Tobolsk Gezilecek Yerler Listesi | 8 Turistik Nokta

Sibirya’nın tarihi başkenti Tobolsk, soğuk iklimine rağmen gezilecek yerlerinin güzelliğiyle binlerce turist ağırlıyor.

Tobolsk gezilecek yerler yazımızda da yılın çoğu zamanı karlarla kaplı şehrin tarihi yerleri ve önemli noktalarını derledik. Dostoyevski’nin sürgün yeri olan bu Rusya şehri, tarihi dokusuyla tüm dünyanın ilgisini çekiyor.

#1 Tobolsk Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Tobolsk Kremlin

Tobolsk Kremlin

Tobolsk’da 18.yy başlarında inşa edilen, Kremlin kule ve katedrallerinden günümüze bir kısmı ulaşamamış.  Şehrin simgesi niteliğindeki bu yapılar topluluğu aynı zamanda en seçkin tarihi binaları olarak kabul görüyor. Devlet koruması altına da alınan Kremlin, 1961 yılında Tobolsk Tarihi Müzesi olarak hizmet vermeye başlamış. Ziyaret etmek için, pazartesi dışında 10.00-18.00 arasında gidebilirsiniz.

2- St. Sofia Katedrali

Saint Sofia Cathedral

Kremlin’de görkemli altın ve mavi kubbeli katedral 1686 yılında inşa edilmiş. Sibirya’nın en ilham verici dini yapılarından biri olduğunu söyleyebiliriz.

3- Tobolsk İl Müzesi

tobolsk provincial museum

Sibirya’nın en eski müzelerinden biri olan İl Müzesi 1870 yılında kurulmuş. Kuruluş aşamasında tüccarlar, öğretmenler, sanayiciler gibi pek çok farklı konumdaki insanlar destek olmuş. Müzede bölgenin doğal tarihi, etnografik yapısı ve arkeolojik değerlerine dair eserler sergileniyor. Pazartesi günü dışında 10.00-18.00 arası ziyaret edebilirsiniz.

4- Tobolsk Milletvekili Sarayı

tobolsk deputy palace

Kremlin’in merkezi il müze kompleksi olan sarayda, bölgenin yönetim tarihi üzerine ana sergi yer alıyor. Eşsiz müze iç mekânı, rahat ve modern salonları ile şehrin en iyi iletişim platformlarından biri. Bu nedenle konferanslara, toplantılara, doğum günü kutlamalarına ve düğünlere de ev sahipliği yapıyor. Müzede, Sibirya’nın ünlü zencefilli çayının da tadına bakmayı unutmayın. Ziyaret saatlerini 10.00-18.00 arası tercih edebilirsiniz.

5- Hapishane Şatosu Müzesi

Prison Castle

Sürgün edilen mahkumların geçici olarak gönderildiği hapishane, günümüzde müzeye dönüştürülmüş. Mankenler yardımıyla da duyguyu vermeyi başaran müzede gezerken irkildiğinizi hissedeceksiniz. Katılıma göre macera turları da düzenlenen müze, tıpkı şehirdeki diğer müzeler gibi 10.00-18.00 arası hizmet veriyor.

6- Pryamskoy Vzvoz

Pryamskoy Vzvoz

Sizi Kremlin’den alıp ahşap evlerle dolu şehre götüren merdivenlerde bol bol fotoğraf çekmek isteyebilirsiniz. Şehrin simgelerinden olan ahşap merdivenler, özellikle karlı günlerde muhteşem bir görsellik sunuyor.

7- Yermak Anıtı

Yermak Anıtı

Rusya’nın önemli bir lideri olan Yermak Timofeyeviç anısına yapılan anıt, Katedral Meydanı’nda 1904 yılında açılmış.

8- Zachary ve Elisabeth Kilisesi

Zachary and Elisabeth Church

1759 yılında inşa edilen kilise, yükselen siyah uçlu kıvrımlarıyla hayli dikkat çekici bir mimariye sahip. Farklı tarzda bir kilise görmek istiyorsanız mutlaka listenize ekleyin.

*Sibirya’nın soğuğu sizi korkutmuyorsa; şans verilmesi gereken şehirlerden biri, Tobolsk. Eğer gitmeye karar verirseniz; haberiniz olsun. Tobolsk’a en uygun sefer seçeneklerini hazırladı. En kısa sürede sitemize girip değerlendirmenizi yapabilir, sonrasında rahatlıkla seyahate başlayabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin