Toulouse Alışveriş Rehberi

Toulouse gerek tarihi gerek keyifli bir öğrenci kenti olması sayesinde ziyaretçilerin son zamanlarda en çok tercih ettiği Avrupa şehirlerinin başında geliyor.

Şehir aynı zamanda alışveriş yapmak isteyenler için de oldukça geniş imkanlar sunan bir şehir. Sizler için hazırladığımız Toulouse alışveriş rehberi ile şehrin alışveriş dinamiğini dilerseniz beraber inceleyelim.

Toulouse Alışveriş Rehberi

Şehre gelenler için alışveriş anlamında ziyaret edilmesi gereken en önemli nokta Tarihi Kent Merkezi oluyor. Burada ziyaretçiler için pek çok hediyelik eşya seçeneği, butik mağazalar ve daha birçok dükkan bulunuyor. Bunlar dışında da şehirde çok çeşitli noktalarda kendinzi keyifli bir alışveriş yolculuğunda bulabilirsiniz. Yazımızda nerelerde alışveriş yapabileceğiniz konusunda sizlere bazı önerilerimiz olacak.

Toulouse’de Alışveriş Yapılabilecek Yerler

1. Saint-Étienne Katedral Meydanı

Saint Etienne Katedral

Meydanda bulunan dükkanlardan pek çok antika ve hediyelik eşya satın alarak şehirden kendiniz ve sevdikleriniz için çok özel hatıralar bulabilirsiniz.

2. Wilson Meydanı

Place Wilson

Etrafında pek çok cafe ve restoran bulunan Wilson Meydanı çevresindeki çeşitli mağazalarla ziyaretçilerine keyifli bir alışveriş günü geçirme imkanı sunuyor.

3. Toulouse Bit Pazarı

Toulouse Bit Pazarı

Aziz Sernin Meydanı’nda pazar günleri kurulan bit pazarında pek çok keyifli hediyelik bulabilirsiniz.

4. Alsace-Lorraine ve Saint-Rome Caddeleri

Alsace Lorraine

Eğer caddelerdeki sıralanmış mağazalarda alışveriş yapmaktan hoşlanıyorsanız Alsace-Lorraine ve Saint-Rome Caddeleri sizin için şehrin önemli ziyaret noktalarından olacaktır.

5. Le Paradis Gourmand

Le Paradis Gourmand

Bu sevimli dükkanın içine girdiğiniz an kendinizi lezzet patlamasına hazırlayın.

6. La Maison de la Violette

La Maison de la Violette

Sabunlar, havlular, bitki çayları… İşte size sıra dışı bir hediyelik eşya teknesi 🙂 Mor tonlarında bir şeyler arıyorsanız burası tam size göre.

7. Marché des Carmes

Marche des Carmes

Özellikle gıda üzerine kurulan pazarda çeşitli hediyelik eşyalar da bulabiliyorsunuz. Eğer vaktiniz olursa burayı da alışveriş rotanıza ekleyebilirsiniz.

8. Marché Place du Capitole

Marche Place du Capitole

Capitole Meydanı’nda kurulan pazara denk gelirseniz çok farklı eşyalara denk geleceğinizi söyleyebiliriz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin