St. Andrews’ta Ne Yenir, Ne İçilir? | 6 Muhteşem Restoran

İskoçya’nın golfle özdeşleşmiş golfün anavatanı kabul edilen kasabası St. Andrews ziyaretçilerine golften çok daha fazlasını sunuyor.

İskoçya’nın “Fife” bölgesinde bulunan ve ülkenin en eski üniversitesine de sahip olan kasaba, yeme içme konusunda da ziyaretçilerine zengin bir seçenek sunuyor. Yazımızda St. Andrews’te ne yenir ne içilir? sorusunun cevabını bulabileceğiniz gibi kasabadaki en iyi yeme içme mekanlarıyla ilgili tavsiyelerimize de ulaşma şansını yakalayabilirsiniz.

#1 St. Andrews’ta Ne Yenir, Ne İçilir?

St. Andrews’ta ziyaretçileri zengin bir seçki bulunuyor. Şehirde bulunan pek çok yeme içme mekanında gerek İskoç mutfağını gerekse dünyanın çeşitli bölgelerine ait mutfak kültürlerini deneyebileceksiniz.

St. Andrews’ta konaklama masrafları pahalı olsa da yeme içme için harcayacağınız bütçenin otel masrafı kadar olmayacağını söyleyebiliriz. Kasabada pahalı restoranların yanı sıra uygun fiyatlara karnınızı doyurabileceğiniz alternatifler de bulunuyor. Özellikle Market Street bölgesi oldukça şık ve etkileyici yeme içme mekanlarına ev sahipliği yapıyor.

Kasaba içki konusunda da ziyaretçilerine oldukça geniş imkanlar sunuyor. Buraya geldiğinizde bir şeyler içebileceğiniz pek çok şirin puba ve bara rastlayabiliyorsunuz. Bunda kasabadaki öğrenci nüfusunun fazla olmasının da etkisi büyük elbette. Kasabadaki bu keyifli mekanlarla ilgili önerilerimize St. Andrews gece hayatı yazımızdan ulaşabilirsiniz.

#2 St. Andrews’ta Nerede Yenir, İçilir?

Kasabada gidebileceğiniz bazı önemli yeme içme mekanlarını sizin için listeledik;

1- Jannettas Gelateria

jannettas gelateria

Eğer canınız dondurma veya tatlı bir şeyler çektiyse burayı mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler listenize dahil etmelisiniz. Mekan oldukça popüler olduğundan özellikle yaz mevsiminde hatırı sayılır bir kuyruğa katlanmak zorunda kalabilirsiniz ancak vaktiniz varsa buna değeceği için beklemenizi öneriyoruz.

2- The Peat Inn

The Peat Inn

Şehre 6 mil uzaklıkta bulunan bu Michelin yıldızlı restoran özellikle gurme gezginlerin mutlaka uğraması gereken bir nokta. Mekanda klasik İskoç mutfağına yapılan modern dokunuşlarla ortaya çıkan tarifi imkansız lezzetleri tatma şansını yakalayabiliyorsunuz.

3- The Adamson

the adamson

Eski bir postane binasında hizmet veren mekan hem yerli halk tarafından hem de turistler tarafından oldukça fazla tercih ediliyor. Burada yoğunluk olarak deniz ürünlerinden oluşan güzel bir menüyle çok güzel bir yemek deneyimi yaşayabilirsiniz.

4- Vine Leaf

vine leaf

Ziyaretçilerini muhteşem deniz ürünleriyle karşılayan restoran aynı zamanda zengin bir şarap menüsüne de sahip. Buraya gelip menüden güzel bir balık yemeği ve yanına da özel bir şarap tercihi yaptığınızda dünyada sizden keyiflisi yok.

5- Playfair’s Restaurant

Playfair's Restaurant

Uygun fiyata kaliteli hizmet sunan mekan özellikle balık ve steak seçenekleri ziyaretçiler tarafında hayli fazla tercih edilmektedir.

6- West Port Bar & Kitchen

West Port Bar & Kitchen

Yılın her mevsimi hareketli olan bu mekan görece uygun fiyatlarıyla, lezzetli yiyecek ve içecekleriyle kesinlikle uğramanız gereken yerlerin başında geliyor.

Eğer gözümüzden kaçtığını düşündüğünüz mekanlar varsa bizimle bunları mutlaka paylaşın. Biz de yazımıza bu mekanları ekleyerek çok daha kapsamlı bir liste oluşturalım.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin