Vigo ‘da Ne Yenir? Ne İçilir? | 9 Şehir Lezzeti

İspanyanın Vigo şehrine doğru yolculuğa çıkıp yeni lezzetler keşfetmeye ne dersiniz? Vigo’da ne yenir diye düşünenler için enfes bir liste hazırladık.

” Vigo’da Ne Yenir ? Ne İçilir? ” yazımızı inceleyerek birçok yeni tadı keşfedebilir, şehrin yemek kültürü hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Listemizin ilk sırasında;

1- Gazpacho

Gazpacho, Vigo

Vigo’da ne yenir sorusuna cevap olarak duymaya alışık olduğumuz gazpacho,kırmızı rengiyle olduğu kadar tadıyla da dikkat çekiyor. Genellikle yaz aylarında tercih edilen bu tat oldukça ferahlatıcı. Ayrıca bu tadı denerken üstüne ek olarak jambon istemeyi de unutmamalısınız.

2- Tortilla

Tortilla, Vigo

Kökeni Amerika Kıtasına dayanan tortilla lezzeti, İspanya’da daha farklı yapılmakta. Patates, süt ve yumurtanın muhteşem uyumuyla oluşan bu lezzetli tarif ılık olarak servis edilmektedir. Sonra neden soğuk geldi diye garsonla tartışmayın bizden söylemesi. 🙂

3- Gambas al Ajillo

Gambas al Ajillo, Vigo

Karideslerin belki de en lezzetli halini deneyebileceğiniz Vigo’da ne yenir denince akla gelen lezzetlerden biri gambas al ajillo.. Yanında kızarmış ekmeklerle sunulan bu lezzetin tadına doyamayacaksınız.

4-Tostas de Tomate Jamon

Tostas de Tomate Jamon, Vigo

Kızartılmış ekmeklerin jambon ve domatesle birleştiği efsanevi bir tat olan tomate jambonu denemezseniz üzülürsünüz. Yemeklerden önce atıştırmalık olarak tercih edebileceğiniz bu lezzetler İspanya genelinde oldukça seviliyor.

5- Patatas Bravas

Patatas Bravas, Vigo

Küp küp kesilerek kızartılan patateslerin krema ve domates sosuyla buluştuğu efsane lezzet patates bravas kesinlikle denemeniz gereken tatlardan biridir. Yapımı oldukça hızlı olan bu lezzet Vigo’da ne yenir endişesinden sizleri kurtaracak hızlı tüketim yemeklerinden biri.

6- Pollo Al Ajillo

Pollo Al Ajillo, Vigo

Aranızda kızarmış tavuk butlarına hayır diyebilen var mı? Bizce sevmeyenlerin bile beğeneceği bu tavuk butlar hafif öğlen yemekleri için vazgeçilmez bir lezzet. Baharatların ve kremanın buluştuğu tavuklar genellikle birayla birlikte tüketilmektedir.

7- Churros

Churros, Vigo

İspanya, Fransa, Portekiz ve geri kalan birçok ülkenin bayılarak yediği bir tatlıya geldi sıra.. Kızartılan hamurların şeker ve çikolatayla birleştiği bu enfes tatlıya hayır diyebilen bir kişi bile duymadık. 🙂 Kilo alacaksak böyle lezzetler için alalım diyoruz ve Vigo’da ne yenir karmaşasından bir anlığına da olsa kurtarıyoruz..

8- Horchata

Horchata, Vigo

Sütlacın içilebilen hali gibi düşünebileceğiniz horchata, bir bardak içerisinde sunulan lezzet bombasıdır. Şeker, pirinç ve baharatların birleşimiyle yapılan bu içecek her mevsim tüketilen sevilen içeceklerden biridir.

9- Granizado

Granizado, Vigo

Meyve sularının, buz ve meyveli şuruplarla birleştirildiği granizado yaz sıcaklarında içinizi ferahlatacak. İspanya sokaklarında dolaşırken elinizde bir tane granizado olmalı. 🙂

Vigo gezilecek yerler yazımızı incelemek ister misiniz?

Vigo’da ne yenir yazımız hakkındaki tüm görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşarak, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin