Sivastopol Gezilecek Yerler | 11 Turistik Nokta

Önemli coğrafi konumu nedeniyle dikkat çeken Sivastopol, Karadeniz kıyısında küçük bir liman şehri.

Kırım Yarımadası’nın ucundaki bu şehrin doğu bölümünde tarihi noktaları, batı bölümünde ise modern kent hayatını gözlemleyebiliyorsunuz. Halen Ukrayna sınırları içinde yer alan Sivastopol, dört yönetimden oluşuyor. Yakın dönem tarihi geçmişi ve doğal güzellikleriyle Sivastopol gezilecek yerler, sizi yakındaki uzak yaşamlara götürecek.

#1 Sivastopol Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında; 

1- Khersones Antik Kenti

khersones antik kenti

Şehir merkezinden 3 km uzaklıktaki Antik Yunan Kenti Khersones’in tarihi MÖ 500 yılına kadar dayanıyor. Rus halkının Ortodoks mezhebine geçişine de tanıklık etmiş kent, her yıl turistlerin akınına uğruyor. Alan içinde Vladimirsky Katedrali ve çıkan kalıntıların sergilendiği bir müze de bulunuyor.

2- Panorama Binası

Panorama Building

Sivastopol’un savaş dönemi izlerini gösteren binada 300 günden fazla süren kuşatmanın canlandırmalarını izleyebilirsiniz. Yuvarlak tarzda mimariye sahip binayı gruplar halinde turla geziyorsunuz.

3- Primorsky Bulvarı

Primorsky bulvari

Deniz manzaralı bir gezinti yapmak insana gerçekten huzur verir. Sivastopol’da bunu gerçekleştirebileceğiniz Primorsky Bulvarı’nda yol boyunca ağaçlar da size eşlik ediyor.

4- Fiolent Burnu

Fiolent Burnu

Zorlu bir yolculuk sonunda ulaşacağınız kumsalıyla beraber Fiolent Burnu’na vardığınızda, zahmete değdiğini anlayacaksınız. Şehirdeki en iyi manzaraya bakarak yüzebilir, keyifli saatler geçirebilirsiniz. Tepedeki Georgievsky Manastırı da uğrayacağınız yerler listesinde olabilir.

5- Mikhaylovskaya Bataryası

Mikhaylovskaya Bataryası

Kırım Savaşı sırasında Ruslar, körfezin kuzey kıyısına çekildiğinde hastane olarak kullandıkları kale, günümüzde müzeye dönüştürülmüş. Üniformalar, silahlar, savaş taşıtları ve fotoğraflar sergileniyor. Müze içerisinde düzenlenen turlara katılıp detayı bilgi alabilirsiniz.

6- Batık Gemiler Anıtı

sunken ships monument

Sahil şeridi üzerinde görebileceğiniz anıt, denizin içine inşa edilmiş. Yakın dönem tarihindeki savaşın anısına yapılan Batık Gemiler Anıtı, şehrin simgelerinden biri sayılıyor. Anıtın yanında bulunan köprüden geçmeyi de unutmayın. Bölge halkının inancına göre bu köprü şans getiriyormuş.

7- Amiral Nakhimov Anıtı

Nakhimov Anıtı

Şehirdeki dikkat çeken heykellerden biri olan anıt, bölgenin önemli insanlarından Amiral Nakhimov adına yapılmış. Kırım Savaşı sırasında önemli rolü olan amiralin heykeli turistlerin ilgisini çeken yerlerin başında geliyor.

8- Foros Kilisesi

Foros Church

Bir uçurum üzerine inşa edilmiş Foros Kilisesi, şehrin güneyindeki önemli tarihi yerlerden biri. Nefes kesici manzarasıyla benzerleri arasından sıyrılan bir kilise göreceksiniz. 1892 yılında yapılan kilise Rus tapınak tarzıyla yapılmış ve dış cephesi İtalya’dan gelen mozaiklerle süslenmiş. Hem mimarisi hem de konumuyla hayli ilginç olan kiliseye otobüslerle ulaşabilirsiniz ama öneriler daha çok taksi kullanmanız yönünde.

9- Maxim Gorky Kaleleri

Maxim Gorki Kaleleri

II. Dünya Savaşı sırasında önemli rolü olan kaleler savaş esnasında büyük zarar gördüğü halde ayakta kalabilmiş. Adını ünlü yazar Maksim Gorki’den alan kaleler çeşitli yenileme çalışmaları sonunda müze haline getirilmiş.

Savaşın tüm izlerini görebileceğiniz bu çarpıcı tarihi alan, şimdilerde pazartesi günleri dışında diğer günler 10.00-18.00 saatleri arası ziyaret ediliyor.

10- St. Vladimir Katedrali

Aziz Vladimir Katedrali

Sivastopol Kuşatması sonrasında Kırım Savaşı anısına inşa edilen katedral Neo-Bizans tarzına sahip. Katedralin iç mekanları İsviçre ve İtalya’dan gelen sanatçılar tarafından tasarlanmış. Hem dini hem de tarihi açıdan öneme sahip katedral II. Dünya Savaşı sırasında zarar görse de yenileme çalışmalarıyla toparlanmış ve eski görkemini kazanmış.

11- Zurbagan Aquapark

Zurbagan Aquapark

Tarihi açıdan doyurucu bir seyahat imkanı sunan Sivastopol’da eğlenceli vakit geçirmenizi sağlayacak yerlerden biri Zurbagan Aquapark. Yetişkinler ve çocuklara göre zorluk derecesi olan kaykayları çeşitli konseptteki havuzlarıyla zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız. Temiz ve güvenli de olan aquaparka gitmek için saat 10.00-18.00 arasını tercih etmelisiniz.

*Karadeniz’i paylaştığımız Sivastopol’a en uygun seferleri inceleyebilirsiniz. Yola çıkmadan önce gelin, sizin için seçtiğimiz fırsatları değerlendirin.

Sivastopol gezilecek yerler ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin