Vitoria Gezilecek 10 Muhteşem Yer

İspanya’nın sevilen şehirlerinden biri olan Vitoria, Bask Özerk Bölgesi’nin başkenti ve kalabalık nüfusuyla bölgenin en büyük ikinci şehri..

Vitoria gezilecek yerler yazımızda sizlere kentte mutlaka görmeniz gereken gezi rotalarını derledik.

Avrupa’nın Hamburg ve Stockholm’den sonra üçüncü yeşil başkenti ilan edilen Vitoria, huzurlu bir tatilin kapılarını aralıyor. İspanyol gelenekleri hakkında detaylı bilgiler edineceğiniz şehir, ülkede Barselona ve Madrid’den sonra görmeniz gereken kentler arasında yer alıyor. 🙂

#1 Vitoria Gezilecek 10 Muhteşem Yer

Birlikte inceleyelim;

1- Santa María de Vitoria Katedrali

Santa María de Vitoria Katedrali

13. yüzyılın sonlarında inşa edildiği düşünülen Santa Maria de Vitoria Katedrali, gotik mimarisi ve ihtişamlı görünümüyle görenleri kendine hayran bırakan gezi noktalarından biri. Bir Roma Katolik kilisesi olan dini yapı, 1931 yılında kutsandıktan sonra ülkenin ‘’Kültürel Miraslarından’’ biri haline geldi.

Şuanda bir dizi restore çalışmasından geçen katedral, ülkeye gelen turistlerin mutlaka ziyaret ettiği ve rehberli turların güzergahlarında yer alan etkileyici bir yapı.

2- Santa Catalina Botanik Bahçesi

Santa Catalina Botanik Bahçesi

Santa Catalina’nın, Badaya Manastırı kalıntıları arasında Zadorra nehri ve Badaia dağları arasında yer alan Botanik Bahçe, şehrin en huzurlu noktalarından biri. Keyifli saatler geçireceğiniz botanik bahçede, üç çeşit iklim koşulu bir arada yaşanırken, her beş kıtadan toplamda bin iki yüz botanik bitki türü yer alıyor.  🙂

Diğer yandan Santa Catalina’nın manastır kalıntıları da bahçeye farklı bir hava katıyor. Vitoria’ya gitmişken Botanik Bahçe’yi ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

3- Fournier de Naipes Müzesi

Fournier de Naipes Müzesi

1916 yılında Naipes Heraclio Fournier’in kurucusunun torunu Felix Alfaro Fournier tarafından kurulan Fournier de Naipes Müzesi, özel koleksiyona sahip eşsiz müzelerden biri. 1994 yılında Alava Arkeoloji Müzesiyle ortak bir binaya taşınan müzede, oyun kartlarından oluşan özel koleksiyonlar yer alıyor.

Tam olarak 3 bin 400 kartın sergilendiği Naipes Müzesi, şehrin en popüler gezi noktalarından biri.

4- San Pedro Apostol Kilisesi

San Pedro Apostol Kilisesi

Şehrin eski tarihi yapılarından biri de San Pedro Apostol Kilisesi.. 13. Yüzyılda inşa edildiği bilinen Roma Katolik Kilisesi’nin, İspanya’nın kültürel miraslarından biri olduğu bilgisini de verelim.

Şehrin popüler turistik gezi duraklarından biri olan San Pedro Apostol Kilisesi’nin iç tasarımı da en az dış ihtişamı kadar görenleri kendine hayran bırakıyor.

5- Sacro de Álava Diocesano de Sanat Müzesi

Sacro de Álava Diocesano de Sanat Müzesi

1999 yılından beri faaliyet gösteren Diecesan Kutsal Sanat Müzesi, Vitoria’nın dini miraslarını korumak ve tüm ülkeye tanıtmak amacıyla kurulmuş, oldukça önemli bir müze.. Piskoposluk kiliselerinden gelen sanat eserlerinin sergilendiği müzede, Romanesk heykeller, Gotik Andra Maris oymalar ve azizler ve daha pek çok dini motifler içeren sanat eserleri yer alıyor.

13. yüzyıldan, 20. yüzyıla kadar gelen çoğu eseri bulabileceğiniz müzede, Barok tarzı tabloların eşsiz güzelliğine de hayran kalacaksınız.

6- San Vicente Mártir Kilisesi

San Vicente Mártir Kilisesi

Kent merkezinde yer alan Vitoria’nın ana dini merkezlerinden biri de San Vicente Martir Kilisesi… İspanya’nın 4. yüzyıl şehitleri olan Saragossa’nın Aziz Vincent’inden ismini alan kiliseni en ilgi çekici noktası ise ihtişamlı kulesi.

*İspanya Gezilecek Yerler yazısı için… 🙂

Tarihi kitapların birinden fırlamış izlenimi veren kilise, bölgeye gelen turistlerin mutlaka ziyaret ettiği gezi noktalarından bir diğeri..

7- Álava Arkeoloji Müzesi 

Álava Arkeoloji Müzesi 

Vitoria’nın tarihine küçük bir yolculuğa çıkacağınız Arkeoloji Müzesi, 2009 yılından beri bölgenin tarih öncesi dönemden günümüze kadar olan uzun tarihine geniş bir perspektiften bakıyor. 🙂

Prehistorya’dan tutun da Orta Çağ’a kadar bölgenin tarihiyle ilgili toplam 1500 parçanın sergilendiği müzenin oldukça zengin bir koleksiyonu var.

Bölgeye gelen turistlerin ve özellikle de tarihçilerin mutlaka ziyaret ettiği müze, Vitora’da görülmesi gereken yerlerden biri.

8- Fenerler Müzesi

1898 yılında, dönemin Belediye Başkanı Federico Baraibar tarafından ortaya atılan fikirle temelleri atılan Fenerler Müzesi, şehrin en ilginç gezi noktalarından biri.

Muhteşem aydınlatmalarla donatılmış eserlerin sergilendiği müze, geçmişe dönük pek çok fenerin sergilendiği bir koleksiyona sahip aynı zamanda. 🙂

Şehirde yapılan rehberli turların uğrak noktası olan Fener Müzesi, mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerler arasında.

9- Vitoria Orta Çağ Duvarı

Vitoria Orta Çağ Duvarı

Kentin tarihi yapılarından biri de Vitoria Duvarı.. Orta Çağ duvarları olarak bilinen bu taş duvarlar, geçmişte kenti pek çok saldırıdan koruma da oldukça başarılı olmuş ve günümüzde şehrin simgesi haline gelmiş gezi noktalarından biri.

Toplamda 22 kuleye sahip duvarın uzunluğu ise tam olarak 900 metre. Ziyaret etmenizi tavsiye edeceğimiz etkileyici gezi noktalarından biri. 🙂

10- Leydi Estibaliz’in Kutsal Alanı

Arkeoloji ve dini alanda oldukça önemli adreslerden biri olarak gösterilen Leydi Estibaliz’in Kutsal Alanı, İspanya’nın tarihi miraslarından biri olarak gösterilen oldukça önemli turistik noktalardan biri.

Bölgenin en ünlü tapınaklarından biri olan  ve Vitoria’ya 8 kilometre mesafede yer alan kutsal alan şehre gelen turistlerin mutlaka ziyaret ettiği gezi noktalarından biri. 11. Yüzyıldan kaldığı düşünülen yapı, Romanesk mimarinin gerçek bir mücevheri olarak tüm dünya tarafından biliniyor.

*İspanya’nın Diğer Şehirlerini Yakından Tanımak İsteyenler için tık tık..

**Yazı ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin