Fotoğraflarıyla Birlikte Voronej’de Gezilecek 10 Yer

Adını aldığı Voronej Nehri’nin kenarına kurulmuş Rusya şehri, ülkenin en yoğun öğrenci nüfusuna sahip olmasıyla gençliğini koruyor.

Moskova, Ukrayna ve Kafkasya arasında bir durak olan Voronej, sanayinin yanında kültür ve sanatı da içinde barındırıyor. Önemli bir demiryolu ağına sahip şehir, aynı zamanda çok sayıda heykelleri ve anıtlarıyla ünlü. “Voronej Gezilecek Yerler” yazımız, rahat ve keyifli bir tatil yapmanız için size gerekli olacak tüm maddeleri içeriyor.

Annunciation Katedrali

Voronej Annunciation Katedrali

Annunciation Katedrali‘nin kuruluşundaki ilk temeller, 1998’de Moskova patrikleri başta olmak üzere tüm Rusya tarafından atılmış. 2003 yılında, bahçesine saklı olan I. Piskopos Kutsal Mitrofanios’un anıtının da açıldığı katedral, Rus-Bizans tarzında inşa edilmiş. Dünyadaki büyük Ortodoks kiliseleri arasında sayılan katedrali saatler 7.00-19.00 arasındayken ziyaret edebiliyorsunuz.

St. Alexey-Akatov Manastırı

Voronej vatandaşlarının, Litvanya ve Ukrayna Kazaklarına karşı kazandıkları zafer sonucunda 1620’de yaptırdıkları manastır, şehrin en güzel noktalarından biri.  İç kısmı tamamen fresklerle kaplı olan ibadet yerinde rahibelerin korosuna rastlarsanız, mutlaka zaman ayırın.

Ilyinskaya Kilisesi

Ilyinskaya Kilisesi

Kilise 1767-1771 yılları arasında Voronej Nehri kıyısındaki dik tepeye önemli bir din adamı olan Alexey Bolkhovitinov‘un rehberliğinde, Rus aydınlanmasının bir figürü olarak inşa edilmiş. Dış cephesi yanında iç mekânının güzelliği, antik ikonları ve duvar resimleriyle ünlü bir eser. Geçtiğimiz yıllarda restore edilen kilise, Voronej’deki en güzel tapınaklardan biri olarak biliniyor.

Mandelshtam Evi

Mandelstam Evi

20.yy’nin en büyük Rus şairlerinden biri olan Osip Mandelshtam ve karısının sürgünleri sırasında ikamet ettikleri ev olan Mandelshtam Evi, müze olarak edebiyat ve tarih severlerin ilgisine sunulmuş. Çok gösterişli bir tarihi yapı olmasa da gezinizde görülmeye değer duraklardan biri olacak.

Nikitin Anıt Evi

Nikitin Anıt Evi

Ünlü bir Rus ressam olan Ivan Nikitin’in yaşadığı ev olan bina, günümüzde müze olarak işlev görüyor. Koleksiyonunun büyüklüğü 25.000’i aşan müzenin ana faaliyetleri; bölgenin yazarları, kültürel ve edebi mirası hakkında materyalleri toplamak, saklamak ve sergilemek. 2014 yılında tamamlanan son restorasyon çalışmasıyla günümüzdeki haline ulaşan Nikitin Anıt Evi, sanatın pek çok alanına dokunuyor.

Kramskoy Bölgesel Güzel Sanatlar Müzesi

Kramskoy Bölgesel Güzel Sanatlar Müzesi

Rus resim ve heykelinin sağlam bir koleksiyonunun yanında Yunan ve Roma sanatını da sunan Kramskoy Bölgesel Güzel Sanatlar Müzesi, şehirdeki gözde müzelerin başında geliyor. Oldukça aktif bir etkinlik takvimi buluna müze, ana sergiler dışında kaliteli geçici sergiler düzenliyor.

Rostropovitches Müzik Okulu

I. Dünya Savaşı’ndan önce özel olarak tasarlanmış bir binada kurulan okul, savaş sonrasında zarar görmesi sonucu yeniden inşa edilmiş. Okula ismini veren başarılı müzik insanı Mstislav Rostropovitch’in farklı kültürel girişimler ve sosyal programlarının geliştirilmesi için yardım ve destek sağladığı biliniyor. Üç kuşaktır seçkin müzisyenleri mezun eden okul etkileyici binasıyla da göz dolduruyor.

Koltsov Anıtı

Koltsov Anıtı

Voronej’teki en popüler ve şiirsel yerlerden biri olan Koltsov Bahçesi, Rus şarkılarının ünlü yazarı olan Alexey Koltsov‘un adını taşıyor. Petersburglu heykeltıraş Augustino Triscorni tarafından İtalyan mermerinden yapılan anıt da bu bahçede sergileniyor. Şehirde yer alan pek çok anıttan biri olan Koltsov’un anıtını görmeden dönmeyin.

Platonov Anıtı

Platonov Anıtı

Platonov Anıtı, üniversite kütüphanesinin yakınlarındaki Devrim Bulvarı’nda yer alıyor. Şehirde doğmuş önemli bir mühendis ve mucit olmasının yanından edebi alanda da eserler veren Andrey Platonov’a adanan anıtı listenize eklemeyi unutmayın.

Oceanarium

Oceanarium

Avrupa‘nın en büyük akvaryumlarından biri olan Oceanarium, deniz hayatının büyük bir koleksiyonunu gözler önüne seriyor. Kaplan köpekbalığı, piranalar, penguenler ve ürkütücü dev Japon örümcek yengeçleri de dâhil olmak üzere 200’den fazla canlı türünü görebilirsiniz. Voronej’den düzenli olarak kalkan otobüslerle gidebileceğiniz akvaryumu pazartesi dışında 10.00-21.00 saatleri arasında ziyaret edebiliyorsunuz. Pazartesi günü ise saat 14.00’da açılıyor.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin