Sharjah’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 9 Nefis Lezzet

Arapların yemek kültürü Orta Doğu ve Asya mutfaklarının bir karışımı olarak ortaya çıkan oldukça etkileyici ve zengin bir mutfak…

‘’ Sharjah’da Ne Yenir , Ne İçilir?’’ başlıklı yazımızda sizlere şehirde mutlaka denemeniz gereken yöresel lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Sharjah’da pek çok Arap yemeğinin tadına bakabileceğiniz onlarca restoran var.. Geziniz boyunca aç kalmayacağınıza eminiz..

#1 Sharjah’da Ne Yenir ?

Listenin ilk sırasında;

1- Shawarma

shwarma

Kuzu, tavuk ya da hindi etinden hazırlanabilen Shawarma, bizdeki döner dürüm ile hemen hemen aynı… İçerisine isteğe bağlı olarak çiğ sebze ve garnitür de konulan bu yemeği denemenizi tavsiye ederiz.

2- Tabbouleh

tabbouleh.

Arap dünyasının geleneksel lezzetlerinden biri de Tabbouleh… İçerisinde maydonoz, domates, nane, bulgur ve soğan yer alan bu salata, tadanların oldukça beğendiği akşam yemeklerinin olmazsa olmazlarından biri. Zeytinyağı, limon ve tuzla çeşnilendirilen bu lezzet bombasının tadına bakmanızı tavsiye ederiz.

3- Assida

assida

İçerisinde irmik ve bal yer alan Assida, en önemli özelliği üzerine mutlaka eritilmiş teryağı eklenmesi.. Denemenizi tavsiye ederiz.

4- Maqluba

maqluba

Geniş bir kapta servis edilen ve Orta Doğu’nun en lezzetli yemeklerinden biri olan Maqluba, içerisinde pek çok sebze, et ve pilavın yer aldığı oldukça zengin bir yemek.. Canınız biraz da yöresel lezzetler istediyse Maqluba’yı mutlaka deneyin.

5- Harees

harees
Kaynak: Wikipedia.com

Sharjah’da mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden biri de Harees.. İçerisinde et ve öğütülmüş buğdayın yer aldığı bu Arap yemeğinin farklı bir aroması var. Özellikle de Ramazan ayında sofralardan eksik olmuyor.

6- Al Jabbab Ekmeği

al jabab

Arap ekmekleri, ülkede sık tüketilen ve turistlerinde ilgisini çeken oldukça büyük bir ekmek çeşidi.. Sharjah fırınlarında bol bol göreceğiniz bu ekmek çeşidinden bir akşam mutlaka denemenizi tavsiye ederiz.

7- Humus

humus

Orta Doğu mutfağının birbirinden lezzetli yemekleri arasında en popülerlerinden biri olan Humus, mutlaka denemeniz gereken mezelerden biri. Sharjah’ta hemen her restoranda bulabileceğiniz bu lezzetin içerisinde zeytinyağı, nohut, limon suyu, tuz ve sarımsak yer alıyor.

8- Deve Sütü

deve sütü

Birleşik Arap Emirlikleri’nin milli içeceklerinden biri olan Deve sütü, mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden biri. Deve sütünün ne kadar sağlıklı ve yüksek proteinli bir içecek olduğu aşikar. Sharjah gezinizde denemeniz gereken lezzetlerden biri.

9- Çay

arap çayı

Arap kültürünün en önemli parçalarından biri olan çay, Sharjah’ta sıklıkla tüketilen içeceklerden biri. Tat olarak Türk çayından biraz farklı olsa da burada yapılan pek çok türdeki çayın tadına bakmayı ihmal etmeyin deriz.  Güçlü kokuları ve yatıştırıcı etkileriyle kente gelen turistlerinde yoğun ilgi gösterdiği içeceklerden biri.

Sharjah’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin