Siem Reap’te Ne Yenir, Ne İçilir? | 8 Yöresel Yemek

Asya mutfakları arasında biraz geride kalmış olsa da Kamboçya mutfağı, çoğu kesimler tarafından sevilen yemek kültürüne sahip mutfaklardan biri.

Siem Reap’te ne yenir, ne içilir başlıklı yazımızda sizlere şehirde mutlaka denemeniz gereken o lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Dünyada büyük oranda bilinmese de Siem Reap’in taze deniz ürünleri, cazip tatlıları, meyve kokteylleri ve klasik Khmer yemekleri denemeye değer.

#1 Siem Reap’te Ne Yenir ?

Listenin ilk sırasında;

1- Khmer Yemekleri

Khmer yemekleri

Ülkenin geleneksel yemekleri olarak genelleyebileceğimiz Khmer yemekleri, Siem Reap’te hemen her evde pişen yemeklerden oluşuyor. Aralarında en ünlü olanları ise yılan eti kullanılarak yapılanlar olmuş. Günümüzde ise ülkede yılan etinden yemek yapmak yasaklanmış. Onun yerine tavuk ve diğer et çeşitleri kullanılıyor.

2- Mavi Yengeç

Mavi yengeç

Mavi yengeç, lezzetiyle dünyaya nam salmış bir deniz canlısı. Siem Reap’te bol bol çıkartılan mavi yengeçler oldukça uygun fiyatlara hemen her restoranda servis ediliyor. Diğer yandan yengeçleri sokak satıcılarından da satın alabilmeniz mümkün. Henüz denemediyseniz mutlaka deneyin deriz.

3- Noodle

Noodle

Asya yemek kültürünün vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Noodle, Siem Reap’te sabah kahvaltısı olarak tüketiliyor. Uzak Doğu yemeği olarak dünyanın dört bir yanına ün salan bu yemeği, bir de Kamboçya’da denemenizi tavsiye ederiz.

*”Kamboçya’da Ne Yenir? Ne İçilir?” yazısı için..🙂

4- Sebzeli Börekler

Sebzeli börek

Siem Reap’in pazarları oldukça ünlü. Özellikle halkın kadın kesiminin satıcılık yaptığı bu pazarlarda yöresel yiyeceklere rastlamanız mümkün.. Sebzeli börek de bunlardan bir tanesi. Lezzetli ve çıtır çıtır olan bu böreklerin tadına bakmanızı tavsiye ederiz.

5- Şeker Kamışı Suyu

Şeker Kamışı Suyu
Şeker Kamışı Suyu mutlaka denenmesi gereken içeceklerden biri.

Ülkede yetiştirilen tarım ürünlerinden en ünlüsü şeker kamışı… Pek çok yemekte kullanılan bu lezzetin, yazın nemli havalarda suyu sıkılarak serinletici bir içecek halini aldığını biliyor muydunuz?

6- Haşlanmış Mısır

Haşlanmış mısır

Haşlanmış mısır, bizlerin pek de uzak olmadığı lezzetlerden biri.. Siem Reap’te gezinize ara vermeden atıştırmalık bir şeyler arıyorsanız, bu mısırlar tam da size göre. Şehrin hemen her sokağında haşlanmış mısır satan bir seyyar satıcı illa ki var. 🙂

7- Tropikal Meyveler

Tropikal Meyveler

Siem Reap’te meyve tüketimi oldukça yaygın.. Tropikal iklimin etkisi altındaki kentin hemen yer yerinde Tropikal meyvelerden satın alabilmeniz mümkün.

8- Izgara Muz

Izgara Muz

Siem Reap’te tatlıların temel besin ögesi muz.. Şehirde muz en çok sevilen meyve ve sürekli pişiriliyor. Üzerine Hindistan cevizi, şeker ve damla çikolata eklenerek kızartıldığı gibi tamamen sade olarak da servis edilebiliyor.

Sokak satıcılarında bol bol rastlayacağınız pişirilmiş muzları denemenizi tavsiye ederiz. 🙂

*Şehir Hakkındaki Diğer Yazılar

Siem Reap’te ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin