Tromso’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 7 Şehir Lezzeti

Norveç’in yöresel tatlarını deneyimleyeceğiniz muhteşem kenti Tromso’da ne yenir sorusuna cevaplar aradık..

”Tromso’da Ne Yenir, Ne İçilir?” başlıklı yazımızda sizlere kentte mutlaka denemeniz gereken o lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Ülkenin sevilen şehirlerinden Tromso’da aç kalmayacağınızdan eminiz.. Kent restoranlarında Norveç yemeklerinin tadını doyasıya çıkartabileceğiniz gibi dünya mutfağından pek çok lezzetle de tanışmanız mümkün…

Listenin ilk sırasında;

1- Somon Füme

Somon Füme

Ülkenin en ünlü deniz ürünlerinden biri olarak gösterebileceğimiz Somon Füme, Trondheim yemeklerinin büyük bir yoğunluğunu oluşturan lezzetli yemeklerin temel malzemesi.

Füme somonlu salatalar, ana yemekler ve ordövr tabakları ise kent restoranlarının favori yemekleri arasında. Denemenizi tavsiye ederiz.

2- Torsk

Torsk

Brokoli, havuz, kırmızı biber ve daha pek çok sebzenin balık suyuyla haşlanmasının ardından önceden pişirilmiş Morina balığı ile birlikte sunulduğu bu yemeğin ismi Torsk..

Trondheim restoranlarının favori ana yemekleri arasında. Denemenizi tavsiye ederiz!

3- Smørbrød

Smørbrød

Tereyağlı çavdar ekmeğinin üzerine eklenen garnitürlerle harika bir görüntüye sahip olan bu Norveç yemeğinin ismi Smørrebrød…

Kare veya daire şeklinde kesilmiş çavdar ekmeklerinin üzerine genellikle et veya balık parçaları eklenerek hazırlanan bu açık sandviçler, Tromso gezinize büyük aralar vermeden sizi tok tutacak hızlı ve kolay bulunabilir aperatif yiyecekler. Denemenizi tavsiye ederiz.

4- Rakfisk

Rakfisk

Norveç’te balık, sürekli tüketilen yiyeceklerden biri. Sevilen alabalıklardan biri olan Rakfiskten yapılan bu lezzetli yemeğin en önemli özelliği en az iki üç ay tuzlu suda bekletilmesi.

Kırmızı soğan ve haşlanmış patates olmadan da servis sunulmuyor söyleyelim. Ekşi krema da bu yemeğin olmazsa  olmazlarından..

5- Lutefisk

Lutefisk

Önceden kurutulmuş ve tuzlanmış beyaz balık ile yapılan bu lezzetli yemeğin ismi Lutefisk.. Lye balığı anlamına gelen yemeğin yanında patates, bezelye ve pastırma olmazsa olmazlarından…

6- Krumkaker

Krumkaker

Norveç’in ünlü gözlemelerinin tadına bakmak isterseniz Trondheim’de pek çok kafe sizler için akşam geç saatlere kadar hizmet veriyor. Ülkenin ünlü kreplerinin ismi Krumkake..

Un, tereyağı, yumurta, şeker ve kremadan elde ediliyor. İsteğe bağlı olarak içi krema ya da çikolata sosuyla dolduruluyor ve pek çok meyve eklenerek servis ediliyor. Denemenizi şiddetle tavsiye ederiz.

7- Ravent Turtası

Ravent Pastası

Trondheim gezinize kısa bir kahve tatlı molası vermek isterseniz; filtre kahvenizin yanına Ravent Turtası sipariş etmenizi şiddetle tavsiye ederiz. Ravent bitkisinden yapılan bu lezzetli tatlı, kırmızı göz alıcı rengi ve muhteşem lezzeti ile parmak ısırtan cinsten..

*Tromso Gezilecek Yerler için… 🙂

Tromso’da ne yenir  yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin