Akdeniz ve Ege’de mükemmel bir tatil için 14 plaj

Yaz tatilinin başlamasına ramak kaldı. Tatil planları yapılmaya başladı. Yazın sıcağından denizin serin sularına dalmak isteyenler rotalarını çizdi.

Ege ve Akdeniz bölgeleri, tatil için Türkiye’nin en çok tercih edilen iki bölgesi. Bu iki yerde herkesin tatil anlayışına uygun noktalar var. Soğuk deniz sevenler, sıcak suyu sevenler, su sporu yapmak isteyenler veya sadece güneşlenmek isteyenler… Ege ve Akdeniz’in zenginlikleri saymakla bitmez. Her tatilcinin ortak noktası; deniz, kum ve güneştir. Ben de Türkiye’nin en güzel 15 plajı hakkında bir derleme yaparak sizlere sunmak istedim. Umarım faydalı olur.

  • Kaputaş Plajı – Kalkan

Kaputaş Plajı

Kalkan’dan Kaş’a doğru ilerlerken kapalı bir kutudan sürpriz yaparcasına çıkan Kaputaş Plajı, sakinliği ve turkuaza boyanan denizi ile ün salmış. 200 basamaklı merdivenden indikten sonra plaja ulaşılıyor. Tabi yol üzerinde yer aldığı için genellikle tesadüfi bulunuyor burası. Mayonuz yanınızda ise, denizin hoş sularına akabilirsiniz.

  • İztuzu Plajı – Dalyan

İztuzu Plajı

The Independent raporuna göre “dünyanın en iyi 10 plajlarından biri”, The Times’a göre ise “dünyanın en açık alanı.” Burası İztuzu Plajı. Akdeniz’in en çok tercih edilen bu plajında, yaz keyfini doyasıya yaşamak, denize doymak ve güneşin teninizi yalamasını sağlamak bir hayli kolay. Muğla’nın Ortaca ilçesinde yer alan plajın güzelliğini, ancak burada vakit geçirdiğinizde daha net anlayabilirsiniz. Güzellikleri sadece sunduğu olanaklarla sınırlı kalmıyor. Ayrıca İztuzu Plajı, caretta caretta kaplumbağalarının yumurtalarını bıraktığı yerlerden biridir.

  • Ovabükü – Datça

Ovabükü

Datça’nın en seçkin yerlerinden biri de Mesudiye Köyü’nde yer alan Ovabükü. The Guardian gazetesine göre “Türkiye’nin en güzel koyu.” Doğrusu doğa güzellikleri ve denizin mükemmel tebaası, bu unvanı hak etmesini sağlıyor. Meşhur olmasına rağmen çok da tercih edilmeyen bir yer olduğunu söylemek gerekiyor. Bunun sebebi ise yollarının çok virajlı olmasından kaynaklanıyor. Tabi bu da sükûnet arayışı içinde olanlar için bir fırsata dönüşüyor.

  • Kelebekler Vadisi – Fethiye

Kelebekler Vadisi – Fethiye

Zorlu bir vadi ve karayolu ile ulaşımı mümkün olmayan Kelebekler Vadisi, Fethiye-Ölüdeniz arasında yer alıyor. 350 metre kayalıklarla çevrili olan bu yere ulaşmak sadece deniz yoluyla mümkün. Mükemmel bir deniz ve dağa iple tırmanış yapmak isteyenler için önerilebilecek en güzel noktalardan biri. Uzun süre konaklamak isteyenler için ağaç evler ve çadır kurma alanlarının olduğunu belirtelim.

  • Ölüdeniz – Fethiye

Ölüdeniz – Fethiye

Dalgasız ve sıcak su sevenler için önerilebilecek en güzel yerlerden biri de Ölüdeniz-Fethiye’dir. Çevresi kapalı bir gölü andıran deniz, temizliği ve pak sularıyla ilgi çekiyor. 2006 Alman Bild Gazetesi’ne göre, 82 oyla “dünyanın en güzel plajı” olarak burası seçilmiş. Mavi bayraklı plaj olduğunu da unutmadan söylemem gerekiyor.

  • Ilıca Plajı – Çeşme

Ilıca Plajı – Çeşme

Denizinde kaynayan termal ılıcalarının bulunduğu Ilıca Plajı, İzmir-Çeşme’nin vazgeçilmez noktalarından biridir. Ege bölgesinde muhteşem bir denize sefası yaşamak isteyenler için kesinlikle önerilebilecek en güzel yerlerden biri olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Son zamanlarda yapılaşmanın kendini göstermesine inat, denizin berraklığı ve sunduğu mükemmel keyif, yaşanmaya değer.

  • Sarımsaklı Plajı – Ayvalık

Sarımsaklı Plajı – Ayvalık

Yılın en sıcak aylarında (Temmuz-Ağustos) bile serinliğini koruya Sarımsaklı Plajı, Ege bölgesinin en serin denizine sahip. Burada yüzmek soğukluğundan dolayı birazcık cesaret ister. Fakat sunduğu mükemmel keyfi yaşamak, kesinlikle bu zorluğa katlanmaya değer. Plaj çevresindeki tesislerden yararlanabilir, dondurmayla doldurulmuş kavunun tadına bakabilirsiniz.

  • Patara Plajı – Kaş

Patara Plajı – Kaş

Gözünüz ne kadar uzağı görebilir? 1 km, 2 km… Daha fazlasını göremez sanırım. Patara Plajı’nın kumsalı tam tamına 18 km. uzunluğunda. Daha önceleri, Yeşilçam filmlerinde, çöl olarak kullanıldığına şahit olduğumuz Patara Kumsalı, bölgenin en uzun ve en büyük kumsalıdır. İnce kumu ve sığ suyuyla kendinden söz ettiren Patara Plajı, aldığı rüzgâr sayesinde rüzgâr sörfü yapmak isteyenler için de büyük fırsat sunuyor.

  • Amos Koyu – Marmaris

Amos Koyu – Marmaris

Türkiye’nin en çok ziyaretçi çeken plajlarından biri de Amos Koyu’nda yer alıyor. Güzel plajının yanı sıra buranın antik bir yer olduğunu da hatırlatmamız gerekiyor. Marmaris’e 25 km. uzaklıkta yer alan Amos Koyu, Roma döneminden kalma bir yer. Bu arada “Amos”un Helen dilinde “Tanrı Tapınağı” anlamına geldiğini de belirtelim.

  • Ortakent Kargı Plajı – Bodrum

Ortakent Kargı Plajı – Bodrum

“Camel Beach” yani “Develerin Plajı” yurtdışından gelen turistler, Kargı Plajı’na bu ismi veriyorlar. Sebebi ise burada develerle tur attıklarından kaynaklanıyor. 5 km. uzunluğa sahip Kargı’da birçok mavi bayraklı plaj bulunuyor. Bodrum’un en popüler plajlarından biri olması ise buranın tercih edilmesinde ayrı bir nedendir.

  • Gökova – Akbük Koyu

Gökova – Akbük Koyu

Gökova Körfezi’nin kuzeyinde yer alan Akbük Koyu, tropikal bir bölgeyi andırıyor adeta. Deniz suyunun oldukça berrak olduğunu belirtelim. Muğla’dan 50 km, Marmaris’ten ise 60 km. mesafede yer alan Gökova-Akbük Koyu, aradığınızın en iyisini bulabileceğiniz güzelliklere sahip bir yer. Temizliği ve dinlendirici yönleriyle ön plana çıkan koy, Milas Havalimanı’na 70 km. uzaklıkta yer alıyor.

  • Altınkum Plajı – Didim

Altınkum Plajı – Didim

Altın rengi kumsalı ve turkuaz rengi denizi ile görsel bir şölen sunan Altınkum Plajı, Didim’de en çok kendinden söz ettiren noktalardan biridir. Mayıs-Ekim ayları arasında tabir caizse iğne atsanız yere değmez burada. 53 kilometrelik bayraklı plajlara sahip olan Didim’in ana plajı burasıdır. Cazibesi ve sunulan olanaklarla tatilinizi istediğiniz gibi değerlendirebilirsiniz.

  • İncekum Plajı – Marmaris

İncekum Plajı – Marmaris

Boncuk Koyu sınırları içerisinde yer alan İncekum Plajı için “Türkiye’nin Hawai’si” tabiri kullanılıyor. İç açan yönleri ve doğanın en muazzam görünümüne sahip olması, hiç şüphesiz bu yakıştırmayı hak etmesini etkiliyor. Plajın güzel olmasının yanında ulaşımın zor olduğunu söylememiz gerekiyor. Marmaris merkezden 13 km. uzaklıkta yer alan İncekum Plajı’na ulaşmak için Sedir Adası’na doğru yola koyulmanız gerekiyor. Buraya ulaştıktan sonra Çamlı Köy’e ulaşıyorsunuz. Buradan ise zorlu yolları aşabilmek için traktör yolculuğu yapmanız gerekiyor.

  • Çıralı Plajı – Antalya

Çıralı Plajı – Antalya

Antalya’nın Kemer ilçesi sınırları içerisinde yer alan Çıralı Plajı, Akdeniz bölgesinin bakir güzelliklerine sahip yerlerinden biridir. Caretta carettaların sevdiği yerlerden biri olmasının nedeni, hiç şüphesiz doğa güzelliklerine sahip olmasıdır. Yüksek yapılaşmalar ve çarpık yerleşimlere izin verilmediği için ormanın içinde bir plaj gibi duruyor adeta. Olimpos’a yürüme mesafesinde olması ise ayrıca değerlendirilmesini değerli kılan yönlerinden biri.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin