller bu dağ üzerine görülebilir. Adıyaman, ayrıca eski çağlara tanıklık eden bir tarih merkezi de olmuştur. Palanil Mağarası’ndaki resimler gibi M.Ö. 4 bin yıldan kalma eserler bulunmakta. Gritille ve Samsat Tümülüslerinde neolitik ve kalkolitik çağ belirtileri bulunmuştur. Hititlerden Kommagenelere, daha sonra da Selçuklulardan Osmanlı’ya el değiştiren bu şehir, kalıntıları toprağa yayılmış birçok medeniyet gördü. Turizme ek olarak, kentteki bir diğer gelir kaynağı da hayvancılıktır.

Adıyaman hakkında daha fazla bilgi için diğer yazılarımızı okuyabilirsiniz.

Adıyaman Havalimanı Hakkında; Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki Fırat Nehri’nin batısında yer alan Adıyaman, şehir merkezine 22 kilometre uzaklıkta bulunan bir havaalanına sahiptir. 1998 yılından itibaren, havalimanı sivil şehirlerarası uçuşlar için hizmet vermeye başladı.

Havalimanı/Merkez Arası Ulaşım; Adıyaman Havalimanı’ndan şehir merkezine gitmek için, otobüs, taksi ve yolcu servislerini kullanabilirsiniz.

Adıyaman Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Adıyaman Havalimanı iç hat uçuşları ile hizmet vermektedir. Yaklaşık 1 milyon yolcu bu havaalanını Türkiye’deki diğer şehirlere ulaşmak için kullanıyor. Şehir merkezine 20 dakika uzaklıkta bulunan havalimanına ulaşım için farklı ulaşım seçenekleri bulunuyor.

Adıyaman Havalimanı’ndan şehir merkezine taksi, otobüs, kiralık araba veya yolcu servisi gibi ulaşım seçeneklerinden yararlanarak gidebilirsiniz. Havalimanı ile şehir merkezi arasındaki uzaklık 22 kilometredir ve yolculuk yaklaşık 25 dakika sürmektedir.

Adıyaman Havalimanı

– Havalimanı/Şehir Merkezi Otobüs ile Ulaşım

Adıyaman Havalimanı’nda otobüs ile ulaşım hizmeti BAY-TUR taşımacılık tarafından sağlanmaktadır. Uçak kalkış saatinden 2 saat önce hareket eden otobüsler aynı zamanda uçak geliş saatlerine göre hareket etmektedir. Adıyaman Havalimanı’na varışta şehir merkezine gitmek için kullanabilirsiniz. Otobüsler şehir merkezinde, Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü yanı, Cumhuriyet İlkokulu karşısından kalkmaktadır. Şehir merkezi ile havaalanı arasın yolculuk süresi yaklaşık 45 dakika sürmektedir. Otobüs bilet ücreti ise 10₺’dir.

Bay-Tur Adıyaman Havalimanı Servisi (Kış Tarifesi)

Türk Hava Yolları

Uçak Saati: 08.50 – Servis Saati: 07.15

AnadoluJet

Uçak Saati: 09.55 – Servis Saati: 08.15

Uçak Saati: 15.00 – Servis Saati: 13.15

Daha fazla bilgi için 444 2 807 veya 0258 261 4143 no’lu numaradan BAY-TUR firmasını arayabilirsiniz.

– Havalimanı/Şehir Merkezi Taksi ile Ulaşım

Adıyaman Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşmak için tercih edebileceğiniz en hızlı seçenek taksilerdir. Trafik yoğunluğuna bağlı olarak, taksiyle şehir merkezine kısa sürede ulaşabilirsiniz, bu da zamanınızı diğer ulaşım alternatiflerine göre daha ekonomik bir şekilde kullanmanızı sağlar. Bu anlamda 24 saat hizmet veren havaalanı taksileri sizin için iyi bir seçim olabilir. Havalimanı varış terminalinin çıkışında taksiye binebilir ve 20 dakika içerisinde şehir merkezine ulaşabilirsiniz. Havalimanından şehir merkezine taksiyle ulaşımın bedeli yaklaşık 60₺’dir.

– Havalimanı/Şehir Merkezi Yolcu Servisi ile Ulaşım

Adıyaman Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşmak için tercih edebileceğiniz bir diğer seçenek de yolcu servisleridir. Türk Hava Yolları yolcularına özel servis hizmeti vermektedir. Adıyaman Havalimanı’na gelen yolculara bu havayolunun sağladığı yolcu servisi ile şehir merkezine rahatlıkla ulaşabilirsiniz. 11.00-16.00 arası çalışan yolcu servislerini kullanarak şehir merkezine ulaşabilirsiniz.

– Özel Havalimanı Transferi

Adıyaman Havalimanı gelen yolcu terminali içerisinde bulunan yerel transfer hizmeti sağlayıcı şirketlerin ofislerine giderek şehir merkezine veya doğrudan otelinize bir transfer hizmeti satın alabilirsiniz.

– Havalimanı Araç Kiralama Şirketleri

Terminal binasında araç kiralama ofisleri bulunan Adıyaman Havalimanı’nda araç kiralayarak şehir merkezine rahatça ulaşabilirsiniz. Terminal binasındaki Avis ile iletişime geçerek araç kiralama seçeneklerine göz atabilirsiniz.

Ayrıca havalimanı çıkışında bulunan yerel sağlayıcı araç kiralama hizmeti veren Gökhan Rent a Car ile iletişime geçebilir ve Adıyaman’daki ulaşımınız için bir araç kiralaması yapabilirsiniz. Daha fazla bilgi için 0505 152 15 53 no’lu numarayı arayabilirsiniz.

Adıyaman Havalimanı Ulaşım Rehberi

Adıyaman Bölgesinde Yapılacaklar

Çoğu ziyaretçi için, Türkiye’nin güneydoğu Anadolu bölgesinde yer alan Adıyaman’a gitmek belki de tek şey anlamına geliyor; Nemrut Dağı’nın güçlü taş heykellerine olan bir gezi. Kral Antiochus’un Nemrut heykelleri ana turistik cazibe merkezi olabilir, ancak Nemrut Dağı bölgesindeki dik plato ve zirvelerin ham manzaraları, Türkiye’nin erken tarihi ve geleneksel kültürüyle ilgilenenler için daha fazla gezi fırsatına ve yapılacak şeylere ev sahipliği yapmaktadır. Adıyaman bölgesindeki en iyi gezilecek yerler listemizle şehri keşfetmek için diğer yazılarımızı okuyun.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin