Selimiye’de Ne Nerede Yenir?

Eski zamanlarda bölgeden geçen teknelerin fırtınalı havalarda sığınma noktası olan Selimiye Köyü, şimdilerde stresten ve gürültüden kaçmak isteyen tatilciler için dinlenme durağı olarak kabul görüyor.

Köye ulaşım pek de rahat olmadığından sebep, Türkiye’nin diğer tatil noktaları gibi turist akınına uğramaması da sevindirici bir haber. Büyük otel zincirlerini de göremeyeceğiniz Selimiye’de, gözlerden uzak huzurlu ve mütevazi bir tatil yapabilirsiniz.

Bölgede yer alan restoranlarda köyün bakirliğine sadık kalarak, mükemmel lezzetler sunan şaşadan uzak sevimli işletmeler olarak hizmet veriyor yıllardır. Biletbayi ekibi olarak, Selimiye’ye ilk kez gidecekler için mekan karmaşasını ortadan kaldırmak adına, köyün lezzetli yemekleriyle nam salan ve hizmet kalitesiyle bir gidenin bir daha gitmek istediği en iyi restoran ve kafeleri derledik.

S.U.P Restoran

Sup Restoran

Selimiye, en güzel gün batımını izleyebileceğiniz beldelerden biri. Gün batımında gökyüzü, kırmızının her tonu ile kaplandığı için eskilerde Kızılköy ismiyle anılıyormuş. S.U.P Restoran’da gün batımında iki kadeh içki eşliğinde, tadına doyum olmayan lezzetleri yiyebileceğiniz mekan. Ahtapotu da çok ünlü 🙂

İşletme, ilgili personeli ve denize sıfır masaları ile gidenlere hoş saatler geçirme garantisi veriyor. Selimiye’de tereddüt etmeden gidebileceğiniz mekanlar arasında ilk sıralarda burası var.

Sardunya Restoran

Sardunya Restoran

Marmaris dolaylarında tekne gezintisi yapanların demir attıkları mekan olarak bilinir Sardunya Restoran. Envai çeşitteki deniz ürünleri menüsü ile Selimiye’nin en iyi restoranı olarak gösterilen Sardunya’ya gidenler, yemeklerin çok lezzetli olduğundan fiyatlarında doğru orantılı olarak biraz yüksek olduğundan dem vurmaktadır.

Yine de köyde konaklayanlardansanız, bir akşam yemeğinde Sardunya Restoran’a gitmenizi şiddetle tavsiye ederiz.

Dipnot: Restorana rezervasyonsuz konuk olmanız çok düşük bir ihtimal. Mutlaka gitmeden rezervasyonunuzu yaptırın. Bizden söylemesi 🙂

Rezervasyon için: (0252) 446 40 03

Giritimu Meyhanesi

Giritimu Meyhanesi

Zaman su gibi akıp geçiyordu, biz sadece rakı ekledik..” der Giritimu Meyhanesi. Hoş saatler geçireceğiniz restoranda, sevdiklerinizle birlikte güzel bir yemek ve Selimiye’nin berrak denizine karşı gün batımı sizleri bekliyor. Akşam saatlerinde sizi küçük yazı tahtalarında güzel sözlerle karşılayan mekanda, lezzetli yemeklerden birini denemenizi tavsiye ederiz.

Mavi Pide

Mavi Pide

Öyle şaşalı ana yemekler yerine ” Ayranımı içerim, pidemi de yerim!” düşüncesinde olan tatilciler için Selimiye’nin en güzel pidelerinin yapıldığı yerdir Mavi Pide Selimiye. Farklı çeşitleriyle müşterilerine damak ziyafeti yaşatan mekanın, hamburgerleri de çok seviliyor. Tatili, küçük kaçamaklarla renklendirmek isteyenler için tavsiye edeceğimiz mekanlar arasında geliyor bu mekan.

Badem Mantı

Badem Mantı

Hazır konu kaçamaklardan açılmışken, Badem Mantı demesek olmaz.. 🙂 Yazları yenebilecek en ağır yemek gibi gelse de, mantı sevenlere mevsim fark etmiyor ne yazık ki.. ” Köy olur da mantıcı olmaz mı? ” diye soranlara Selimiye’nin Badem Mantı’sını gösterelim hemen.

Mütevazi sandalyeleri ve masalarında, mis gibi köy tereyağı gezdirilmiş farklı çeşitteki mantıların tadına bakmadan dönmeyin demekten başka bir şey kalmıyor geriye. Şunu da belirtelim asla pişman olmayacaksınız. 🙂

Bülent’in Mutfağı

Meze

Bu kadar lezzetten bahsedip de Bülent’in Mutfağından bahsetmemek yanlış olmaz mı? Olur dediğinizi duyar gibiyiz. Selimiye’de meze denince akla gelen ilk adrestir bu restoran. Zeytinyağlıları ise parmak yedirten cinsten.

Bülent’in favasını da özellikle isteyin, bizden söylemesi. 🙂 Mezeyle en güzel giden içeceklerden rakı ve şarabın şişe fiyatları da ortalama tutarlarda sunuluyor, kısacası keyifli bir akşam yemeği için doğru adreslerden biri Bülent’in Yeri..

Losta Tatlıcısı

Losta Tatlıcısı

Bu kadar yemeğin üstüne bir tatlı iyi gider. Selimiye’nin meşhur Losta Tatlıcı’sı köyün en sevimli kafelerinden biri diyebiliriz. Yaz aylarında kolayca tüketilebilecek hafif tatlıların çıkarıldığı mekana ismini veren Losta tatlısı da bir başyapıt adeta.

Keçi peyniri ve yufkadan yapılan tatlı, bol fıstık ve tarçınla süslenerek alıyor tabaklardaki yerini. Bir çeşit baklava olarak betimleyebileceğimiz lostanın Selimiye’nin en ünlü tatlısı olduğu da bir gerçek.. Yani bir kez de olsa deneyin, sevmeyene az rastlanıyor.

Ceri Cafe

Ceri Cafe

Köyün girişinde sevimli mi sevimli ambiyansıyla karşılıyor sizleri Ceri Cafe.. Günün herhangi bir saatinde uğrayabileceğiniz bu şirin mekanda içilen çay ve kahvenin tadı bile bir başka geliyor. Birde birbirinden lezzetli keklerin fırından çıkış saatine denk gelirseniz, değmeyin keyfinize. 🙂

Paprika Cafe

Paprika Cafe

Paprika Cafe, denize ve güneşe tatlı bir mola vermek isteyenlerin sıkça uğradığı mekanlardan biri. Beş çayı partileri içinde birebir diyebiliriz… 🙂 Kafenin en ünlü lezzetlerinin başında haşhaşlı keki ve muhteşem limonatası geliyor.

Dipnot: Denemekte Fayda Var! 🙂

“Selimiye’de Ne Nerede Yenir?” üzerine bir yorum

Yorum yapın

Bizi Takip Edin