Floransa Alışveriş Rehberi

Bir tatilin olmazsa olmazlarından biri elbette alışveriş. Floransa da alışveriş konusunda buraya gelen ziyaretçilere oldukça cömert davranıyor. Şehir caddeleri ile pahalı ve lüks alışverişin kapılarını aralamanıza olanak tanırken bütçesi kısıtlı olanlar için ise outlet mağazaları ve sokak pazarları ile uygun fiyatlı bir alışveriş deneyimi yaşamaya imkan sunuyor. 

Yazımızın detayında bu Rönesans şehrinin alışveriş olanaklarını inceledik. Eğer alışveriş yapmaktan hoşlanan bir gezgin iseniz “Floransa’da nerede alışveriş yapılır?” sorusunun cevabı için yazımızı inceleyebilirsiniz.

Floransa’da alışveriş hakkında bilmeniz gerekenler

İtalya genel olarak pahalı bir ülke ve Floransa’da da fiyatların yüksek olduğunu söylememiz gerek. Bunda şehirde bolca tasarım ürünü bulunmasını sebep gösterebiliriz. Tabi buna rağmen bütçenize uygun fiyatlı ürünleri pazarlarda ve sokak satıcılarında bulmanız mümkün.

Floransa’da geçerli olan para birimi “Euro” ve eğer mağazalarda alışveriş yapmayı düşünüyorsanız mağazalarda genellikle kredi kartı kullanılıyor. Bu nedenle eğer mümkünse yanınızda yurt dışında kullanabileceğiniz bir kredi kartı bulundurmanız mantıklı olacaktır. Döviz bozdurmanız gerekirse döviz büroları ve bankaları kullanmanız mümkün.

Şehirde alışveriş genellikle sabah 09:00 gibi başlamakta ve akşamları 20:00 gibi bu canlılık bitmektedir. Bu nedenle alışverişinizi akşam saatleri yerine gündüz saatlerinde yapmanızı tavsiye ediyoruz. Böylece akşam saatlerinde Floransa’nın eğlence hayatını keşfetmeye de zaman ayırabilirsiniz 🙂

Pinokyo’nun Şehri” olarak da anılan Floransa’da hediyelik eşya konusunda Pinokyo temalı pek çok farklı ürün ilk seçenekler arasında yer alıyor. Hediyelik eşya konusunda daha fazla fikir ve tavsiye için “Floransa’dan alınabilecek en güzel hediyelik eşyalar” başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Floransa’da alışveriş yapabileceğiniz yerler

Aradığınız caddelerde olabilir

Alışveriş için her daim en ideal yerlerden olan caddelerden Floransa’da da bolca bulunuyor. Özellikle önemli markaların mağazalarını bulabileceğiniz bu caddelerde kendinizi alışverişin dipsiz kuyusunda kaybolmuş bir şekilde bulabilirsiniz.

ViaTornabuoni Caddesi

ViaTornabuoni Caddesi

18. yüzyıldan bu yana Floransa’nın en görkemli ve tarz alışveriş duraklarından biri olmayı başaran caddede dünyaca tanınan birçok markanın mağazasını bulabilirsiniz.

Via del Corso

Via del Corso

Hem keyifli bir yürüyüş yapmak hem de özellikle yerel butik mağazaları ziyaret etmek isterseniz bu cadde tam da beklentilerinize yanıt verecek şekilde.

Santa Croce Meydanı

Santa Croce Meydanı

Santa Croce Bazilikası’na da ev sahipliği yapan meydan aynı zamanda el yapımı deri ürünler satan mağazalar ve antikacılara ev sahipliği yapıyor.

Duomo Meydanı

Duomo Meydanı

Şehrin en çok rağbet gören noktalarından biri olan Duomo Meydanı, aynı zamanda daha uygun fiyatlı markalara ev sahipliği yapıyor.

Ponte Vecchio

Ponte Vecchio

Arno Nehri üzerinde bulunan Ponte Vecchio Floransa’da gün batımının en güzel şekilde izlendiği yerlerden olmasının yanı sıra aynı zamanda eğlenceli bir alışveriş durağı. İlk olarak kasapların artıklarını nehre atması amacıyla yapılan köprünün üzerinde günümüzde genellikle kuyumcular bulunuyor.

Uygun fiyatlı alışveriş için outlet mağazalarını ziyaret edin

Uygun fiyata alışverişi kim istemez ki! Öyleyse bu şehrin outlet mağazalarını mutlaka ziyaret etmelisiniz. Böylece o çok pahalı markaların ürünlerini bütçenize uygun fiyatlarla satın almanın coşkusunu yaşayabilirsiniz. Bu mağazalar genellikle şehir merkezinin dışında bulunuyor ancak buralara ulaşmak sandığınızdan daha kolay.

Space Factory Outlets

Space Factory Outlets floransa

Bu mağaza araçla şehir merkezine 50 dakika kadar sürmektedir. Mağazaya ulaşmak için tren seçeneğini de değerlendirebilirsiniz. Haftanın her günü açık olan mağazada özellikle Prada markasının ürünlerini bulmanız mümkün olabilmektedir.

The Mall

the mall

Şehrin en ünlü outlet mağazalarından olan The Mall şehir merkezine araçla yarım saatlik mesafede bulunuyor. Trenle gelmek isterseniz Santa Maria Novella İstasyonu’na gelerek buradan Rignano sull’Arno  yönünde hareket eden trenlere binmeniz gerek. Trenden indikten sonra 5 dakikalık kısa bir taksi yürüyüşü ile bu alışveriş cennetine ulaşmanız mümkün olmaktadır. Otobüse binmeyi planlıyorsanız da Via Santa Caterina da Siena 17’den Florence SITA otobüs hattına binmeniz gerekmektedir.

Alışverişin kalbi sokak pazarlarında atıyor

Eğer hem bölgenin en samimi alışveriş seçeneklerini değerlendirmek hem de kendiniz ve sevdikleriniz için uygun fiyatlı hediyelik eşyalar satın almak istiyorsanız uğramanız gereken yerler Floransa’nın sokak pazarları olacaktır.

Mercato Centrale

Mercato Centrale

19. yüzyıldan kalma bu iki katlı pazar alanı yeme içme konusunda Floransa’da uğrayabileceğiniz en önemli durakların başında geliyor. Pazar alanı tren istasyonunun hemen arkasında bulunduğundan burayı bulmak çok da zor olmuyor. Eğer şehrin gastronomik yönünü keşfetmek ve “Floransa’da ne yenir? Ne içilir?” sorusunun cevabına yanıt bulmak istiyorsanız burayı mutlaka görmelisiniz.

Piazza Ciompi

Piazza Ciompi

Pazar günleri dışında her gün açık olan pazar bir tür antika pazarı. Burada kurulan tezgahlarda satın alabileceğiniz pek çok farklı ürünü bulabiliyorsunuz. Eğer vintage ürünlerden hoşlanıyorsanız bu pazarı çok seveceğinizden eminiz.

San Lorenzo

San Lorenzo

Floransa alışveriş kültürünü yakından tanımak isteyenlerin en fazla tercih ettiği noktalardan olan San Lorenzo, yiyecekten giyime, antikaya kadar çok geniş bir yelpazede ziyaretçilere hizmet sunuyor.

Porcellino Pazarı

Porcellino Pazarı

Salı ile pazar günleri arasında hizmet veren bu pazar Floransa’nın en köklü pazarları arasında bulunuyor. Pazarda özellikle kaliteli kumaşlar üzerine çok keyifli bir alışveriş deneyimi yaşayabilirsiniz.

Mercato Nuovo

Mercato Nuovo

Piazza Della Republica’ya oldukça yakın olan bu pazar 15. yüzyıldan bu yana yerli halka hizmet etmektedir. Pazar alanı günümüzde özellikle uygun fiyatlı bir alışveriş durağı arayanlar için uğranması gereken yerlerden biri.

Sizin favori Floransa alışveriş durağınız hangisi? Eğer sizin de mutlaka uğranması gerektiğini düşündüğünüz alışveriş noktaları varsa bizimle mutlaka paylaşın ve ziyaretçilerimize tavsiyelerde bulunma fırsatını yakalayın.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin