Ulan Batur’da, Moğolistan’ın birbirinden lezzetli yöresel yemeklerinin tadına rahatlıkla bakabilirsiniz. Kentte et ağırlıklı yemekler bir hayli fazla…
‘’ Ulan Batur’da ne yenir, ne içilir? ’’ başlıklı yazımızda şehirde mutlaka denemeniz gereken o lezzetli derledik.
Ülkenin yer aldığı bölgede yaşanan sert iklim koşulları sebebiyle sebze ve meyve yetiştirmek bir hayli zor. Bu sebeple kentin mutfağını da et ağırlıklı yemekler oluşturuyor.
#1 Ulan Batur’da Ne Yenir ?
Listenin ilk sırasında;
1- Khuushuur
Kente gider gitmez denemeniz gereken yöresel lezzetlerden biridir Khuushuur…. İçerisinde bol miktarda etin yer aldığı bu yemeğin görüntüsü bizdeki çiğ böreği anımsatsa da tadına bakar bakmaz farklı aromasını hissedeceksiniz. Denemekte fayda var.
2- Kımız
Ulan Batur’un milli içeceği haline gelen Kımız, Moğollara özgü yerli bir içecek. Kısrak sütünün fermantasyonu ile ortaya çıkan kımızın tadı ilk kez deneyenlere biraz farklı gelse de bu içeceğin müdavimleri oldukça fazla. Ayrıyetten Moğolistan denince akla gelen ilk içeceklerden biri.
3- Buzz
Ulan Batur’da yiyeceğiniz akşam yemeklerinden birinde Buzz’u denemenizi tavsiye ederiz. Bizdeki mantının çok daha büyük boyutlardaki hali aslında buzz.
İçine bolca et konulduktan sonra bohça şeklinde kapatılıyor ve kızdırılmış tereyağı ile birlikte servis ediliyor. Çok lezzetli olduğunu da belirtelim..
4- Kurutulmuş Et
Ulan Batur’da hemen her evin mutfağında bulabileceğiniz yiyeceklerden biri Kurutulmuş Et. Soğuk havalara dayanıklılığı ile bilinen bu et, Moğol halkının vazgeçilmez yiyeceklerinden biri. Hemen her öğünde de mutlaka tüketiliyor. Denemenizi tavsiye ederiz.
5- Sığır Eti
Hava şartlarından dolayı kentte pek fazla sebze ve meyve yetişmiyor. Bu sebeple halkın et tüketimi oldukça fazla. Bölgede en çok sevilen lezzetler ise sığır ve at etinden yapılan yemekler oluyor. Denemenizi tavsiye ederiz.
6- Moğol Votkası
Şehrin en sert içkilerinden biri olan Moğol votkası, Ulan Batur’da deneyebileceğiniz alkol çeşitlerinden biri. Moğolların ısınmak için tükettiği bu içkiyi, denerken dikkatli olmakta fayda var. Fazla tüketildiğinde kör ettiği söyleniyor.
*Ulan Batur Gezilecek Yerler için.. 🙂
Ulan Batur’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.