Amsterdam Konaklama Rehberi | 5 Otel Tavsiyesi

Hollanda’nın çok özel şehirlerinden olan Amsterdam, pek çok konaklama alternatifi ile kalacak yer konusunda sorun çekmeyeceğiniz destinasyonlardan biri.

Hazırladığımız Amsterdam konaklama rehberi ile buraya gezi planlayanlar için şehrin konaklama seçenekleriyle ilgili detaylı bilgilere yer vermeye çalıştık. Dilerseniz fazla vakit kaybetmeden yazımıza geçelim.

1- Amsterdam Konaklama Alternatifleri

Bazı şehirlere gittiğinizde sadece otel seçenekleri karşınıza çıkar ya da şehirde ufak ve köhne moteller dışında pek fazla konaklama alternatifi bulamazsınız. Amsterdam ise size sayısız konaklama seçenekleri arasından keyfinize göre bir tercih yapma özgürlüğü sunuyor.

Amsterdam’a geldiğinizde çeşitli yıldız sayısına sahip pek çok otel seçeneği sizi bekliyor. Dilerseniz bu otelleri tercih ederek konforlu bir gece geçirme şansına sahip olabilirsiniz. Eğer daha ekonomik bir konaklama seçeneği bakıyorsanız bu sefer şehirdeki hostellere bakmanızı öneriyoruz. Hosteller, ziyaretçilerine 16 kişiye kadar olan odalarda uygun fiyatlara kalma imkanı sunmaktadır. Bir nevi yurtta kalıyormuşsunuz gibi düşünebilirsiniz. Hosteller aynı zamanda size yeni arkadaşlar edinerek Amsterdam’da daha keyifli bir tatil geçirme olanağı da sunmaktadır.

Amsterdam Konaklama Alternatifleri

Amsterdam’da Bed&Breakfest konseptinde hizmet veren konaklama tercihleri de bulunmaktadır. Bu konaklama seçeneği özellikle gezginler tarafından tercih edilmektedir. Bunun dışında Airbnb ve couchsurfing seçeneklerini de aklınızda tutabilirsiniz. Hele yalnız gezen biriyseniz bahsettiğimiz bu son iki seçenek hem ekonomik hem de çok keyifli olabilir.

Amsterdam konaklama fiyatlarına değinecek olursak fiyatlar gittiğiniz döneme göre değişkenlik göstermektedir. Eğer sezonun ölü olduğu sakin zamanları tercih ederseniz hostellerde geceliği 15€ gibi bir ücretle konaklayabilirsiniz. Aynı şekilde Amsterdam otel fiyatları da ölü sezonda uygun olmaktadır. Eğer tatil için hareketli sezonları tercih ederseniz bu durumda bir hostel için bile 100€ gibi ücretler ödemek durumunda kalabiliyorsunuz. Bu durumda da bundan etkilenmemek için erken rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir.

2- Amsterdam Konaklama Bölgeleri

Amsterdam’da konaklama için tercih edebileceğiniz pek çok bölge bulunuyor. Konaklama için tercih edeceğiniz bölgede beklentileriniz ve imkanlarınız ön planda olmalı. Şehrin bir çok olanağına hakim olmak isterseniz tercihinizi şehir merkezindeki otellerden yana kullanabilirsiniz ancak bu bölgedeki otellerin fiyat anlamında biraz daha pahalı olduğunu belirtmemiz gerek. Havaalanına yakın oteller fiyat olarak daha makul olsa da Amsterdam’ın gezilecek yerlerine gidiş gelişlerde zaman ve para kaybetmenize neden olacağı için şehir merkezine yakın otelleri tercih etmeniz en mantıklısı olacaktır.

Şehir merkezinde ise en ideal otellerin Dam Meydanı çevresinde bulunduğunu söyleyebiliriz. Ziyaretçilerin özellikle Leidseplein bölgesini çok beğendiğin belirtelim. Aslında Red Light District bölgesi de oldukça ekonomik seçeneklere sahip olsa da güvenlik anlamında burasının konaklamak için çok da uygun olmadığını belirtmemiz gerek. Şayet hem merkezi konumda olup hem de Dam Meydanı’ndaki otellere göre daha uygun bir otel seçeneği bakıyorsanız Rembrandt bölgesini tercih etmeniz daha uygun olacaktır.

Eğer şehir merkezinden biraz uzaklaşmak sizin için sorun değilse Zeeburg bölgesini tercih ederek daha ekonomik otel seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Bu bölgeden şehir merkezine ulaşmanız ortalama 20-25 dakika arası sürecektir. Zamanınız kısıtlı değilse ve şehri geniş bir vakitte gezmeyi planlıyorsanız burayı tercih etmeniz mantıklı olabilir.

3- Amsterdam Otel Tavsiyeleri

Amsterdam’da konaklayabileceğiniz pek çok otel seçeneği olduğunu yazımızın başında belirtmiştik. Biletbayi.com ekibi olarak sizler için şehirde tercih edebileceğiniz bazı otelleri listeledik. Listemizde çeşitli yıldız sayılarına sahip farklı fiyat aralıklarındaki otellere yer vermeye özen gösterdik.

#1 ClinkNOORD Hostel

ClinkNOORD Hostel

Uygun fiyatlara şehir merkezine yakın bir konumda konaklamak isterseniz size bu hosteli önerebiliriz. Ziyaretçiler buranın özellikle temizliğinden oldukça memnun olduklarını belirtiyor. Temizliğe düşkün olanlar için bu iyi haber 🙂 Her ne kadar şehirdeki hostel fiyatları da oldukça yüksek olsa da gene de hostelleri tercih ederek yıldızlı bir otele göre oldukça ekonomik bir şekilde konaklama sorunuza çözüm bulabilirsiniz. Tercihinizi bu hostelden yana kullanmayı düşünüyorsanız buradan rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.

#2 Hotel Weber 2*

Hotel Weber

Listemizde 2 yıldızlı bir otele de yer verelim istedik. Şehirde 2 yıldız kategorisindeki en başarılı otellerden olan Otel Weber, Leidseplein Meydanı’na 200 metrelik mesafesiyle gezme konusunda ziyaretçilerine büyük kolaylık sağlıyor. Otelin fiyatı ise yüksek yıldızlı oteller kadar cep yakmıyor. Bu otelde konaklamak için tık tık

#3 Hotel CC 3*

Hotel CC

Amsterdam’da 3 ve daha fazla yıldıza sahip bir otelde kalmak istiyorsanız en az 600 lirayı gözden çıkarmanız gerektiğini belirtelim. Hotel CC de ücretlendirme skalasına en alt limitten giren ve ziyaretçilerine leziz bir kanal manzarası sunan, hizmet kalitesiyle de geçer not alan bir otel. Konaklamak için burayı tercih etmek isterseniz rezervasyon için burayı tıklayabilirsiniz.

#4 Inntel Hotels Amsterdam 4*

Inntel Hotels Amsterdam

Red Light District’e yakın bir konumda bulunan otel, merkezi olması ve lüks hizmet anlayışıyla sıklıkla tercih edilen oteller arasında bulunuyor. İki kişilik standart bir odada gecelik ortalama 500-800 TL arası bir ücretle kalabileceğiniz otel Amsterdam’da nerede kalınır? sorusunun en güzel cevapları arasında bulunuyor. Detaylar için tıklayınız.

#5 Kimpton De Witt Amsterdam 5*

Kimpton De Witt Amsterdam

Hazır tatile çıkmışken 5 yıldızlı otel konforunu tatmak isterseniz konum itibariyle oldukça merkezi bir noktada bulunan bu oteli tercih edebilirsiniz. Tabi fiyat olarak düşük yıldızlı otellerden bir tık yüksek maliyet getireceğini belirtmekte fayda var. Tercihinizi bu otelden yana kullanacaksınız hemen rezervasyonunuzu yaptırmak için sizi şöyle alalım

Amsterdam’daki geziniz sırasında ulaşım giderlerinizi en aza indirip şehrin çeşitli olanaklarından bedavaya veya indirimli faydalanmak isterseniz detaylar için I Amsterdam Card’la ilgili yazımızı inceleyebilirsiniz.

**Yazı ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin