Trieste Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 13 Yer

Trieste’ye gelenler buranın pek İtalya’ya benzemediğini söyler. Pek haksız da sayılmazlar.. Detaylar için okumaya devam edin.

Trieste 1382’den 1919’a kadar Avusturyanın bir parçasıydı. İtalya’ya benzememesinin nedeni büyük ölçüde budur. Avusturya İmparatorluğu büyüdükçe Trieste de gelişim gösterdi ve büyük bir deniz limanı kenti oldu. 1700’lerin sonuna doğru da Venedik’in Yakın Doğu ile yaptığı ticaretlerin merkezi olarak kabul edildi.

Takvimler 1954’ü gösterdiğinde Trieste tamamen İtalya’ya bağlandı. Böylece İtalya’nın marka değeri daha da arttı. Neoklasik, art nouveau, barok gibi mimari anlayışların hepsini şehirde görebiliyoruz. Dikkat çeken noktaları Trieste gezilecek yerler yazımızda anlattık.

#1 Trieste Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Liman

Liman

Trieste sahili Adriyatik ile birlikte dev bir amfitiyatro gibi limanı çevreliyor. Şehrin yüzyıllardır en hareketli bölgelerinden biri olmuştur. Günümüzde turistik geziler için uygun hale getirilmiş. Güneydeki büyük tersaneleri görmek isteyebilirsiniz, aklınızda bulunsun.

2- Piazza dell’Unita d’Italia

Piazza dell'Unita d'Italia

Trieste’nin eski kesimindeki en büyük meydandır. Kuzey tarafında Palazzo del Governo (1904), güney tarafında Palazzo Lloyd Triestino (1882) bulunur. Doğuya gittiğinizde belediye binasını göreceksiniz. 1876’da inşaatı biten bina 19. yüzyılın ahengini tamamlıyor. Limanı gören meydanda güzel manzaralar yakalayabilirsiniz.

3- Canale Grande

Canale Grande

Piazza dell’Unita d’Italia’nın kuzeyinde, daha önce yelkenli gemiler tarafından kullanılan ve şimdi küçük teknelerle dolu uzun bir liman olan Canale Grande var. Güzelce muhafaza edilen binalar tarihe verilen önemi gösteriyor.

Kanalın en uç noktasında Trieste’nin en büyük kilisesi Sant’Antonio yer alıyor. 1824’te inşa edilen kilisede neoklasik anlayış benimsenmiş.

4- Teatro Romano

Teatro Romano

Milattan sonra 1. yüzyılda yapıldığı bilinen Roma Tiyatrosu, Trieste’nin tarihi kalıntıları arasındadır. Tiyatronun çevresine konulan heykeller ilk bakışta kendini fark ettirir. Sadece mimariyi bile görmeye değer.

5- Castle Hill and Santa Maria Maggiore

Castle Hill and Santa Maria Maggiore

17. yüzyıl Cizvit Kilisesi’nin iç mekanını incelemek turistlerin yaptığı eylemlerden biri. Trieste Kalesi’ni de aynı yerde gezebilirsiniz.

6- Castello di San Giusto

Castello di San Giusto

Crowing San Giusto Tepesi, Roma surlarının yerini alan bir Orta Çağ Venedik kalesini genişletmek için Habsburglar tarafından 15.-17. yüzyıl arasında inşa edilen bir kaledir. O zamanlardan kalan halılar, mobilyalar, heykeller şimdi turizm amacıyla kullanılıyor.

7- Cattedrale di San Giusto

Cattedrale di San Giusto

San Giusto Katedrali, 6. ve 11. yüzyılda yapılan iki kilise birleştirilerek 14. yüzyılda kurulmuştur. Sağdaki San Giusto Kilisesi ve soldaki Santa Maria’dır. İki kilisenin yan koridorları katedralin merkezi koridorunu (nef) oluşturuyor. 7. ve 12. yüzyıldaki mozaik çalışmaları bozulmadan günümüze kadar gelmiştir.

8- Museo Civico Revoltella

Museo Civico Revoltella

Piazza Venezia’nın köşesinde yer alan Museo Civico Revoltella, binlerce tablo ve 800’den fazla heykelin yanı sıra baskılar ve çizimlerle İtalya’nın en büyük modern sanat müzelerinden biridir. Altı katlı ve 40 odalı yapı 1800’lü yılların ortalarından başlayıp modernistlere kadar tüm önemli hareketleri kapsar.

9- Museo Civico di Storia Naturale (Doğal Tarih Müzesi)

Museo Civico di Storia Naturale

Bu mükemmel müzenin ödülü Trieste’nin 3.6 metre uzunluğundaki bir hadrosaurusun fosilidir. Diğer sergiler yerel bitkiler üzerine.

10- Museo del Mare (Deniz Müzesi)

Museo del Mare

Adriyatik ve Tırman Denizi’ndeki gemi modelleri ve gemilerle yapılan işlere odaklanan bir müzedir. Koleksiyonun büyük kısmını yelkenliler oluşturuyor.

11- Grotta Gigante

Grotta Gigante

Trieste’nin batısında, arabayla yaklaşık 20 dakika mesafede Grotta Gigante yer alır. Adından da anlaşılacağı üzere devasa bir mağaradan bahsediyoruz. Merkez mağara 100 metre yüksekliğinde, 65 metre genişliğinde ve 130 metre uzunluğunda olup dünyanın en büyük turistik mağaraları arasındadır. Bununla beraber Guiness Rekorlar Kitabı’nda bulunuyor.

Rehberli turlara katılarak mağaranın geçmişine yönelik bilgiler, sarkıtlar ve dikitler hakkında bilgiler edinebilirsiniz.

12- Miramare Kalesi

Miramare Kalesi

Çok eski bir kale olmasa da, bu yapıyı keşfetmek isteyenler oluyor. 19. yüzyıldan kalma bu kale, Trieste’nin kuzey batısında Grignano’nun küçük köyünde yaklaşık 15 dakikalık mesafededir. Eğer kaleyi görmeye gelecekseniz gün batımı vakitlerine denk getirmenizi tavsiye ediyoruz.

13- Val Rosandra

Val Rosandra

İtalya/Slovenya sınırında yer alan Val Rosandra, Rosandra Nehri’nin kestiği doğal bir vadidir. Orman ve dağ manzarası arıyorsanız adresiniz burası olmalı. Vadinin asıl cazibesi, kayalıkların üzerinden nehir yatağına düşen şelaledir.

**Trieste gezilecek yerler yazımız hakkındaki görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin