Singapur’da Ne Yenir? | Singapur’un Geleneksel 11 Lezzeti

Singapur yemekleri alışılmışın biraz dışında olabiliyor. Bu nedenle bu ülkeye geldiyseniz yeme içme konusunda sağlam bir araştırma yapmanız gerekiyor. Hazırladığımız “Singapur’da ne yenir? Ne içilir?” listesinde bu ülkenin yemek kültürünü detaylarıyla ele alarak ülkede en çok tercih edilen yiyecek ve içecekleri listeledik…

Singapur’da Ne Yenir? Ne İçilir?

Kendine has çok özel bir yemek kültürü bulunmayan Singapur’da yemekler fast food başta olmak üzere diğer Asya ülkelerinin mutfağı ve bazı Avrupa mutfağından esintiler taşıyor. Hatta ülkede 30’un üzerinde farklı mutfak kültüründen esintilere rastlandığı belirtilmektedir.

Fiyat olarak Singapur’da birçok şey gibi yemeklerin de ülkemize göre çok pahalı olduğunu belirtmeliyiz. Fiyatlar üzerine bir de vergi ve yasal olarak belirlenmiş olan %10 bahşiş eklenince ortaya tahmininizden daha yüksek meblağlar çıkabiliyor. Eğer biraz daha uygun fiyatlara bir şeyler yemek isterseniz sokak lezzetlerini ya da yemek marketlerini tercih edebilirsiniz.

Hint, Çin ya da Japon mutfağı gibi farklı kültürlere ait yemekleri denemek isterseniz ülkedeki özel bölgeleri ziyaret etmeniz gerekiyor. Her ne kadar Hint nüfusu ülkede çok fazla olsa da bizce ülkede kıyıda köşede kalmış mutfaklardan biri. Bunda Hint mutfağının görece diğer mutfaklara göre hijyen konusunda geri kalmasının etkisi büyük.

Singapur’da da ülkemizde özellikle kebapçılarda sık sık rastlanan “ortaya karışık” kültürünü görmek mümkün. Özellikle Singapur yemek kültürü hakkında fikir sahibi olmak isteyenler “thali” ismi verilen muz yaprağının üzerinde hazırlanmış olan ve birçok farklı yemekten azar azar konulmuş tabakları deneyebilirler.

Singapur mutfağı hakkında bu kadar bilgiden sonra “Singapur’da ne yenir? Ne içilir?” listemize geçebiliriz;

1. Bak Kut Teh

Bak Kut Teh
Bak Kut Teh

Singapur’un en basit ve mütevazı yemeklerinden olan Bak Kut Teh ülkenin sokaklarında bolca rastlayacağınız şeylerden biri. Domuz etiyle yapılan bir tür et haşlaması olan bu yemek yerli halk tarafından çok fazla tercih edilmektedir

Bu lezzeti denemek için tavsiye mekanımız;

Song Fa Bak Kut Teh

Adres: 11 New Bridge Road,#01-01,Clarke Quay, Singapore 059383

Telefon: +65-65336128

2. Deniz Ürünleri

Deniz Ürünleri Singapur

Bir ada ülkesi konumunda bulunan Singapur’da elbette ki deniz ürünleri en sevilen seçenekler arasında bulunuyor. Özellikle deniz kabukluları ülke genelinde çok seviliyor ve çok tüketiliyor. Kahvaltılık ürünlerde bile deniz ürünlerini bol miktarda görebiliyorsunuz. Mesela istiridyeli omleti deneyebilirsiniz. Sushi de gene ülkede çok fazla tercih edilen Uzak Doğu menşeli deniz ürünlerinden biridir. Özellikle de chili crab ismi verilen acılı yengeci mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz.

Lezzetli deniz ürünlerini deneyebileceğiniz mekan önerimiz;

Long Seafood (Ang Mo Kio)

Adres: 232 Ang Mo Kio Avenue 3,#01-1222, Ang Mo Kio, Singapore 560232

Telefon: +65-91117166

3. Tavuklu Pilav

Singapur Usulü Tavuklu Pilav
Singapur Usulü Tavuklu Pilav

Ülkemizde görmeye alışkın olduğumuz tavuklu pilav tabakları Singapur’da da çok seviliyor. Bu nedenle “Singapur’da ne yenir?” sorusu için listemize tavuklu pilavı da eklemeyi uygun bulduk. Tavuklu pilav dışında çok çeşitli maddelerle hazırlanan birçok farklı pilav türünün de sizi beklediğini belirtmek isteriz.

En leziz tavuklu pilav için;

Tian Tian Hainanese Chicken Rice

Adres: #01 -10/11 Maxwell Food Center, Singapore 069184

Telefon: +65-64480120

4. Tost

Ya Kun Kaya Toast
Ya Kun Kaya Toast

Kahvaltı olarak Singapur’dan çok fazla bir şey beklemeyin çünkü Singapur yemek kültürü içinde kahvaltı genelde geçiştiriliyor. Özellikle sütlü ürünler pek rastlayacağınız şeyler değil. Genellikle tereyağlı ve fıstık ezmeli tost ülkede en sevilen kahvaltılık ürünlerin başında geliyor. Tostun yanında ise çoğunlukla yumurta gibi kolay yenebilen atıştırmalıklar verilmektedir. İçecek olarak ise çoğunlukla kopi ismi verilen çay tüketilmektedir.

Ülkenin en sevilen tostçusunun bilgileri ise;

Ya Kun Kaya Toast

Adres: 6 Eu Tong Sen Street #01-31, The Central, Singapore 059817

Telefon: +65 6534 7332

5. Laksa

Laksa
Laksa

Çin ve Malay mutfağının birleşiminden oluşan bu çorba Singapur yemekleri içinde de çok sevilmektedir. Çeşitli versiyonları bulunan laksa içinde hindistan cevizi, fasulye, balık, karides gibi çeşitli maddeler bulunmaktadır.

En iyi laksayı nerede yiyebileceğinizi merak ediyorsanız;

328 Katong Laksa

Adres: 50 East Coast Road,Roxy Square #01-64,Marine Parade,Singapore 428769,Singapore

Telefon: +65 9732 8163

6. Satay

Satay
Satay

Singapur’un kebap kültürü olarak tanımlayabileceğimiz satay, şişe dizilen domuz, sığır, koyun, tavuk gibi hayvanların etlerinin ateşte pişirilmesiyle hazırlanıyor. Satay aynı zamanda baharatlarla hazırlanan bir fıstık sosunun da adıdır.

Lezzetli satay için; 

Satay By The Bay

Adres: 18 Marina Gardens Drive,Bayfront,Singapore 018952,Singapore

Telefon: +65-65389956

7. Fast Food

McDonald's
Bilindik lezzetler arayanlar için fast food restoranları iyi bir alternatif

Eğer Singapur yemekleri pek damak tadınıza uymazsa muhtemelen ülkede fast food zincirlerini aramakla günlerinizi geçirebilirsiniz. Bu konuda imdadınıza bilindik fast food zincirlerinin yanı sıra bölgesel restoranlar da yetişiyor. Tavuk, hamburger, patates kızartması gibi çeşitli lezzetlerle en azından karnınızı doyurabilirsiniz.

Bilindik bir lezzet arayanlar için;

McDonald’s

Adres: McDonald’s gardens by the bay 18 marina gradens drive #02-04 gardens by the bay singapore

Telefon: +65 6334 3937

8. Malezya Mutfağı

Malaysian Street Food
Malaysian Street Food

Başta da söylediğimiz gibi Singapur’da çeşitli mutfak kültürlerini deneyimleme imkanına sahip olabiliyorsunuz. Bunlardan biri de Malezya mutfağı ve ülkede bu mutfağa ait pek çok farklı lezzeti deneyebilirsiniz.

En iyi Malay yemekleri için;

Malaysian Food Street

Adres: 8 Sentosa Gateway Resorts World Sentosa, Sentosa Island 098269, Singapore

Telefon: +65 8140 7228

9. Noodle

Noodle
Noodle

Bu Çin menşeli yemek de Singapur’da çok yaygın. Nasıl yaygın olmasın ki! Ülkenin nüfusunun neredeyse %75’ini Çinliler oluşturuyor. Hal böyle olunca Çin yemekleri de ülkenin en önemli besin maddeleri oluyor.

Uygun fiyatlı ve lezzetli bir noodle ile karnınızı doyurmak için; 

Jadeite Vegetarian Restaurant

Adres: 470 North Bridge Road #03-21 Bugis Cube, Singapore 188735, Singapore

Telefon: +65 9195 6939

10. Durian Meyvesi

Durian meyvesi
Durian meyvesi

“Singapur’da ne yenir?” diye merak edenler için en önemli cevaplardan biri bu meyve. “Meyvelerin Şahı” olarak adlandırılan durian meyvesi Singapur’un en önemli lezzetlerinin başında gelmektedir. Yani Singapur’a gelmişken bu lezzeti tatmadan ülkeden çıkmanızı pek tavsiye etmiyoruz. Yalnız ülkede bu meyveye karşı bir yasak var ve öyle istediğiniz an istediğiniz yerde yiyemiyoruz. Durian dışında daha farklı meyveleri de denemenizi öneriyoruz.

11. İçecekler

Singapur'un yerli birası: Tiger
Singapur’un yerli birası: Tiger

Singapur’da çok farklı içecekleri de deneme şansına sahip olabilirsiniz. Mesela gül şurubuyla hazırlanan süt “bandung” bunlardan bir tanesi. Bunun dışında “sarsi” isimli dondurmayla da tüketilebilen bira, soya sütü, şeker kamışı suyu, tiger ismi verilen yerel biraları, kokteyl sevenler için Singapore sling ülkede denenmesi gereken başlıca içeceklerden.

Artık “Singapur’da ne yenir? Ne içilir?” biliyorsunuz. En iyileri için ise mümkün olduğu kadar sizler için ülkedeki restoranlardan bazı önerilerde bulunduk. Tabi ki bu liste asla Singapur yemekleri hakkındaki bütün detayları listelemeye yetmez. Bunun için en iyi seçenek Singapur’a gitmek ve ülkenin lezzetlerini yakından tanımak olacaktır. 

* Eğer Singapur’a bir gezi planınız varsa Singapur gezi rehberi sayfamızdan ülke ile ilgili bütün yazılarımıza ulaşarak detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin