Torino’da Gezilecek Yerleri Keşfetme Zamanı!

Gelişmiş sanayisi ve otomotiv sektörüyle olgun ve sessiz bir şehir olan Torino, gezilecek yerleriyle tüm dünyanın ilgisi çekiyor.

Alplerle çevrili bu İtalya şehri, Piyemonte bölgesinin başkenti aynı zamanda. Barok ve Rönesans tarzda mimarinin etkisi hissedilse de kökleri eski ama bir o kadar da modern bir şehir haline gelmiş. Tarihi noktaları, müzeleri, alışveriş seçenekleri, benzersiz lezzetleri ve futbol heyecanıyla Torino gezilecek yerler aklınızdan uzun süre çıkmayacak.

Mole Antonelliana Kulesi

Mole Antonelliana Kulesi

Şehrin simgesi olmuş, 167 m uzunluğundaki kule, sinagog olarak inşa edilmiş ama hiç bu amaçla kullanılmamış. İtalya’nın Eiffel Kulesi diyebileceğimiz kule, neo-klasik tarzda 1888 yılında yapılmış ve tüm cazibesiyle şehrin ortasında yükseliyor.

Ulusal Sinema Müzesi

Ulusal Sinema Müzesi

Mole Antonelliana Kulesi’nin içinde yer alan müze, çok geniş bir sinema tarihi arşivi sunuyor. 2008 yılında açılan müzede filmler izleyebildiğiniz gibi kullanılan teknolojinin sayesinde filmlerin kahramanı da olabiliyorsunuz.

Ziyaret saatleri:
Pazartesi: Kapalı
Cumartesi: 9.00-23.00
Diğer günler: 9.00-20.00

Palazzo Carignano

Palazzo Carignano

Barok mimari tarzda, ünlü mimar Guarino Guarini tarafından yapılan saray günümüzde müze olarak kullanılıyor. Oldukça geniş oval bahçesi de görülmeye değer. Müzeyi arzuladığınız bir gün seçip 9.00-18.00 arası gezebilirsiniz.

Rivoli Kalesi

Rivoli Kalesi

Önceden kraliyet ailesinin yaşadığı kale modern sanat müzesine dönüştürülmüş. Şehrin tarihini öğrenmek için tercih edilecek, en çarpıcı kaynaklardan biri olduğunu söyleyebiliriz.

Ziyaret saatleri:
Hafta içi: 10.00-17.00
Hafta sonu: 10.00-19.00
Pazartesi: Kapalı

Superga Katedrali

Superga Katedrali

18.yy Barok stilindeki katedralde, Savoy Hanedanlığı’nın mezarları var. Bir tepe üzerinde yapılmış oldukça yüksek yapı tüm şehri önünüze seriyor.

Palazzo Madama

Palazzo Madama

İtalya’nın ilk senatosu olan Savoy Hanedanlığı’na ait Palazzo Madama UNESCO’nun listesinde yer alıyor. Barok, Dekoratif ve Ortaçağ olmak üzere 3 bölümden oluşan müzesinde geniş bir sanat koleksiyonu sergileniyor. Müzeyi salı günleri hariç 10.00-18.00 arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

Torino Kraliyet Sarayı(Palazzo Reale)

Torino Kraliyet Sarayı

Birleşik İtalya Krallığı’na ait saray hanedanlık tarafından 16.yy’da inşa ettirilmiş. Günümüzde ise, ihtişamını Avrupa’daki en zengin silah ve zırh koleksiyonuna sahip müze olarak devam ettiriyor.

Ziyaret saatleri:
Salı, Çarşamba, Cuma, Pazar: 9.30-19.30
Perşembe, Cumartesi: 9.30-22.30
Pazartesi: 14.30-19.30

Museo Egizio(Mısır Müzesi)

Museo Egizio

Kahire’deki müzeden sonra en büyük Mısır müzesi olan Museo Egizio, ülke tarihi ile ilgili çok sayıda belge, heykel ve mumyayla tanışmanızı sağlayacak. Müze her gün 9.00-18.30 arası açık, tabii pazartesi günleri hariç.

Otomobil Müzesi

Torino Otomobil Müzesi

200’den fazla klasik ve modern arabanın sergilendiği ve otomobil tarihinin seyrini göreceğiniz müze, 3 katlı bir binaya kurulmuş. Sergilenen arabalar İtalya, Fransa, İngiltere, Almanya, Hollanda, İspanya, Polonya ve Amerika olmak üzere 8 farklı ülkeyi temsil ediyor.

Palatine Kulesi

Palatine Kulesi

MÖ 1.yy’da inşa edilen eski şehir kapıları, dünya tarihinde en iyi korunan tarihi kalıntılardan biri kabul ediliyor. Oldukça eski olmasına rağmen sağlamlığı ve güzelliği dikkatinizi çekecek. Her gün, saat 9.00-20.00 arası sizi bekliyor.

Venaria Sarayı

Venaria Sarayı

1997 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren sarayın bahçesi de en az bina kadar göz alıcı. Dönemin kralının av seferleri için bir üsse gerek duyması sonucu 1675 yılında yaptırılmış.

Ziyaret saatleri:
Hafta içi: 10.00-18.00
Hafta sonu: 10.00-19.30
Pazartesi: Kapalı

Juventus Stadı

juventus stadı

Uygun zamanları denk getirip Torino gezisine çıktıysanız, Juventus stadında maç heyecanını mutlaka yaşayın. 400.000 izleyici kapasiteli çevre dostu stat, Avrupa’nın en gözde stadyumlarından sayılıyor.

Garibaldi Caddesi

Garibaldi Caddesi

Yol boyunca dizilmiş alışveriş dükkânları, kitapçılar, kafeler ve restoranlarla, her an canlı ve kalabalık cadde, şehrin buluşma noktası sayılıyor. Avrupa’nın en uzun caddesi olduğuna dair söylentiler de yok değil.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin