Yaounde’de Ne Yenir? Ne İçilir?

Kamerun’un başkenti Yaounde’de ne yenir sorusuna cevaplar aradık..

‘’ Yaounde’de Ne Yenir ? Ne İçilir? ‘’ yazımızı inceleyerek şehrin geleneksel ve popüler tatlarını keşfedebilir, yeni tarifler öğrenebilirsiniz. Listemizin ilk sırasında;

1- Achu Soup

Achu Soup-Yaounde

Sarı çorba olarak bilinen Yaounde’nin geleneksel lezzetlerinden olan achu çorbası oldukça sevilmekte. İlk önce görüntüsüyle dikkat çeken bu çorba oldukça baharatlıdır. Et suyundan yapılan çorba farklı sunumuyla da beğeniliyor.

2- Ndole

Ndole-Yaounde

Ispanaklı, fındıklı ve karidesli bir yemek olan ndole, geleneksel Kamerun yemeklerindendir. Ndole, yanında kızartılmış muzlarla birlikte servis edilmekte. Ek olarak yanına beyaz pilav isteyebileceğiniz bu lezzetli karışımı denemenizi öneriyoruz.

3- Poulet DG

Poulet DG - Yaounde

Afrika’nın birçok bölgesinde sıklıkla tüketilen poulet dg farklı tatları içinde barındıran bir yemektir. Nelerden oluşuyor derseniz; tavuk, biber, soğan, havuç, patates ve kereviz bulunmaktadır. Yanında pirinç pilavıyla birlikte servis edilen poulet dg doyurucu bir akşam yemeği için tercih edilebilir.

4- Ekwang 

Ekwang-Yaounde

Yeşil lahanalar, ıspanak ve marulun buluştuğu sağlık dolu ekwang, balıklarla birleştiğinde ortaya enfes bir lezzet çıkıyor. Ekwangı hafif öğlen yemekleri için tercih edebilirsiniz.

5- Hot Pot Potatoes

Hot Pot Patatoes - Yaounde

Birçok Avrupa ülkesinde özellikle de İngilterede çok yaygın olan hot pot potatoes, kıymaların ve patateslerin buluştuğu lezzetli bir yemektir. Şık bir akşam yemeği için tercih edebileceğiniz bu tat oldukça popüler lezzetlerden biridir.

6- Jollof Rice

Jollof Rice-Yaounde

Çeşnili pilavları seviyorsanız jollof rice tam size göre! İçerisinde ne ararsanız bulabileceğiniz bu lezzet tek başına olduğu kadar yemeklerle de oldukça iyi gidiyor. Soğan, bezelye, maydanoz ve baharatlarla harmanlanan bu tadı denemelisiniz. 🙂

7- Meat Pie

Meat Pie-Yaounde

İşin içine hamur girdiğinde tüm yemekler güzelleşir! Bu tatlardan biride meat pie diyebiliriz. Kıymalı bir haçla doldurulan hamurlar kapatılıp fırınlanıyor. Özellikle sıcak servis edildiğinde tadına doyamayacağınız meat pie,Yaounge’de özel günlerde sofraların bir numaralı yemeğidir.

8- Accra Banana

Accra Banana-Yaounde

Ezilen muzların mısır unu, şeker ve tuzla birlikte yoğurulup kızartıldığı accra banana, denemeniz gereken Afrika lezzetlerinden biridir. Bu tat yuvarlak küçük toplar halinde servis edilmektedir. Yemek sonrasında tutan tatlı krizleri için bu hafif tatlıyı deneyebilirsiniz.

9- Condensed Milk Cake

Condensed Milk Cake-Yaounde

Süt tadını en yoğun alabileceğiniz keklerden biri olan milk cake yiyebileceğiniz en lezzetli tatlılardan bir. Bembeyaz görüntüsüyle damaklarımızda muhteşem bir tat bırakacak olan milk cake beş çaylarının vazgeçilmezidir.

Yaounde’nin gezilecek yerleri yazımızı incelediniz mi?

Yorum yapın

Bizi Takip Edin