Voronej’de Ne Yenir ? Ne İçilir ? | 10 Muhteşem Lezzet

Rusyanın popüler şehirlerinden olan Voronej’de ne yenir sorusuna cevaplar aradık..

” Voronej’de Ne Yenir ? Ne İçilir ? ”  yazımızı inceleyerek şehrin birbirinden güzel tatlarını keşfedebilirsiniz. Dilerseniz sizi daha fazla bekletmeden yazımıza geçelim;

1- Solyanka Soup

Solyanka Soup, Voronej

Rusya’nın klasik tatlı ekşi olarak bilinen çorbası solyanka, ana yemekler öncesinde iyi bir başlangıç olarak tercih edilebilir. İçerisinde; lahana, kereviz, havuç ve birçok baharatın bulunduğu çorba sizi Rusya’nın soğuklarına karşı güçlü kılacak. 🙂

2- Golubtsy

Golubtsy, Voronej

Lahananın sıklıkla kullanıldığı Rusya’da tadabileceğiniz belki de en lezzetli tatlardan biridir golubtsy. Türkiye’de lahana sarması olarak sevdiğimiz lezzete benzeyen golubtsy, kıyma ve pirinçten yapılan iç harcıyla birleşince ortaya tadından yenmeyen lezzetler çıkıyor. Bu tadı Voronej’in birçok restoranında tadabilirsiniz.

3- Olivie

Olivie, Voronej

Rus salatası olarak dünyaya nam salan olivie içerisinde ne ararsanız var! Sosis, mısır, turşu, salatalık, mayonez ve baharatlar eklenerek ortaya sunulan bu tat genellikle meze olarak tercih edilmektedir. İçkilerin yanında veya yemeklerin yanında tüketebileceğiniz lezzetli tatlardan biridir.

4- Bilini

Bilini, Voronej

Voronej’de sabah kahvaltılarında ne yenir diyorsanız cevabı belli. Bilinisiz geçen sabahları sevemeyen Ruslar pancake benzeri biliniyi her fırsatta tüketiyorlar.

5- Pelmeni

Pelmeni, Voronej

Bizim mantımız varsa Rusya’nın da pelmenisi var. Farklı şekliyle dikkat çeken pelmeniler içleri kıymalı harçla doldurularak haşlanıyor. Genelde sade tüketilen pelmenileri yağ ve yoğurtla da sipariş edebilirsiniz.

6- Zharkoye

Zharkoye, Voronej

Etin her halini severim diyorsanız bu tadı kesinlikle denemelisiniz. Dana etlerinin patates ve havuçla buluştuğu harika bir güveç tarifi olan zharkoye oldukça doyurucu. Voronej’de herhangi bir restoranda bu tadı deneme şansına sahipsiniz.

7- Knish

Knish, Voronej

Rusyanın lezzetli mi lezzetli knishleri çay yanı aperatif sevenleri bekliyor. Geleneksel tariflerden biri olan bu küçük hamur topları aslında içleri patates ve etle doldurulmuş poğaçalara benzemektedir. Damak tadımıza yakın olan knish tadını gönül rahatlığıyla sipariş edebilirsiniz.

8- Khinkali

Khinkali, Voronej

Şekliyle ilk önce gözünüze sonra midenize hitap eden khinkali, lezzetli ve hafif hamur toplarıdır. Biraz Asya esintilerinin olduğu bu yemek az buharda veya suda haşlandıktan sonra şık bir sunumla servis ediliyor.

9- Khachapuri

Khachapuri, Voronej

Seveceğinizi düşündüğümüz bu tat görüntü ve tat olarak açık pideye benzemektedir. Açılan hamurların içleri peynir, tereyağı ve yumurtayla doldurulduktan sonra fırına veriliyor. Üstü kızarıncaya kadar kızartılan sonrasında servise sunulan khachapuri, ülkemizin Artvin, Giresun, Rize gibi illerinde de sıklıkla yapılmaktadır.

10- Ptichye Moloko

Ptichye Moloko, Voronej

Rusya’nın efsanevi süt tatlısı olan ptichye molokoyu yemeden şehirden ayrılmak olmaz. En pahalı restoranlardan en ufak kafelere kadar her noktada deneyebileceğiniz bu lezzet yoğun süt tadıyla ve siyah çikolatasıyla damaklarınızı şenlendiriyor. Kalori almayı göze alın ve bu tadı deneyin! 🙂

Voronej gezilecek yerler yazımızı incelemek ister misiniz?

Yorum yapın

Bizi Takip Edin