Accra’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 8 Nefis Şehir Yemeği

Gana’nın başkenti Accra’da ne yenir sorusuna cevaplar aradık…

Deniz, kum, güneş ve tropikal bir iklimin yanında tarihi ve kültürel açıdan zengin bir birikime sahip şehir, kusursuz bir mutfak anlayışı da sunuyor. Afrika’nın egzotik şehirlerinden Accra’da ne yenir, ne içilir öğrenmek için hazırladığımız yazıya göz atabilirsiniz.

1- Banku ve Tilapia

Banku and tilapia

Accra için simgeleşmiş tatlardan olan Banku ve Tilapia, iki ayrı lezzetin buluşmasıyla yapılıyor. Tilapia, ızgara balık; Bankuu ise fermente mısır ve manyok hamurundan yapılmış bir yiyecek. Yanında servis edilen domates, biber ve soğanla renklendirilen bu yemeği, sahil şeridindeki restoranlarda kolayca bulabilirsiniz.

2- Fufu ve Goat Light Çorbası

Fufu ve Goat Light

Keçi etinden yapılan bir çorba ve Fufu adında gölgeye özgü baharatlı bir yiyecekten yapılan yemek, Batı Afrika genelinde hayli popüler. Tadı damak zevkinize ne kadar hitap eder bilemiyoruz ama Gana’ya kadar gelmişseniz mutlaka deneyin.

3- Izgara Balık

Izgara Balık

Deniz ürünleri, Accra’nın hemen hemen her ana yemeğinin başrolünü oynuyor. Izgarada pişirilmiş çeşit çeşit balıklar da restoranlarda sipariş verebileceğiniz leziz yemeklerden olabilir.

4- Jollof Rice

Jollof Rice

Başlangıçta Senegal‘den gelen Jollof, domates sosuyla hazırlanan bir pirinç yemeği ve bol miktarda et veya balıkla servis ediliyor. Çoğu lokantada bulabileceğiniz gibi sokak tezgahlarında da bu yerel lezzeti deneyebilirsiniz. Şehrin sağlıklı ve doyurucu yemeklerinden birisi diyebiliriz.

5- Kelewele

Kelewele

Geleneksel Gana yemeklerinden bahsediyorsak, liste Kelewele olmadan tamamlanmaz. Bir çeşit garnitür olan bu yiyecek; biber, zencefil, sarımsak ve soya sosundan yapılıyor. Yoğun bir tatlı ekşi aroması olan bu yemeği favoriler arasına ekleyebilirsiniz.

6- Omo Tuo

Omo Tuo

Omo Tuo ya da pirinç topları, pirincin Gana yemeklerinde önemini gösteren bir başka geleneksel tat. Hamur haline getirilmiş ve top şekli verilmiş pirinçten yapılan yemek çeşitli çorbalarla servis ediliyor. Tadına alışık olmasanız bile yabancılık çekmeyeceksiniz.

7- Tuo Zaafi

Tuo Zaafi
Tuo Zaafi

Tuo Zaafi, mısır hamurunun pişirilmesiyle yapılan lezzetli bir yemek. Bölgeye has nadir ve besleyici bitkilerle süslenen yemeği, bir akşam yemeği menünüze eklemelisiniz.

8- Waakye

Waakye

Waakye, Ganalıların yaratıcı pirinç kullanımını sergileyen başka bir vitamin deposu. Accra sokaklarında pek çok restoranda denk geleceğiniz bu yemek; fasulye, kızarmış muz, spagetti gibi farklı tatlarla servis ediliyor. Zıt lezzetlerin çekiciliğini yakalayabilirsiniz.

*Gana’nın gözde başkenti Accra’da fantastik bir gezinti için önerilerimize göz atabilirsiniz.

Accra’da ne yenir yazımız hakkındaki fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin