Şile’de Denize Girilecek Yerler – En Güzel 27 Şile Plajı

İstanbul’un Anadolu yakası Karadeniz kıyısında bulunan Şile, şehir merkezine yaklaşık 80 kilometre uzaklıktadır. İstanbul’un en doğal ve sakin ilçesi olan Şile, kalabalıktan ve şehrin stresinden uzaklaşmak isteyenler için harika bir kaçış noktasıdır. Yazları ayrı kışları ayrı güzellikler sunan Şile, yılın her döneminde hafta sonu kaçamakları ve günübirlik geziler için tercih edilir. Kuruluşu tarih öncesi çağlara kadar uzanan Şile adı Antik Yunancada yaban çiçeği anlamına gelir. Tarih boyunca kıyı şeridinde birçok koloniye en sahipliği yapan yerleşim yerinde Roma ve Selçuklu döneminin izlerine günümüzde de rastlanmaktadır.

Şile iklimi Karadeniz ve Akdeniz iklimi arasında geçiş iklimi özelliği gösterir. Yılın her döneminde nispeten bulutlu olan hava oldukça nemlidir. Karadeniz’e kıyı olduğu için kuzey rüzgârlarına açıktır ve deniz çoğunlukla dalgalıdır. Yüz ölçümünün büyük çoğunluğu ormanlık alanlarla kaplı olan Şile, 60 kilometrelik bir sahil şeridine sahiptir. Bu sahil şeridinde yer alan büyüleyici plajları, yemyeşil doğası ve huzur veren atmosferi ile deniz tatilleri için harika bir destinasyondur. Ağlayan Kaya mevkii, Kumbaba Plajı, Ayazma Plajı, Akçakese Plajı, Kilimli Koyu ve birbirinden güzel koylar ve plajlar Ege ve Akdeniz sahillerini aratmayacak güzelliktedir.

Ücretli Plaj Yerleri

Ağlayan Kaya Beach

Hem İstanbul’a yakın olup hem de kendini Ege sahillerinde hissetmek isteyenlere hitap eden Ağlayan Kaya Beach, Şile’nin mavi bayraklı plajlarından biridir. 20 yılı aşkın bir süredir Şile’de hizmet veren ve her yıl popülerliğini arttıran plaj, hem doğa ile iç içe olabileceğiniz hem de lüks ve kaliteyi hissedebileceğiniz nadir yerlerden biridir. Geniş kumsal alanı, berrak denizi,  yeşil alanları, restoran ve kafesi, gün boyu çalan müzikleri ile bir tatilden beklenen her şeyi sunmaktadır.

Doğal güzellikleri ve çevresindeki imkânlarla beğeni toplayan plaja girişler ücretlidir. Şezlonglar, şemsiyeler, yeşil alanlardaki minderler dinlenmek ve güneşlenmek için rahat bir ortam sunar. Oturma alanları, duş ve soyunma kabinleri, tuvaletler ücretsiz bir şekilde kullanılabilir, sabah kahvaltısından akşam yemeğine, atıştırmalıktan içeceklere varıncaya kadar zengin bir menü sunan restoran gün boyunca misafirlerine hizmet verir. Karadeniz kıyılarında yer alan plajın denizi çoğunlukla dalgalıdır, yüzme bilmeyenler ve çocuklar için tehlikeli olabilir.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, restoran, Wi-Fi, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/aglayankayabeachsile/

Haritada Görüntüle >

Rüya Beach

Şile Rüya Beach

25 yılı aşkın bir süredir Şile Ayazma Plajı’nda hizmet veren ve köklü bir işletme olan Rüya Cafe & Beach, kuruluşundan bu yana kendini yenileyerek geliştirmeye devam etmiştir ve günümüzde de misafirlerinin rahat etmesi için en iyi şekilde hizmetlerini sürdürmektedir. Ailenizle konforlu ve huzurlu bir tatil geçirebileceğiniz plaj, şehrin gürültüsünden ve kalabalık plajlarından kaçıp hem denizin tadını çıkarabileceğiniz hem de ruhunuzu dinlendirebileceğiniz yerlerden biridir.

Bir tarafı yemyeşil ormanlarla kaplı ve bir tarafı da masmavi denizle çevrili olan işletme yılın her mevsiminde hizmet vermektedir. Yaz aylarında denizin ve yumuşacık kumların tadını çıkarabileceğiniz, kış aylarında ise kafesinde lezzetli yemekler yiyebileceğiniz işletme, misafirlerine ihtiyaç duyacakları her türlü imkânı sunmaktadır. Dinlenme alanları, plaj voleybol sahası, soyunma kabinleri, duşlar, şezlong ve şemsiyeler misafirlere sunulan imkânlar arasındadır. Günlük hayatın koşturmasından uzak kısacık bir gün bile olsa sizi uzaklaştıracak mavi bayraklı plajda ailenizle birlikte vakit geçirebilirsiniz.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, kafeterya, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/ruyabeachsile/

Haritada Görüntüle >

Fusha Beach

Şile Fusha Beach

Şile’nin en büyük plaj işletmelerinden biri olan Fusha Beach, ince kumlu plajı, ılık berrak denizi, eşsiz manzarası ve sunmuş olduğu imkânlarla misafirlerine Akdeniz sahillerinde gibi hissettirir. İstanbul’da yaşayanların deniz-kum-güneş üçlüsünün tadını doyasıya çıkarabileceği Fusha Beach, zevkli modern dokunuşuyla, geniş alanında yer alan şezlonglar, localar ve minderlerle konforlu bir gün geçirmenizi sağlamaktadır.

Şile Ayazma Plajı’nda bulunan Fusha Beach’e girişler ücretlidir. Şezlong, şemsiye, duş, soyunma kabinleri, tuvaletler giriş ücretine dâhildir. Loca tercih ederseniz ekstra ücret ödemeniz gerekir. Şile gezilecek yerler listesine mutlaka eklemeniz gereken beach, muhteşem denizinin yanı sıra eğlence imkânları ile de tatilcilerin beğenisini toplamaktadır. Bünyesinde restoran, kafe, meyhane ve gece kulübü gibi alanların bulunduğu işletme, yaz boyunca birçok konser ve parti de organize etmektedir.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, kafeterya, deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/fushabeach/

Haritada Görüntüle >

Aqua Beach Club (Uzunkum Plajı)

Şile ilçe merkezinin çıkışındaki yol ayrımında sağa döndükten sonra karşınıza çıkan Ağlayankaya Caddesi’nden ilerlediğinizde karşınıza muhteşem doğası ve harika denizi ile Aqua Beach Club çıkmaktadır. Şile’nin mavi bayraklı plajlarından biri olan Uzunkum Plajı’nda yer alan beach, Şile’nin en önemli turistik noktası Ağlayan Kaya mevkiinde yer almaktadır. Nezih ortamı ve ilgili personeli ev kalitesiyle tatilcilerin beğenisini toplamaktadır. Mekânın restoranı zengin yemek menüsü ve kokteylleri ile misafirlerine hizmet vermektedir.

Uzunkum Plajı’nın büyük bir kısmını kaplayan Aqua Beach Club, gündüz beach gece club olarak hizmet vermektedir. Özel plaj işletmesine girişler ücretlidir. Şezlonglar, şemsiyeler, duş ve soyunma kabinleri giriş ücretine dâhildir. Loca tercihlerinizde ekstra ücret ödemeniz gerekir. İncecik kumu ve berrak denizi ile yüzmek için mükemmel bir alternatif olan plaj, Karadeniz kıyılarında olmasına rağmen çarşaf gibi bir denize sahiptir. Sığ deniz çocuklar ve yüzme bilmeyenler için uygundur.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye, loca, kafeterya, snack bar, deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Dalga Nedeniyle Çocuklar İçin Pek Uygun Değildir

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/sileaquabeach/

Haritada Görüntüle >

Saklıköy Beach

Şile Saklıköy Plajı

Şile Kabakoz mevkiinde bulunan Saklıköy Beach, Şile’nin doğa harikası koylarından biridir. Şile’nin en güzel koyunda, nezih bir ortamda keyifli bir gün geçirmenizi sağlayan plaj, büyülü atmosferi ile dikkat çekmektedir. Milyonlarca yıl önce fayların kırılması sonucu oluşan kayaların arasında kalan plaj, hem İstanbul’a bu denli yakın olup hem de doğa ile iç içe olabileceğiniz nadir yerlerden biridir.

Tam bir aile işletmesi olan plaja sadece çift olarak giriş yapılmaktadır. Girişler ücretlidir. Şezlong, şemsiye, duş, tuvalet ve soyunma kabini kullanımı giriş ücretine dâhildir. Plaj içerisinde lezzetli yemekleri ile dikkat çeken bir restoran bulunmaktadır. Fiyatlar yüksek olsa da alınan hizmetin karşılığı olarak fazlasıyla değer. İnce kumlu plaj çocukların oyun oynaması için idealdir. Ancak çoğunlukla dalgalı olan deniz çocuklar ve yüzme bilmeyenler için tehlikeli olabilir.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye, kafeterya, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Dalga Nedeniyle Çocuklar İçin Pek Uygun Değildir

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/silesaklikoy/

Haritada Görüntüle >

Palm Beach Şile

Şile Palm Beach

İstanbul’un mavi bayraklı sayılı plajlarından biri olan Palm Beach, Şile’nin Uzunkum mevkiinde yer almaktadır. Yetişkin konseptinde hizmet veren Palm Beach Şile konaklama tesisinin bünyesinde hizmet vermektedir. İleri seviyedeki konforu ile müdavimlerinin vazgeçilmezi olan tesis Karadeniz’in en güzel kıyısında tatil yapmak ve doğa ile bütünleşmek isteyenler tarafından tercih etmektedir. Kendine ait özel plajı bulunan tesis İstanbullular için yaz tatillerinde mükemmel bir alternatiftir.

Uzunkum Plajı’nın en güzel noktasında bulunan Palm Beach’in özel plajı, tesiste konaklayan misafirlerin kullanımına açıktır. Ancak dışarıdan gelen misafirler için giriş ücretlidir. Giriş ücretleri hafta içi ve hafta sonu olmak üzere farklılık gösterir. 0-6 yaş arası çocukların plaja girişi ücretsizdir. Yeşil alanlarla çevrili olan plaj ince kumludur. Deniz her ne kadar sığ olsa da dalgalı olduğu içim çocuklar için tehlikeli olabilir.

Giriş Ücreti: Günübirlik giriş kişi başı 100 TL (2 şezlong + 1 şemsiye dâhil),  araç giriş ve otopark ücreti 25 TL. 0-6 yaş arası çocuklar ücretsizdir. Ayrıca konaklama yapan kişiler plajı ücretsiz olarak kullanabilmektedir. Konaklama ücretleri sezonluk ve resmi tatillerde değişiklik göstermektedir. Güncel konaklama ücretleri için lütfen işletme ile iletişime geçiniz.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, restoran, sncak bar, deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi, cankurtaran, Wi-Fi, oda konaklama ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/palmbeachsile/

Haritada Görüntüle >

Şile Ala Kadınlar Plajı

Şile Ala Kadınlar Plajı

Şile’deki tek kadınlar plajı olma özelliğini taşıyan Ala, kadınların rahatı için 5 yıldızlı otellerle yarışacak düzeydeki konseptiyle hizmet vermektedir. Oldukça yeni bir tesis olan plaj, Ağlayankaya mevkiinde toplam 67.500 metrekarelik bir alan üzerine kurulmuştur. Plajı, havuzu, restoranı, kafeteryası, botanik bahçesi, yürüyüş parkuru ve konaklama alanlarıyla hizmet veren tesisin tüm bölümlerinde kadınlar çalışmaktadır.

Yemyeşil ağaçlarla çevrili olan plaj, turkuaz rengi suları ve altın sarısı kumları ile Ege sahillerini aratmamaktadır. Çocuklar için son derece uygun olan deniz sakin ve sığdır. Yarı olimpik yüzme havuzu durgun sularda yüzmek isteyenler için mükemmel bir alternatiftir. Plajda loca, kafeterya alanı, soyunma kabinleri, duş ve WC bulunmaktadır. Eşsiz bir manzaraya sahip olan seyir terasında yer alan restoran Türk ve dünya mutfağından lezzetli yemekler sunar. Gündüzleri sadece kadınlara servis yapan restoran akşam 19.00’dan sonra erkeklere de açıktır.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, restoran, snack bar, deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi, cankurtaran, Wi-Fi, havuz, kafe, bungalov konaklama, spor aktiviteleri ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/ala.sile/

Haritada Görüntüle >

Baia Beach

Şile’nin en popüler turizm noktası Ağlayan Kaya Mevkiinde bulunan Baia Beach, eski adı ile Life Beach olarak bilinir. Loca, teras ve restoran hizmeti veren mekân son derece nezih bir ortama sahiptir. Seçkin ziyaretçi kitlesine sahip olan mekâna gelen ziyaretçiler konforlu, rahat aynı zamanda da huzurlu bir gün geçirebilir. Yumuşacık kumları, tertemiz denizi ve muhteşem manzarasıyla tatilcilerin beğenisini toplar.

Özel bir işletmeye ait olan plaja girişler ücretlidir. Giriş ücreti loca, teras ve kumsal tercihlerine göre değişiklik gösterir. Giriş ücretine, şezlong, şemsiye, duş, soyunma kabini, tuvalet ve ortak kullanım alanları dâhildir. Plajı, restoranı, barı ve kafesinde gün boyunca dilediğiniz çeşitli yemeği yiyip, içkinizi içebilirsiniz. 0-6 yaş çocuklar için ücretsiz olan plaj sığ ve nispeten sakin denizi ile çocuklu ailelere de hitap etmektedir.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, restoran, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/silebaiabeach/

Haritada Görüntüle >

Golden Beach

Şile Golden Beach

Şile’nin en popüler plajlarından Ayazma Plajı’nda yer alan Golden Beach, Şile’nin en çok tercih edilen plajları arasındır. Uygun fiyatları, ilgili personeli ve sunmuş olduğu imkânlarla tatilcilerin beğenisini kazanan plaj, tatil sezonu boyunca son derece kalabalık olmaktadır. Ancak geniş alanı sayesinde kimse kimseyi rahatsız etmeden rahatça vakit geçirebilir. Arkanıza yemyeşil ormanları alarak Karadeniz’in sularına karşı dinlenebilirsiniz.

Sosyal imkânlar bakımından oldukça gelişmiş olan plaja girişler ücretsizdir. Ancak şezlong, şemsiye, duş ve tuvaletlere ücret ödemeniz gerekir. Plajda yer alan restoran lezzetli yemekleri ile beğeni toplar. Restoranda vakit geçirebileceğiniz gibi yemeğinizi alarak çardaklara geçebilir, içeceğinizi şezlongda ya da armut koltuklarda içebilirsiniz. İnce kumlarla kaplı plaj, sığ ve sakin deniz çocuklar için uygun olsa da Karadeniz’de olduğunuzu unutmayıp dikkatli olmalısınız.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, restoran, Wi-Fi, deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi, cankurtaran, snack bar, beach bar, plaj voleybolu, yürüyüş ve bisiklet parkurları, tırmanma duvarı, mini golf sahası, bungalov konaklama, su sporları ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/goldbeachplussile/

Haritada Görüntüle >

Asyam Beach & Camping

Şile Asyam Beach Camping

Şile’nin en geniş plajı Kumbaba mevkiinde yer alan plaj, hem denizin ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz, hem doğa ile baş başa kalabileceğiniz hem de güvenle kamp yapabileceğiniz yerlerden biridir. Plaj, restoran ve kamp alanı olarak hizmet veren tesis, gündüzleri deniz-kum-güneş üçlüsünün tadını çıkarabileceğiniz, akşamları da eşsiz gün batımı manzarasına karşı akşam yemeğinizi yiyebileceğiniz muhteşem bir konumda bulunmaktadır.

Girişin ücretli olduğu plajda; şezlong, şemsiye, duş, soyunma kabini ve WC kullanımı ücrete dahildir. Plajın restoranı kahvaltıdan akşam yemeğine, mezelerden fast food çeşitlerine kadar birçok lezzetli tat sunar. Nezih ortamıyla aile ile gidilebilecek en ideal yerlerden biri olan plaj, kamp tutkunlarının da uğrak noktasıdır. Kumlu plaj ve sığ deniz çocuklar için uygundur ancak dalga çok fazla olduğunda dikkatli olmak gerekir. Eğer çocuklar gidilecekse cankurtarana yakın yerlerde denize girmekte fayda var.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, kafeterya, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Dalga Nedeniyle Çocuklar İçin Pek Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Kayıp Ada Koyu

Şile Kayıpada Plaj ve Kamp Alanı
Fotoğraf: Ferhat Mamuk

Şile’nin en güzel koylarından biri olan Kayıp Ada Koyu, şehir merkezine yaklaşık 85 km uzaklıktadır. Koyun yolları biraz zorlu olduğu için ulaşım konusunda sorun yaşanır. Bu nedenle de çok fazla kalabalık olmaz. Şehirden kaçıp huzurlu bir gün geçirmek isteyenler tarafından tercih edilen koy, muhteşem bir manzaraya karşı konumlanmış kamp alanı ile bilinmektedir.

Koyda kamp işletmesi dışında herhangi bir işletme bulunmamaktadır. WC, duş, soyunma kabini gibi ihtiyaçlarınızı kamp alanından karşılayabilirsiniz. Yiyecek ve içeceklerinizi büfeden temin edebilirsiniz. İsterseniz şezlong ve şemsiye kiralayabilir, isterseniz kendi malzemelerinizle kumun ve denizin tadını çıkarabilirsiniz. Göz alıcı Karadeniz manzarasına karşı ateş yakıp mangal yapabilir, yürüyüş parkurlarında yürüyüş yapabilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Şile merkezden çıkıp Eski Kabakoz Caddesi Yolu üzerinden Atatürk Ormanı’nı geçer geçmez tabeladan Uzun Plaj yönüne saparak ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, kafeterya, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Ücretsiz Plaj Yerleri

Ayazma Plajı (Şile Halk Plajı)

İstanbul’da denize girilecek yer deyince akla ilk gelen plajlardan biri olan Şile Halk Plajı; diğer adıyla Ayazma Plajı, Şile’nin en çok tercih edilen plajlarından biridir. 1175 metre uzunluğunda ve 50 metre genişliğindeki plaj, geniş bir alana sahip olmasına rağmen yaz sezonu boyunca her gün son derece kalabalık olur. Merkezi bir konumda olması, çevresindeki imkânlar, denizinin ve kumunun güzelliği plajın tercih edilme nedenleri arasındadır.

Doğal sit alanı olarak koruma altına alınmış olan plaj, İstanbul çevresindeki nadir mavi bayraklı plajlarından biridir. Girişin ücretsiz olduğu plajda şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz işletmeler, duş, tuvalet ve soyunma kabinleri bulunmaktadır. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınız için büfe ve kafe tarzı işletmeler bulunmaktadır. İstanbul’un yanı başında denizin ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz plaj ince kumludur. Deniz sığ ancak genellikle dalgalıdır. Cankurtaran hizmetinin bulunduğu plaj çocuklar ve yüzme bilmeyenler için idealdir

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama olanakları bulunmaktadır. Yiyecek ve içecek ihtiyaçları için plajda kafeterya alanı ve araçlar için otopark alanı mevcuttur.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Sofular Köyü Halk Plajı

Şile merkeze yaklaşık 15 km uzaklıkta bulunan Sofular Köyü Halk Plajı, arkası yemyeşil ormanlarla çevrili, önünde ise uçsuz bucaksız Karadeniz’in uzandığı masmavi bir denize hâkim. Plaj, hem denize girip suyun tadını çıkarabileceğiniz hem de ormanın içinde piknik yapabileceğiniz bir yer olması nedeniyle çok fazla tercih edilmektedir. Aynı zamanda kamp için de ideal olan plaj, özellikle yaz sezonunda kampçıların akınına uğramaktadır.

700 metre uzunluğundaki plaj ince ve yumuşacık kumlarla kaplıdır. Sığ ve çarşaf gibi deniz çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler için son derece idealdir. Aynı zamanda plajda cankurtaran hizmeti de bulunmaktadır. Plajda yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz alanlar, duş, tuvalet ve soyunma kabinleri mevcuttur. Girişin ücretsiz olduğu plajda yeme içme ve diğer ihtiyaçlarınızı yanınızda getirip, havlunuzu da sererek günün ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Gün boyunca incecik kumların ve ılık denizin tadını çıkarıp, doğanın kalbinde piknik yapabilirsiniz.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Kabakoz Köyü Plajı

Şile merkeze araçla 10 dakika uzaklıkta bulunan plaj, aynı isimdeki Kabakoz Köyü sınırları içinde yer almaktadır. Yemyeşil makilerle kaplı iki tepe arasına konumlanmış olan plaj, İstanbul’un saklı kalmış cennetlerinden biridir. Hafta sonları bile çok kalabalık olmayan plaj daha çok sessiz sakin ve huzurlu bir gün geçirip, bir yandan da denizin ve güneşin tadını çıkarmak isteyenler tarafından tercih edilir.

Tertemiz denizi, ince kumlu plajı ve doğal atmosferiyle tatilcilerin beğenisini kazanan plaja girişler ücretsizdir. Plaja şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz, yeme içme ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz büfe tarzı bir işletme bulunmamaktadır. Aynı zamanda duş, tuvalet ve soyunma kabinleri de ne yazık ki mevcut değildir. Burası çadır kamp için de oldukça idealdir. Hızlı derinleşen ve dalgalı olabilen deniz ise çocuklar ve yüzme bilmeyenler için uygun değildir.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

İmrenli Köyü Plajı

Şile ilçe merkezine 20 km mesafede bulunan İmrenli Köyü Plajı, Akçakese Plajı’ndan hemen sonra gelir. Yaklaşık 650 metre uzunluğundaki plaj, Şile’nin en çok bilinen plajlarından biridir ve özellikle yaz sezonunda tatilcilerin uğrak adresidir. Ancak yine de birçok plaja göre daha sakindir. Üç tarafı kayalıklarla çevrili doğa harikası bir koyda bulunan plaj, beyaz kumları ve sakin denizi ile dikkat çekmektedir. Deniz her ne kadar sakin olsa da Karadeniz’in hırçın dalgaları zaman zaman kendini göstermektedir.

Deniz kum güneş üçlüsünün tadını doyasıya çıkarabileceğiniz İmrenli Köyü Plajı, sessiz, sakin ve huzurlu bir gün geçirmek isteyenler için son derece idealdir. Plajda birçok özel işletme bulunduğu gibi, halkın kullanımına açık ücretsiz alanlar da vardır. Aynı zamanda şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz işletmeler de bulunmaktadır. İsterseniz bu işletmelerden şezlong ve şemsiye kiralayabilir, isterseniz kendi malzemelerinizle denizin ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Cankurtaran, restoran, kafe, otopark, duş, tuvalet ve soyunma kabinleri plajın diğer imkânları arasındadır.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, kafeterya, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Şuayipli Köyü Plajı

İstanbul’un stresinden kaçıp günübirlik denizde vakit geçirmek için en ideal yerlerden biri olan Şuayipli Köyü Plajı, Şile’nin en sakin plajlarından biridir. Hafta sonu bile çok fazla kalabalık olmayan plaj, sakin bir ortamda yüzmek, doğanın ve güneşin tadını çıkarmak isteyenler tarafından tercih edilmektedir. 3 kilometre uzunluğundaki ve 50 metre genişliğindeki plajda, yürüyüş yapmak ve kamp kurmak için alanlara sahiptir.

Ücretsiz halk plajı olan Şuayipli Köyü Plajı’nda şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz bir adet işletme bulunmaktadır. Para ödemek istemezseniz kendi şemsiyenizi kurabilir, havlunuzu serip güneşlenebilirsiniz. Yeme içme ihtiyaçlarınızı plajın kafesinde karşılayabilirsiniz. Plajın imkânları arasında bulunan cankurtaran, duş, tuvalet ve soyunma kabinlerini ücretsiz kullanabilirsiniz. Alabildiğince uzanan kumsal çocukların eğlenmesi için uygundur. Deniz sığ olsa da hem çok fazla akıntı hem de dalga vardır. Çocuklarla denize girerken dikkatli olmalısınız.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, kafeterya, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Akçakese Halk Plajı

Şile’ye 17 km uzaklıktaki Akçakese Köyü sınırları içerisinde bulunan Akçakese Plajı, eşsiz doğası ve muhteşem denizi ile Şile’nin en çok tercih edilen plajlarından biridir. Yaklaşık 1 km uzunluğundaki Akçakese sahilinde yer alan halk plajı, Şile’deki en doğal ve en temiz plajlardan biridir. Yakınlarında birbirinden güzel koylar ve piknik alanları bulunan plaj, doğal güzelliklerinin yanı sıra sunmuş olduğu imkânlar nedeniyle de tercih ediliyor. Plajın çevresinde kamp yapmak için uygun anlalar da bulunuyor.

Akçakese Plajı’nın geneli özel işletmelere ait olsa da halkın ücretsiz bir şekilde giriş yapabileceği halk plajı da mevcuttur. Plajda belediyeye ait olan şemsiyeler ve aynı zamanda şezlong kiralama imkânı bulunmaktadır. İster şemsiyelerin altına havlunuzu serip uzanabilir, ister şezlong kiralayabilirsiniz. Yeme içme ihtiyaçlarınızı plajdaki büfeden karşılayabilirsiniz. Plajın imkânları arasında duş, tuvalet, soyunma kabinleri ve cankurtaran da bulunmaktadır.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye kiralama, kafeterya, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Kilimli Koyu

Tertemiz denizi, yemyeşil doğası ve eşsiz kaya oluşumları ile mükemmel bir manzaraya sahip olan Kilimli Koyu, Şile’ye sadece 2 km uzaklıkta bölgenin en doğal yerlerinden biridir.  Çok fazla bilinmeyen ve kelimenin tam anlamıyla gizli kalmış bir cenneti andıran koy, kamp tutkunlarının vazgeçilmezleri arasındadır. Kalabalık plajlardan kaçıp sessiz, sakin bir gün geçirip berrak denizde yüzmek isteyenlere hitap eden koy, kafa dinlemek için oldukça idealdir.

Kamp alanı dışında koya girişler ücretsizdir. Şezlong, şemsiye kiralama imkânı, duş ve tuvalet bulunmamaktadır. Koyun yukarısındaki tepede bir restoran bulunmaktadır. Buradan denize girip çıkmak zor olacağı için giderken yiyecek ve içeceklerinizi yanınıza almalısınız. Plaj Şile’nin çoğu plajından farklı olarak taşlıdır. Yuvarlak taşlar ayaklarınızı rahatsız etmez. Rüzgârlara karşı korunaklı bir yapıda olan deniz oldukça sakin ve sığdır. Çocuklar ve yüzme bilmeyenler eğlenceli vakit geçirebilir.

Nasıl Gidilir: Ağva merkeze 5 km uzaklıkta bulunan Kilimli Koyu’na Kandıra-İzmit karayolundan Dikbucak Yolu’na saparak doğrudan ulaşım sağlanabilir. Binek araçla kolayca gelinebilir.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz plaja gelmeden önce temin etmelisiniz. Dileyen Kilimli Mesire Yeri’ni kullanarak buradaki işletmelerden WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye ile kamp konaklama gibi ihtiyaçlarını karşılayabilir.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Karacaköy Plajı

Karadeniz’in en güzel koylarından birinde yer alan Karacaköy Plajı, hilal şeklindeki bir koyda yaklaşık 200 metrelik bir plajdır. Çevresi yüksek tepelerle çevrili koy, turkuaz rengi denizi ile görenleri kendine hayran bırakmaktadır. Şile’nin en huzurlu noktalarından birinde yer alan plaj, İstanbul’un kalabalığından kaçıp ailece sessiz, sakin ve huzurlu bir gün geçirmek isteyenler tarafından tercih edilmektedir.

Doğal liman özelliği gösteren koy Karadeniz’in hırçın dalgalarına karşı korunaklıdır. En fırtınalı günlerde bile çok etkilenmez ve deniz çoğunlukla çarşaf gibidir. Yüzme bilmeyenlerin ve çocukların denize girmesi için idealdir. Plajda ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir işletme bulunmaktadır. Bu işletmeden şezlong ve şemsiye kiralayabilir, duş ve tuvaletleri kullanabilirsiniz. Tatlı suyun denize karıştığı bir noktada bulunan koyun tuz oranı düşüktür ve su oldukça berraktır. Koyun taşlık kısımları su altı gözlemleri ve zıpkınla balık avlamak için idealdir.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, kafeterya, Wi-Fi, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Eşek Adası

Şehir merkezine yaklaşık 80 kilometre uzaklıkta bulunan Eşek Adası, Şile kumsalının en uç noktasında Ağlayan Kaya bölgesinin hemen yanında yer almaktadır. Dar bir kumsalla anakaraya bağlanmış olan adada bulunan eşek çiftlikleri nedeniyle bu adı almıştır. Ancak adaya şeklinden dolayı Tosbağa Adası da denilmektedir.

Eşek Adası çadır ve karavan kamp alanları ile bilinmektedir. Adanın üst kısmında büyüleyici bir manzaraya karşı konumlanmış olan kamp alanı Ocak, Şubat ve Mart aylarında kapalıdır. Yaz aylarında ise tatilcilerin akınına uğramaktadır. Çift taraflı kumlu plajı bulunan Eşek Adası’nda ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir işletme bulunmamaktadır. Günübirlik yüzmek için ya da kamp için buraya gelirken yiyecek ve içeceklerinizi yanınıza almalısınız.

Nasıl Gidilir: Eşek Adası, Akçakese Köyü sınırlarında bulunuyor. Şile-Akçakese Köyü arası her gün dolmuşlar çalışmaktadır.

Plaj Özellikleri: Çadır ve karavan kamp alanı ve ateş yakılabilir alanlar mevcuttur. WC, duş, soyunma kabin, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi de henüz koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Sahilköy Halk Plajı

Bakir doğası, yumuşacık kumları ve masmavi denizi ile görenleri kendine hayran bırakan plaj, Şile’nin en doğal plajlarından biridir. 500 metre uzunluğunda ve 15 metre genişliğindeki plaj, Şile’ye bağlı Domalı mevkiinde bulunmaktadır. Sessiz sakin bir ortamda kafa dinlemek isteyenlere hitap eden plaj, doğa ile iç içe harika bir gün geçirme imkânı sunar.

Üzerindeki kamp alanı ile bilinen Sahilköy Plajı’nda bulunan halk plajına girişler ücretsizdir. Yerleşim yerlerinden uzak olan plajda şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz herhangi bir işletme yeri bulunmamaktadır. Halk plajı bölümünde duş, tuvalet ve soyunma kabinleri mevcut değildir. Kamp alanındakilerin kullanımı ise ücretlidir. Yeme içme ihtiyaçlarınızı plaja gelmeden yanınıza almanızda fayda var. Plajın büyük çoğunluğu kumludur ancak bazı yerlerde kayalıklar vardır. Sığ olsa da Karadeniz’in hırçın dalgaları kendini gösterir. Çocuklarla denize girecekseniz cankurtaranın olduğu alanı tercih etmelisiniz.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Kurfallı Altı Plajı

Şile Kurfallı Plajı
Fotoğraf: Gökhan Türkyılmaz

Şile merkeze yaklaşık 30 km uzaklıkta yer alan Kurfallı Altı Plajı, Göksu Deresi’nin denize döküldüğü noktadan başlayıp, batı ucundaki kayalıklarda son bulur. Oldukça uzun ve geniş bir alana sahip olan plaj, tatil sezonunda bile sakinliğini korur. Kumsalın önemli bir özelliği ise Karadeniz sahillerinin önemli kumul alanlarından biri olmasıdır. Kumsalda en önemlisi kum zambakları olmak üzere 20’ye yakın endemik tür vardır. Denizi, kumu ve doğası ile tatilciler için popüler olan plaj, botanik bilimi açısından da büyük öneme sahiptir. Deniz seviyesi sığ, ancak genellikle dalgalıdır. Çok dalga olduğu zaman denize girmeye izin verilmez. Sakin olduğunda ise çocuklar için oldukça eğlencelidir.

Daha çok kalabalıktan hoşlanmayan ve sakin bir gün geçirmek isteyenlere hitap eden halk plajıdır ve girişi ücretsizdir. Kumsalın orta kısmında bir kamp alanı bulunmaktadır. İsterseniz buradan şezlong ve şemsiye kiralayabilir, isterseniz kendi malzemelerinizi kullanabilirsiniz. Duş, WC ve soyunma kabinlerini ücretsiz kullanabilirsiniz. Yeme içme ihtiyaçlarınız için plajdaki büfeyi kullanabilir ya da giderken yanınıza yiyecek ve içeceklerinizi alabilirsiniz. Gündüz denizin ve güneşin tadını çıkarıp, akşam kamp yaparak sadece dalga sesleri eşliğinde yıldızları seyredebilirsiniz.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, kafeterya, mescit, mangal yakılabilir alan, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Kurna Halk Plajı

Şile ilçe merkezine yaklaşık 30 km uzaklıktaki Kurna Halk Plajı, Karakiraz Köyü ve Kurna Köyü’ne yakın bir konumda bulunuyor. Şile’nin en sakin kumsallarından biri olan Kurna Halk Plajı, kalabalıktan kaçıp doğa ile baş başa vakit geçirmek isteyenler tarafından tercih edilir. Arkası ormanlarla çevrili olan; önünde uçsuz bucaksız Karadeniz’in uzandığı plaj, mükemmel manzarasıyla doğa ve kamp tutkunlarını kendine çeker. En büyük eksiği ise tuvalet ve duşun bulunmamasıdır.

Şile’nin en bakir kumsallarından biri olan Kurna Halk Plajı’na giriş ücretsizdir. Plajda ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir işletme bulunmamaktadır. Giderken yanınıza malzemelerinizi alarak sevdiklerinizle piknik yapabilirsiniz. Alabildiğince uzanan kumsala şemsiyenizi kurup, kamp sandalyenizde dinlenebilir, havlunuzu yumuşacık kumlara serip güneşlenebilirsiniz. Karadeniz’in hırçın dalgalarından nasibini alan plajda yüzmek tehlikeli olabilir. Özellikle çocuklu ailelerin dikkatli olması gerekir.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Dalga Nedeniyle Çocuklar İçin Pek Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Doğancılı Plajı

Şile Doğancılı Halk Plajı
Fotoğraf: Boring Withdots

Şile merkeze 20 km uzaklıkta bulunan Doğancılı Plajı 2100 metre uzunluğu ile Şile’nin en uzun plajlarından biridir. Yüzmek için çok fazla tercih edilmeyen plaj hafta sonları bile oldukça sakindir. Piknik yapmak, kamp kurmak ve kafa dinlemek için son derece ideal olan plaj, ulaşımın kolay olması nedeniyle de İstanbullular için harika bir kaçış noktasıdır.

El değmemiş ve doğal güzellikleri bozulmamış Doğancılı Plajı bir halk plajıdır. Sadece araçla girişlerde otopark ücreti alınmaktadır. Plajda cankurtaran dışında herhangi bir hizmet bulunmamaktadır. Duş, tuvalet ve yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz yerler yoktur. Giderken yanınıza malzemelerinizi alarak sakin bir gün geçirebilirsiniz. Kumlu plajın bazı noktalarında kayalıklar vardır ancak rahatsız etmez. Deniz çok sığ olmasına rağmen dalgalı olduğu için tehlikeli olabilir.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Dalga Nedeniyle Çocuklar İçin Pek Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Alacalı Plajı

Şile Alacalı mevkiindeki plaj, upuzun kumsalı ve yeşil alanlarıyla hem piknik yapmak hem de deniz-kum-güneş üçlüsünün tadını çıkarabileceğiniz en ideal yerlerden biridir. Arkası mesire alanı olan plaj, gün boyunca farklı aktiviteler yapma imkânı sunar. Doğa ile baş başa bir gün geçirmek isteyen doğa tutkunları ve çocuklu aileler için ideal olan plaj, tatil sezonu boyunca yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrar.

Girişin ücretsiz olduğu plajda şezlong ve şemsiye kiralama imkânı bulunmaktadır. Yeme içme ihtiyaçlarınız için büfe tarzı bir işletme; duş, tuvalet ve soyunma kabinleri mevcuttur. Deniz çoğunlukla dalgalıdır ve aniden derinleşebilir. Cankurtaran hizmeti olsa da çocuklu ailelerin ve iyi yüzme bilmeyenlerin dikkatli olması gerekir. İncecik kumları, masmavi denizi, endemik bitki türleri ve eşsiz günbatımı manzarasıyla Şile’nin görülmeye değer yerlerinin başında gelir.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Kumbaba Plajı

İstanbul – Şile yolundan Şile’ye girmeden sola dönüp yaklaşık 2 km kadar gittiğinizde Kumbaba plajı karşınıza çıkar. Şile’nin en popüler plajlarından biri olan Kumbaba Plajı, bu bölgenin önemli turistik alanlarından biri olarak görülen Kumbaba Tepesi’nin hemen altında bulunmaktadır. Bizanslılar döneminde kum banyosu yapmak için kullanılan bir yer olarak bilinen plajın kumlarının romatizmal hastalıklara iyi geldiği söylenmektedir. Kırmızı, turuncu renkli; bakır ve deniz alaşımlı kumlar doğal tedavi yöntemi olarak kullanılır. Turistik açıdan ilgi çekici olan plaj, yüzmek ve kamp yapmak için de en çok tercih edilen yerlerden biridir. Nitekim Bizans döneminde kum banyosu yapılan plaj günümüzde de popülerliğini bu aktivitelerle korumaktadır.

Yaz sezonu boyunca binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan plaja girişler ücretlidir. Plajda şezlong ve şemsiye, WC, soyunma kabini, duş, yeme içme alanları, bulunmaktadır. Sosyal imkânlar bakımından oldukça gelişmiş olan plaj çadır ve karavan kampı için uygundur. 3 kilometre boyunca uzanan uçsuz bucaksız kumsalında çadır ve karavan kampı yapmak mümkündür. İncecik kumları, masmavi berrak denizi ve doğasıyla görenleri kendine hayran bırakan plaj temizliğiyle de ziyaretçilerinin beğenisini kazanmaktadır.

İstanbul’un kalabalığından kaçmak için harika bir nokta olan Kumbaba Plajı’na girişler ücretsizdir. Ancak araçla girişlerde otopark ücreti alınır. Upuzun kumsalda halk plajı ve birçok özel beach bulunmaktadır. Kendi malzemelerinizle güneşlenebileceğiniz gibi isterseniz şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Duş, tuvalet ve soyunma kabinleri ücret karşılığında kullanabilir, yeme-içme ihtiyaçlarınızı çevredeki işletmelerden karşılayabilirsiniz. Gündüzleri tertemiz denizin ve yumuşacık kumların tadının çıkarabilir, günbatımı manzarasını seyrederek akşamı bekleyebilir, geceleri çadırınızı kurup dalga sesleri eşliğinde yıldızları seyredebilirsiniz.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye kiralama, kafeterya, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Dalga Nedeniyle Çocuklar İçin Pek Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Ağlayan Kayalar Halk Plajı

Şile merkeze oldukça yakın bir konumda Ağlayan Kayalar mevkiinde bulunan Ağlayan Kaya Halk Plajı, ilçenin en popüler plajlarından biridir. İstanbul’dan uzaklaşmadan denize girmek isteyenler için harika bir seçenek olan plaj, tatilcilere kendini Ege sahillerindeymiş gibi hissettirir. Plajın arkasındaki kayalıklardan akan suyun bir insanın gözyaşlarına benzemesinden dolayı bölge bu adı almıştır. Tatlı suyun denize karıştığı plaj Şile’nin mavi bayraklı plajlarından biridir.

Ağlayan Kayalar Halk Plajı’na girişler ücretsizdir. Sadece araçla girişlerde ücret alınmaktadır. İsterseniz şezlong ve şemsiye kiralayabilir, isterseniz kendi malzemelerinizle güneşlenebilirsiniz. Cankurtaran hizmetinin bulunduğu plajda, duş, tuvalet ve soyunma kabinleri bulunmamaktadır. Yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz yerler mevcuttur. Deniz sığ ancak dalgalıdır. Çocuklar ve iyi yüzme bilmeyenler için tehlikeli olabilir.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri bulunmuyor. Şezlong ve şemsiye kiralama, kafeterya, deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi, cankurtaran ve otopark alanı mevcuttur.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

İstanbulluların yaz aylarında şehirden çok fazla uzaklaşmadan gelerek pikniklerini yaptıkları, güneşin, kumun ve suyun tadını çıkararak günübirlik denize girdikleri Karadeniz kıyısındaki huzur veren ilçesi Şile’de yapılacak daha pek çok aktivite, tadılacak lezzetli yöresel yemekler ve kahvaltı mekanları bulunuyor. İstanbul içerisindeki bir sonraki hafta sonu tatilinizi planlamak ve daha fazla bilgi almak için Şile hakkında yazdığımız diğer içeriklere de göz atabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin