Singapur Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 10 Yer!

Küçük bir şehir-ülke olan Singapur buna rağmen sadece Güney Asya’nın değil dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri olmayı başarmış durumda. 

Singapur’un öyle pek bir anlatılacak tarihi ya da doğal oluşumlu muhteşem güzellikleri yok; ancak buna rağmen ülke elindeki imkanları çok iyi bir şekilde değerlendirerek turistlerin ilgisini çekecek birçok güzel yer ortaya çıkarmış. Birçok güzel adanın ve botanik parkın bulunduğu bu ada ülkede sizi çok keyifli bir Singapur turu bekliyor.

Singapur Gezilecek Yerler

1. Marina Bay

Şehrin En Gözde Yeri: Marina Bay

Marina Bay için Singapur gezilecek yerler listesinin olmazsa olmazı diyebiliriz. Ülkenin cazibe merkezlerinden biri olan bölge ziyaretçiler için birçok keyifli etkinlik imkanı sunuyor. Dünyanın en yüksek dönme dolaplarından biri olan Singapore Flyer şehrin bu bölgesinde bulunuyor. Bölgede bulunan Marina By Sands Otel hem muhteşem mimarisi hem de terasındaki havuzu ile herkesin konaklamak isteyeceği bir yer. Gardens By The Bay ise ziyaretçiler için bitkiler dünyasında muhteşem bir gezi anlamına geliyor.

2. Chinatown

Chinatown

Birçok tapınağın bulunduğu Chinatown ziyaretçiler için en ucuz ve en güzel hediyelik eşyaların bulunacağı yer anlamına geliyor. Burada dilerseniz Çin yemeklerini deneme fırsatına da sahip olabiliyorsunuz.

3. Sentosa Adası

Universal Stüdyoları, Sentosa Adası

Singapur’un eğlence dünyasında önemli bir yere sahip olan Sentosa Adası özellikle Universal Stüdyoları ile ziyaretçilerin çok keyifli vakit geçirebileceği yerlerden biri. Çok farklı temalar üzerine kurulmuş olan birbirinden eğlenceli dev oyuncaklar turistler tarafından hayli beğeniliyor.

4. Kampong Glam ve Bugis

Kampong Glam, Singapur

Singapur farklı kültürlerin ve etnik kökenli insanların bir arada yaşadığı bir bölge. Kampong Glam ülkede Arap kültürünün yaygın olduğu yerlerden biri ve burada Arap kültürünü yakından gözlemleme ve tanıma fırsatı yakalayabiliyorsunuz. Burada alışveriş yapmanın yanında Arap usulü hazırlanmış yemekleri de tadabiliyorsunuz. Bugis ise özellikle ucuz alışveriş yapılabilecek önemli noktalardan bir tanesi olarak dikkat çekiyor.

Daha detaylı anlatım için=> Kampong Glam ve Bugis

5. Orchard Road

Orchard Road

Şehrin alışveriş caddelerinden biri olarak göze çarpan Orchard Road, farklı mimariye sahip dükkanlarıyla dikkat çekiyor. Fiyat anlamında ülkemizle benzer olan cadde merkezi bir konumda olduğundan ulaşım konusunda oldukça avantajlı.

6. Civic District

Civic District

Civic District için şehrin önemli binalarının bulunduğu yer olduğu söylememiz yeterli olacaktır sanırım. Burada hükumet binaları, parklar ve daha birçok görülebilecek yer bulunuyor. Buraya gelirseniz özellikle Raffles Hotel‘e gelerek Singapurun meşhur slingi‘ni denemenizi öneriyoruz.

7. Little India

Little India

Little India‘ya geldiğinizde başta köri olmak üzere envai çeşit baharat kokusuna kendinizi hazırlamanız gerekiyor. Hintlilerin yoğunlukta bulunduğu bölgede birçok farklı Hint yemeğini tatma fırsatı yakalayabiliyorsunuz. Eğer niyetiniz alışveriş yapmak ise bölgede bulunan Mustafa Center ve Tekka Market en ideal yerler olacaktır.

8. Gece Safarisi

Gece safarisini mutlaka denemelisiniz

Singapore Zoo, Jurong Bird Park ve Night Safari üçlüsü zamanı olanlar için Singapur’da görülmesi gereken yerlerden biri.

9. Clarke Quay

Clarke Quay

Özellikle gün battıktan sonra canlanan Clarke Quay bölgesi şehrin gece hayatının aktığı yerlerin başında geliyor.

10. Botanik Parkı

Botanik Parkı

Ücretsiz olarak ziyaret edilebilen Botanik Parkı, ziyaretçilere beklentilerinin çok üzerinde bir gezinti imkanı sunuyor. Şehrin en beğenilen yerlerinden biri olan park, birçok özel bitki türünün görülmesine olanak tanıyor. Parkın içinde bulunan “National Orchid Park” ise sizi orkidelerin büyülü dünyasında keyifli bir yolculuğa çıkarıyor.

Singapur’a Nasıl Gidilir

Singapur’a ülkemizden İstanbul kalkışlı uçak seferleriyle gitmeniz mümkün olabilmektedir. Sitemizden İstanbul Singapur uçak bileti seçeneklerini inceleyerek uygun fiyatlardan biletinizi satın alabilirsiniz. Keyifli bir yolculuğun ardından Singapur Changi Havalimanı‘na gelerek uçuşunuzu sonlandırabilirsiniz. Bu havalimanı dünyanın en iyi havalimanlarından biri ve eğer zaman sorununuz yoksa burada bir süre geçirerek havalimanının güzelliklerini keşfetmenizi öneriyoruz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin