Yeşil Burun Adaları’nda Ne Yenir? | En Popüler 8 Lezzet

Geçmişte Portekiz’in sömürgesi olan ve 1975 yılında bağımsızlığını kazanan Cape Verde, ada yaşamını merek edenler için ziyaret edilmesi gereken ülkeler arasında bulunuyor. Hazırlamış olduğumuz “Yeşil Burun Adaları’nda ne yenir? Ne içilir?” listesi ile bu ada ülkesinin mutfağına hızlı bir şekilde göz atmanızı sağlıyoruz…

Yeşil Burun Adaları’nda Ne Yenir? Ne İçilir?

Bir adaya ziyarete gidiyorsanız haliyle burada deniz ürünleriyle karşılaşmak en doğal şeylerden biri. Yerel balıkçıların rengarenk kayıklarıyla yakaladığı balıklar vakit kaybetmeden eğlenceli sofralara gelmektedir. İşte bu nedenle Yeşil Burun Adaları olarak da anılan Cape Verde’de de muhteşem tazelikte ve lezzette pek çok farklı deniz ürününü deneme imkanına sahip olabileceksiniz.

Afrika ve Brezilya’nın gastronomi dünyasıyla harmanlanan Yeşil Burun Adaları yemekleri içinde Portekiz’den de pek çok esinti görmek mümkün olabilmektedir. Tavuk ve balık etinin yoğun olarak tüketildiği Yeşil Burun Adaları’nda kırmızı et çok fazla tüketilmemektedir. Bunun en büyük sebebi ise kırmızı etin diğerlerine göre daha pahalı olmasıdır. Bu nedenle burada lezzetli bir biftek yemek isterseniz bölgedeki diğer yemek seçeneklerine daha fazla bir ödeme gerçekleştirmeniz gerekecektir.

Tropikal ve çok lezzetli meyveler çiğ olarak tüketilebildiği gibi Yeşil Burun Adaları yemekleri içinde tıpkı bir sebze gibi pişirilerek de tüketilebilmektedir. Bu da ülkemizde görmeye alışık olmadığınız bir lezzet deneyimi için size iyi bir fırsat. Meyveler aynı zamanda tatlılarda da bol miktarda kullanılmaktadır ancak Cape Verde’deki tatlıların Türk damak tadına alışkın olarak kişiler için biraz kuru geleceğini belirtmemizde fayda var.

1. Lagostada

Lagostada cape verde
Lagostada Cape Verde’nin ulusal yemeklerinden biri olarak kabul ediliyor.

Lagostada Yeşil Burun Adaları yemekleri içinde bizce kesinlikle ilk denenmesi gereken yemeklerin başında geliyor. Istakozdan hazırlanan bu tabak ülkedeki restoranların en önemli kozları arasında bulunuyor ve ülkeyi ziyaret edenlerin denemedin ülkeden ayrılmadı bir lezzet olarak kabul ediliyor. Istakoz dışında yılan balığı, ton balığı gibi farklı balık türlerini de bu adalar ülkesinde tatma imkanına sahip olabiliyorsunuz.

Leziz bir lagostada yemek için mekan önerimiz aşağıda;

Morabeza Beach Bar & Lounge Restaurant

Adres: Sal Rei, Boa Vista 4110, Cape Verde

Telefon: +238 930 23 97

2. Cachupa

Cachupa
Cachupa

Cape Verde’nin geleneksel yemekleri arasında bulunan cachupa fasulye, mısır, balık ya da etle hazırlanan bir güveç türüdür. Yemek kısık ateşte pişirildiği için oldukça lezzetli olmakta, zengin içeriği ile de hayli besleyici bir öğün olarak değerlendirilebilmektedir. Cachupa genellikle pilavla servis edilmektedir.

Yerel halkın da çok fazla tercih ettiği cachupa yemeğini deneyebileceğiniz bir mekan önerisi isterseniz;

Cafe Criolo

Adres: Ilha do Sal, Cape Verde

Telefon: +238 242 17 74

3. Canja

Canja
Canja

Havuç ve pirinçle yapılan bir tür tavuk çorbası olan canja, Yeşil Burun Adaları’nda ne yenir sorusunun cevabını arayanların denemesi gereken bölgesel lezzetler arasında bulunuyor. Çorbanın içine soğan, havuç gibi farklı sebzeler de eklenmekte ve besleyiciliği arttırılmaktadır. Bu leziz çorbayı Adalarda her restoranda bulmanız mümkün olmaktadır. Canja aynı zamanda ülkedeki düğünlerde ikram edilen vazgeçilmez unsurlardan biridir.

4. Percebes

Percebes
Percebes

Farklı bir deniz canlısı olan percebes, sıra dışı lezzetlerin peşinden koşanların deneyimleyebileceği tatlardan biri. Tuhaf kıskaçlara sahip olan bu hayvanın etine ulaşmak için kabuklarını da soymak gerekmektedir.

5. Doce De Papaya

Doce de Papaya
Doce de Papaya

İşte geldik yazımızın en tatlı yerine 🙂 Papaya, guava, mango gibi pek çok tropikal meyve bu adalarda yetişmekte ve birbirinden lezzetli tatlılara dönüşmektedir. Papaya ile hazırlanan doce de papaya da Cape Verde’de deneyebileceğiniz ve tatlı krizinizi bastırabileceğiniz lezzetlerden biri. Jöle kıvamındaki bu tatlıyı kesinlikle denemenizi tavsiye ediyoruz.

6. Kahve

Kahve
Lokal cafelerde lezzetli kahvelerin tadına bakmayı ihmal etmeyin.

Yeşil Burun Adaların’da en yaygın olarak tüketilen içeceklerden bir tanesi de kahve. Bu adalar ülkesine geldiğinizde kahve içebileceğiniz pek çok lokal işletme ile karşılaşacaksınız. Burada oldukça başarılı yerel kahvelerin tadına bakmanızı mutlaka öneriyoruz.

Lezzetli tatlılar eşliğinde çok özel kahveler içebileceğiniz bir mekan önerisi ister misiniz? ;

Giramindo Ice Cream Coffee

Adres: 2nd Street By the SquareIlha do Sal, Cape Verde

Telefon: +238 242 21 11

7. Grogue

Grogue
Grogue

“Cape Verde’nin geleneksel alkollü içeceği nedir?” sorusuna ilk verilecek cevap kesinlikle bu içecek olacaktır. Şeker kamışından hazırlanan bir tür likör olan grogue aslında Portekizliler tarafından bulunsa da günümüzde en yaygın olarak bu adalar topluluğunda tüketilmektedir. Bu içeceği ülkenin her barında ve birçok restoranında deneyimleme şansına sahip olabilirsiniz.

8. Strela

Strela
Strela

Cape Verde ismini verdiğimiz bu sevimli egzotik ve etnik destinasyonda da dünyanın pek çok yerinde olduğu gibi bira çok sevilen hafif alkollü içeceklerden biri. Strela ismi verilen yerli bira markası ise ülkenin en çok tüketilen biralarından. Eğer alkollü içecek tercihinizi biradan yana kullanırsanız muhtemelen sunulan bira strela marka olacaktır.

Hazırladığımız liste ile popüler Cape Verde yemekleri hakkında detayları sunmaya çalıştık. Galiba iştahınızı epey kabarttık 🙂 Sizin de “Yeşil Burun Adaları’nda ne yenir? Ne içilir?” listemize eklemek istedikleriniz varsa bize yorum kısmından yazabilirsiniz 😉

Bu yazımızın tadını yeterince çıkardıysanız daha fazlası için lezzet rehberi sayfamıza göz atabilir ve çok daha fazla gastronomi ile ilgili içeriğin keyfini sürebilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin