Kuşadası

Ege Bölgesi sınırları içerisinde yer alan Aydın iline bağlı Kuşadası, diğer bir ilçe olan Didim ile şehrin en turistik yerleri arasında bulunuyor. Özellikle Çeşme ve Bodrum bu denli popülerleşmeden önce Türkiye’nin önde gelen turizm merkezlerinden biri olan Kuşadası’nın yaklaşık 106 binlik nüfusu yaz aylarında 2 milyonu bulabiliyor.

Tertemiz mavi bayraklı plajları, bakir adaları, yaz festivalleri ve tarihi mekanları ile her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ilgi odağında olan Kuşadası, geçmişten bugüne sayısız medeniyete ev sahipliği yapmasıyla da öne çıkıyor. Tamamını keşfetmek için 2-3 günün yeterli olacağı Kuşadası’nda bütçe dostu ve unutulmaz bir deniz, kum, güneş tatili yapacağınızın garantisini veriyoruz.

Büyük Menderes Deltası Milli Parkı – Dilek Yarımadası olarak da bilinen Kuşadası Milli Parkı tam tamına 27.675 hektarlık bir alanı kaplıyor. 209 farklı kuş türünün görülebildiği milli park, en çok da deniz kaplumbağaları ve Akdeniz fokları ile ününü duyurmuş durumda. Hacıfeyzullah Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Güvercinada’da Barbaros Hayrettin Paşa’nın yaptırdığı kale ve İlyas Ağa’nın inşa ettirdiği surları bizzat görebilir, surların inşası hakkında bilgi veren kitabeyi okuyabilirsiniz.

Geneline Akdeniz ikliminin hakim olduğu Kuşadası, esasında dört mevsim ziyaret edilebilir bir yer fakat deniz, kum, güneş tatilcileri genellikle bahar ve yaz aylarını tercih ediyor. Özellikle temmuz ve ağustos aylarında yurt dışından gelen tatilciler ile nüfusu 3’e, hatta 4’e katlanan Kuşadası’nda çok daha sakin bir şekilde tatilinizi yapmak isterseniz, eylül veya nisan ayını tercih etmelisiniz. Meryem Ana Evi, Şirince, Yedi Uyuyanlar ve Efes Antik Kenti gibi İzmir’in en turistik bölgelerine olan yakınlığı ile de dikkat çeken Kuşadası’nda yıllık ortalama sıcaklıklar 16,7 santigrat derecede seyrediyor.

Her bütçeye uygun konaklama tesisinin olduğu Kuşadası’nda dilerseniz aile sıcaklığında hizmet veren butik otel ve pansiyonları, dilerseniz de denize sıfır lüks tatil köylerini seçin, tercih size kalmış… Aynı zamanda Türkiye’nin en büyük aqua parklarına da ev sahipliği yapan Kuşadası’nda kelimenin tam anlamıyla dolu dolu bir yaz tatili sizleri bekliyor. Kampseverlerin de uğrak noktası haline gelen Kuşadası’nda zevklerinize uygun, bütçenizi aşmayan bir tatil planı yapabilirsiniz. Şehir içi ulaşımda genellikle otobüs, minibüs ve taksilerin tercih edildiği ilçede kamp kurmak isteyenler, yönünü Dilek Yarımadası Milli Parkı’na çevirmeli. Tüm bunlara ek olarak, Kuşadası limanından hareket eden feribotlar ile 1-1,5 saatte Yunanistan’ın Samos (Sisam) Adası’na gidebilirsiniz.

İzmir merkezden 90 km, Selçuk ilçesinden 21 km, Çeşme ve Bodrum’dan ise 157 km uzaklıkta olan Kuşadası’na en kolay ulaşım şekli ise 65 km uzaklığındaki Adnan Menderes Havalimanı’nı kullanmak. İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan sadece 1 saatlik yolculukla Kuşadası’na varmanız mümkün.