Aydın

Ege Bölgesi sınırları içerisinde yer alan ve antik geçmişi ile özellikle tarih meraklılarının ilgisini çeken Aydın, Didim, Söke ve Kuşadası gibi ilçeleri ile de deniz, kum, güneş tatilcilerine de hitap eden ir şehir. Kuzeyinde Manisa ve İzmir, güneyinde Muğla, doğusunda Denizli ve batısında ise Ege Denizi ile sınırlarını paylaşan Aydın, aynı zamanda Türkiye’nin en önemli termal turizm merkezlerinden biri olma özelliğini taşıyor. Arkeolojik ve etnografik noktaların yanı sıra kültürel zenginlikleri ile de dikkat çeken kent, dört mevsim ziyarete uygun bir iklime de sahip.

Doğal güzellikler, tertemiz plajlar, her bütçeye uygun konaklama tesisleri, antik yerleşim yerleri ve dahası ile her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ilgi odağında olan Aydın’ın artık simgesi haline gelmiş Bafa Gölü’nde doğa ile iç içe unutulmaz bir tatil yapabilirsiniz. Yüzölçümü bakımından Türkiye’nin en büyük gölü olma unvanına sahip Bafa Gölü, Aydın merkeze yaklaşık 90 km mesafede yer alıyor. Bir bölümü de Muğla ili sınırları içerisinde yer alan Bafa Gölü, güneyinde Labada Dağı ve kuzeydoğusunda da Beşparmak Dağları ile çevrili olmak ile birlikte “boulder” adı verilen kısa kaya tırmanışları için de gayet uygun bir coğrafyada yer alıyor. Bunun yanı sıra kuş gözlemciliğini merak edenler için de harika bir rota olduğunu belirtmekte fayda var.

Şehrin kuşkusuz en turistik yerleşim yerlerinden biri olan ve bir zamanlar Alaçatı ve Bodrum’dan bile daha popüler olan Kuşadası’nda iş amaçlı ziyaretlerde tercih edilen şehir otellerinden bütçe dostu butik oteller ve ultra lüks resort otellere kadar geniş bir yelpazaye sahip otel alternatifi bulunuyor. Türkiye’nin en lüks ve en büyük aquaparklarına da ev sahipliği yapan Kuşadası’na gidecek olursanız, ilk fırsatta Kadınlar Plajı, Sevgi Plajı ve Güvercinada’yı ziyaret edin. Ayrıca yine bu bölgeye yakın bir mesafede olan Şirince, Meryem Ana Evi, Yedi Uyuyanlar, Selçuk, Efes Antik Kenti gibi yerlere de günübirlik ziyaretlerde bulunabilirsiniz.

Aydın’ın en hareketli ve deniz, kum, güneş turizmi açısından en merkezi yerlerinden bir diğeri de merkezden 100 km uzaklıktaki Didim ilçesi. Aydın merkezden otobüs veya minibüsler ile yaklaşık 1,5 saatte ulaşabileceğiniz Didim’de yaz süresince eğlenceli festival ve etkinlikler, sabahın ilk ışıklarına kadar sınırsız eğlence vadeden barlar, gece kulüpleri ve canlı müzik mekanlarına rastlamak mümkün. Didim, tarihi geçmişi ve antik yerleşim yerleri ile de merak uyandıran bir yer. Milattan Önce 8. yüzyıla uzanan geçmişi ile Apollon Tapınağı, Roma döneminden kalma Faustine Hamamı, Saplı Ada gibi çok sayıda gezilip görülmesi gereken yerin olduğu Didim’e en az 1-2 gününüzü ayırmanızı öneriyoruz. İzmir Adnan Menderes Havalimanı varışlı uçuş seferlerini değerlendirebilir ve İzmir’e geldikten sonra da ortalama 120 kilometrelik bir yol katettikten sonra Aydın’a rahatlıkla ulaşabilirsiniz.