Wellington’da Ne Yenir? | Muhteşem 17 Wellington Yemeği

Wellington capcanlı pazarları, eşsiz restoranları ve insanın iştahını kabartan cadde ve sokakları ile lezzet avcılarından kurtulamayacak güzellikte bir şehir.

Wellington’da Ne Yenir? Ne İçilir?

Wellington hem Yeni Zelanda’nın yöresel mutfağını hem de dünya mutfağından örnekleri tadabileceğiniz karma bir mutfak kültürüne sahip. Başkent Wellington’da ne yenir? Ne içilir? diye merak ediyorsanız yazımızı dikkatli bir şekilde takip etmenizi öneriyoruz. Yazımızda şehrin lezzetlerine dair çok önemli ipuçları yakalayabilirsiniz.

1. Deniz Ürünleri

Chocolate Fish Cafe (adres ve bilgi)

Deniz Ürünleri
Deniz Ürünleri

Bir liman kenti olan Wellington’da deniz ürünleri konusunda uzmanlaşmış pek çok restorana rastlamak pek de şaşırtıcı olmasa gerek. Hatta bazı restoranların bu konuda ödül almış olması da size şaşırtıcı gelmemeli. Wellington’a geldiğinizde bu restoranlardan birine uğrayın ve ızgarada pişirilmiş balıkların, beyaz börülcelerin ya da kerevitlerin tadını çıkarın.

2. Biranın Başkenti Wellington

Lezzetli biralar için şehirdeki herhangi bir mekana uğramanız yeterli olacaktır. 

Bira
Bira

Wellington sınırları içinde 20’nin üzerinde butik üretim tesisi ve bira fabrikası bulunmaktadır. Bu da bu şehri Yeni Zelanda’nın bira başkenti yapmaktadır. Şehirde düzenlenen bira festivallerine denk gelirseniz 200 civarında bira üreticisi ile bira hakkında konuşma ve ürettikleri biraların tadına bakma imkanına da sahip olabilir.

3. Soul Warming

Fisherman’s Plate Seafood (adres ve bilgi)

Soul Warming
Soul Warming

Bazen en lezzetli ve dayanılmaz yemek en alçak gönüllü olanlar arasından çıkmaktadır. Soul warming de işte bu şekilde bir yemek. Basit, gösterişsiz ancak alabildiğine leziz… Bu yiyeceği çok seveceğinizi düşünüyoruz ve Wellington’da olduğunuz sürece ertesi gün içinizde tekrar buraya gelme isteği uyanacağına inanıyoruz.

4. Halloumi Souvlaki

Bu lezzetli ve yemesi pratik yiyeceği şehirdeki Yunan yemek kamyonlarında yaptırarak tadabilirsiniz. 

Halloumi Souvlaki
Halloumi Souvlaki

Wellington’da bir Yunan ve Türk sokak yemeği geleneği olan dürümlere bolca rastlıyoruz. Kızarmış peynir ve sebzelerle hazırlanan muhteşem dürüm yanında cacık ile sizin için şahane bir öğle yemeğine dönüşebilir.

5. Punjabi Poutine

Burger Liquor (adres ve bilgi)

Punjabi Poutine
Punjabi Poutine

Burger Liquor’da deneyebileceğiniz bu enfes patates kızartmasından sonra şimdiye kadar yediklerinizin ne olduğunu sorgulayabilirsiniz. Kremalı ve tereyağlı tavuk sosu ile harmanlanan bu patates kızartmaları kendi başına size bir öğün olabilir.

6. Bang Bang Tavuk Salatası

Apache (adres ve bilgi)

Bang Bang Chicken Salad
Bang Bang Chicken Salad

Oldukça hafif bir salata olan bang bang tavuk salatası, şehrin en favori yiyeceklerinden biridir. Bu lezzet Wellington’da ne yenir? sorusuna Vietnam esintisi görebileceğiniz tatlardan biridir. Bu da Wellington için füzyon mutfağının denenebileceği yerlerden biri olduğu anlamına gelmektedir. Salatada haşlanmış tavuk parçalarının yanı sıra meyveler ve sebzeler eklenmektedir.

7. Chilli Oil Dumplings

Rams (adres ve bilgi)

Chilli Oil Dumplings
Chilli Oil Dumplings

Bir tür mantı olan bu yemekte iç malzemesi olarak karides ya da domuz eti en fazla kullanılan malzemeler arasında bulunmaktadır. Baharatlarla hazırlanan sos ise bu yemeğin efsaneler kategorisine girmesi konusunda oldukça etkili bir faktördür. Wellington yemekleri hakkında birçok şeyi denemek isteyenler bu yemeği de listesine eklemeli.

8. Asado

El Matador (adres ve bilgi)

Asado
Asado

Güney Amerika ülkelerinde mangal yapmak sosyal anlamda önemli olaylardan biridir. Bu mangal kültürünün ürünü ise asado ismi verilen lezzetli barbekü yemeğidir. Kuzu, sığır, domuz gibi çeşitli hayvanların etinden yapılabilmekte ve bol porsiyon olarak servis edilmektedir.

9. Tuzlu Karamelli Kurabiye

Leeds Street Bakery (adres ve bilgi)

Tuzlu Karamelli Kurabiye
Tuzlu Karamelli Kurabiye

Wellington fırınlarında hazırlanan bu tuzlu karamelli kurabiyelerin ağzınızda dağılırken size sunduğu lezzet kesinlikle bütün yorgunluğunu atmanıza yardımcı olacak. Gevrek olduğu kadar yumuşak da olan bu kurabiyeler bir yiyenin hemen arkasından yeniden yemek isteyeceği cinsten.

10. Kahve

The Hangar (adres ve bilgi)

Kahve
Kahve

Yeni Zelanda’da kahve çekirdeklerinin kavrulmaya başladığı ilk yerlerden biri Wellington. Bu şehrin sokaklarında kahve kokusu almadan 10 metre dahi yürümek imkansızdır. İşte bu nedenle Wellington’da soluduğunuz zaman dilimi içinde yanında lezzetli bir kurabiye eşliğinde eşsiz bir aromaya sahip bir fincan kahve mutlaka içmelisiniz.

11. Roti Canai

Roti Chenai (adres ve bilgi)

Roti Canai
Roti Canai

Asya’da karşılaşmaya alışık olduğumuz etnik temalı restoranlara günümüzde Wellington sokaklarında da rastlıyoruz. Bu etnik mekanlarda Malezya kökenli yiyecekler Wellington halkı tarafından çok beğenilmektedir. Bunlardan biri olan roti canai ise bir tür gözlemedir ve yanında çoğunlukla köri ile servis edilmektedir.

12. Peynir

La Cloche (adres ve bilgi)

Peynir
Peynir

Wellington’da Fransız etkisinde kalmış pek çok ürün bulabilirsiniz. Bunlardan en önemlileri ise en temel gıdalardan biri olan peynir. Şehirde bulunan şarküterileri ziyaret edin ve lezzetli Fransız peynirleri tadın.

13. Pizza

Tommy Million’s (adres ve bilgi)

Pizza
Pizza

Biri pizza mı dedi? Öyleyse size Wellington’da çok lezzeti pizzalar tadabileceğinizin müjdesini verelim. Şehirde özenle hazırlanmış pizzalar tadabileceğiniz pek çok farklı mekan bulabilirsiniz. Biz de yukarıda sizin için bir tane öneri paylaştık. Önerimizi bu kısmı okumadan hemen önce görmüş olmanız lazım zaten 🙂

14. Dondurma

Carrello Galeto (adres ve bilgi)

Dondurma
Dondurma

Eğer sıcak bir mevsimde Wellington’a gelmişseniz sizin için en vazgeçilmez şeylerden biri kesinlikle enfes dondurmalar olacaktır. Wellington’da İtalya’nın en başarılı dondurmalarına rakip olabilecek çok özel dondurmalar tadabilirsiniz. Şehirde pek çok muhteşem dondurma yapan yer bulabilir ve bu lezzetli dondurmaların keyfini manzaralar eşliğinde çıkarabilirsiniz.

15. Pavlova

Floriditas (adres ve bilgi)

Pavlova
Pavlova

Yeni Zelanda’ya geldiğinizde lezzet keşfi pavlova denemeden asla tamamlanmış sayılmaz. Özellikle yaz mevsimindeki meyvelerle hazırlanan bu kremalı tatlı kesinlikle denenmesi gereken Wellington yemekleri arasında bulunuyor.

16. Lapa

Lapayı şehirdeki pek çok cafede bulup deneyebilirsiniz. 

Lapa
Lapa

Yerel meyvelerle birlikte reçel ve bal gibi tatlandırıcıların karışımıyla ortaya çıkan lapayı dilerseniz yemeklerden sonra hafif bir tatlı olarak tercih edebileceğiniz “Wellington’da ne yenir?” sorusuna cevap olabilecek lezzetlerden biridir.

17. Kumara

Roise (adres ve bilgi)

Kumara
Kumara

Kumara, lif ve protein bakımından çok zengin bölgesel bir patates türüdür. Bu patates türünden hazırlanan yemekler genellikle kırmızı et menülerinin yanında ya da fast food yemeklerinin yanında patates kızartmasına alternatif olarak sunulmaktadır.

Eğer “Wellington’da ne yenir? Ne içilir?” listemize eklememiz gerektiğini düşündüğünüz ve bizim gözden kaçırdığımız şeyler var ise bunları bize yorum kısmından yazabilirsiniz. 

Wellington gezinizi planlamadan önce Wellington gezi rehberi sayfamızı ziyaret edebilir ve şehir hakkında yazdığımız bütün yazıları inceleyebilirsiniz. Şimdiden keyifli bir gezi geçirmeniz temennisiyle…

Yorum yapın

Bizi Takip Edin