Taipei’de Ne Yenir, Ne İçilir? | 8 Şehir Lezzeti

Tayvan’ın geleneksel yemeklerini tadacağınız başkent Taipei’de ne yenir sorusuna cevaplar aradık..

”Taipei’de ne yenir, ne içilir?” başlıklı yazımızda sizlere kentte mutlaka denemeniz gereken lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Tayvan yemekleri farklı bir aromaya sahip olsa da sevenleri oldukça fazla. Kent restoranlarında servis edilen yemekler arasında kendi damak zevkinize uygun lezzetler bulabileceğinizden eminiz.

Listenin ilk sırasında;

1- Yi Mein

Yi Mein, Taipei

Yumurta, erişte ve buğday unu kullanılarak hazırlanan bu lezzetli makarnanın ismi Yi-mein…

Aslında bir Çin yemeği olan bu lezzet bombasını Taipei’deki hemen her restoranda bulabilmeniz mümkün. Denemenizi tavsiye ederiz.

2- Tofu Peyniri

Tofu Peyniri, Taipei

Kentin yöresel lezzetlerinden biri de Tofu.. Ana vatanı Çin olan bu peynir, neredeyse tüm Asya mutfaklarının vazgeçilmez yiyeceği haline gelmiş. Soya sütünden yapılan bu lezzetli peyniri tatmanızı tavsiye ederiz.

3- Pork Balls

Pork Balls, Taipei

Bu domuz etinden yapılan topların ismi Pork Balls.. İçerisinde domuz, nişasta ve mürekkep balığı bulunan bu Çin köftesi, Taipei restoranlarının da favori yemeklerinden biri.

4- Rice Vermicelli

Rice Vermicelli, Taipei

Pirinçten yapılan bu erişteli yemeğin temel malzemesi Rice Vermicelli.. İçerisinde marş fasulyesi, pirinç nişastası ve pek çok yeşilliğin yer aldığı bu lezzeti, Taipei restoranlarından birinde bir öğle yemeğinde denemenizi tavsiye ederiz.

5- Ta-a Noodles

Ta-a Noodles, Taipei

Tayvan’a gelip de ülkenin meşhur noodle yemeklerinin tadına bakmadan dönmek olmaz elbette. Ta-a noodle, olarak bilinen bu lezzetli makarna ülkede hemen her restoranda servis ediliyor ve çok seviliyor. Denemenizi tavsiye ederiz.

6- Suncake

Suncake, Taipei

Taipei geziniz sırasında, kan şekerinizin düştüğünü hissediyor ve canınız tatlı bir şeyler istiyorsa sizlere tavsiye edebileceğimiz bölgeye özgü tatlılardan biri Suncake…

Şekerden yapılan bu yiyecek özel hediye kutularında satılıyor ve çoğu turist tarafından hediyelik olarak da satın alınıyor.

7- Dumpling

Dumpling, Taipei

Taipei’de ne yenir denince akla gelen en lezzetli cevaplardan biri de dumpling… Baharatlarla çeşnilendirilmiş kıymalı dolgusu ile tadından yenmeyen bu lezzetin tadı bizdeki mantıyı anımsatıyor. Ancak mantılar oldukça büyük taneler halinde ve suda haşlanarak pişiriliyor.

8- Hindistan Cevizi

Hindistan Cevizi, Taipei

Taipei’nin en meşhur yiyeceklerinden biri de Hindistan cevizi.. Tropikal iklime sahip ülkelerin en meşhur meyvelerinden biri olan Hindistan cevizi kentte bol bol tüketilen aperatifler arasında yer alıyor. Denemenizi tavsiye ederiz..

Taipei Gezilecek Yerler için.. 🙂

Yazı ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin