Verona’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 7 Nefis Lezzet

Verona, İtalya’nın en ünlü yemeklerinin çıktığı şehir olarak bilinir. İtalyanların mutfağa olan düşkünlüğü aşikar…

Verona’da ne yenir, ne içilir başlıklı yazımızda sizlere şehirde mutlaka denemeniz gereken lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Yemek yapmak İtalyanlar için bir aşk… Hazırlama aşamasından tutunda sunum aşamasına kadar hemen her saniyesine ayrı bir titizlik ve sevgi besliyorlar. Yemeklerinin standartların üzerinde olmasının sebebi de bu bize göre.

#1 Verona’da Ne Yenir ?

Listenin ilk sırasında;

1-  Fegato Alla Veneziana

Fegato Alla Veneziana
Fried liver with onions and apples on a concrete background

Venedik karaciğeri olarak bilinen Fegato Alla Veneziana, şehrin en popüler ana yemeklerinden biri. Yumuşacık kuşbaşı edilmiş ciğerin; patates ve polenta ile birlikte servis edildiği bu yemek, Verona’da hemen her restoranda deneyebileceğiniz lezzetlerden biri.

2- İtalyan Pizzası

İtalyan Pizzası

İtalya’nın en meşhur yiyeceği pizza, Verona’da mutlaka deneyeceğiniz lezzetlerden bir diğeri.. Pizzayı şehrin hemen her restoranında sipariş verebileceğiniz gibi sokak satıcılarından dilim şeklinde de satın alabiliyorsunuz.

3- Pastissada de Caval

Pastissada de Caval

Orta Çağ’dan kalma yemeklerden biri olan Pastissada de Caval, bir tür et yahnisi.. İçerisinde farklı baharatlarında yer aldığı yemek polenta ile birlikte servis ediliyor. Defne yaprağı, Hindistan cevizi, biber ile birlikte pişirilen bu yemeği İtalyanlar çok seviyor. Denemeyi ihmal etmeyin deriz.

4- Tortellini di Valeggio

Tortellini di Valeggio

İtalya’nın en ünlü makarnalarından biri de elbete ki Tortellini.. El yapımı makarnanın içerisine sığır ya da domuz etinden yapılmış kıyma karışımı ya da isteğe göre sebze dolduruluyor. Lezzet patlaması yaşayacağınız bu yemek, adaçayı ve tereyağ ile birlikte servis ediliyor. Denemenizi tavsiye ederiz. 🙂

5- Tiramisu

Tiramisu

Verona’nın dünyaca ünlü tatlısı denince akla Tiramisu geliyor. Kahve aromalı İtalyan tatlısının içerisinde, yumurta, şeker, kahveye batırılmış mascarpon peyniri ve kakao yer alıyor. İtalya’nın bazı şehirlerinde tatlının içerisine biraz da rom ekleniyor.

6- Verona Şarapları

Verona Şarapları

Verona’ya seyahat ettiyseniz; denemeniz gerekenlerin başında elbette ki şarap geliyor. Bilindiği üzere İtalya’nın şarabı oldukça meşhur. Ülkeye gelen turistler şişelerce satın alıyor dersek abartmış olmayız. Verona’da bu konuda oldukça kaliteli şaraplar üreten bir şehir. Özellikle beyaz şarabın tadına bu şehirde bakmanızı tavsiye ederiz.

7- Asiago Peyniri

Asiago

İtalya’nın en ünlü peyniri Asiago… İnek sütünden yapılan bu peynirin tadı parmesana benzetiliyor. Yıllarca bekletilen bu peynir çeşidi, İtalyan restoranında salatalarda, çorbalarda, makarnalarda ve pek çok çorbada mutlaka kullanılıyor.

*Verona Gezilecek Yerler için tık tık..

Verona’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin