Fotoğraflarıyla Birlikte Sendai Gezilecek Yerler

Japonya’nın Töhoku bölgesinin en büyük şehri olarak nitelendirebileceğimiz Sendai, 1600 yılında kurulmuş doğası, gezilecek yerleri tarihi yerleriyle ünlü bir kenttir.

Sendai gezilecek yerler yazımızda sizlere şehirde mutlaka görmeniz gereken gezi rotalarını derledik.

2011 yılında yaşadığı tsunami ve deprem sonucu ağır darbeler alan şehir, kısa sürede kendini toparlamış ve eski güzel günlerine geri dönmüş.. ‘’Ağaçların Şehri’’ adıyla anılan Sendai, gezilecek yerleriyle de dikkat çeken bir şehir.

#1 Sendai Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında ise;

1- Aoba Şatosu

Aoba Şatosu

2003 yılında ülkenin Ulusal Tarih Anıtları arasına giren Aoba Kalesi, Japon mimarisinin en güzel örneklerini göreceğiniz tarihi bir yapı. 1601 yılında inşa edildiği düşünülen kale, günümüzde şehrin mutlaka görülmesi gereken popüler gezi noktalarından biri.

Hirose Nehri’nin karşı tarafında Sendai şehrine bakan bir platoda yer kale, müzeye çevrildikten sonra halkın ziyaretlerine açık hale gelmiş ve turistik cazibe merkezlerinden biri olarak gösterilmiştir. 🙂

2- Nishi Parkı

Nishi Parkı

Sendai’nin en eski parkı olarak bilinen Nishi Parkı’nın, 1875 yılından beri kent merkezinde yer aldığı bilgisini verelim. Meiji İmparatorluğu döneminde yaptırılan park, kiraz çiçeği ağaçlarına sahip oldukça etkileyici bir çiçek bahçesi aynı zamanda..

Diğer yandan parkın bulunduğu alanda Sendai sanatçılarının heykel çalışmaları ve Masamune’nin, 400 yıl önce Kore’den getirdiği ekili bir erik ağacı yer alıyor.

Sendai’nin en huzurlu noktası olarak da gösterebileceğimiz park, kenti seyahatinizde mutlaka uğramanız gereken noktalar arasında! 🙂

3- Sendai Umino-Mori Akvaryumu

Sendai Umino-Mori Akvaryumu

Sendai’nin sahil bölgesinde yer alan Umino-mori Akvaryumu, dünyanın dört bir yanından getirilen deniz hayvanlarının sergilendiği keyifli bir gezi noktası. Tohoku’daki en büyük akvaryum olarak gösterilen eğlence merkezi, yunus ve deniz aslanı performanslarıyla da ziyaretçilerini kendisine hayran bırakan şovlara ev sahipliği yapıyor.

4- Tōhoku Tarih Müzesi

Tōhoku Tarih Müzesi

1999 yılından beri hizmet veren Töhoku Tarih Müzesi, Sendai’nin popüler turistik merkezlerinden biri.. Töhoku bölgesinde yapılan arkeolojik kazılar sonucu çıkartılan pek çok tarihi eserin sergilendiği müzede, kent tarihiyle ilgili pek çok bilgiye ulaşabileceğiniz bir  fotoğraf ve belge arşivi de mevcut.

Diğer yandan geçmişten bugüne Sendai’de yaşamış olan tüm medeniyetlerin yaşantılarını ve o yıllarda kullandıkları objeleri gözler önüne seren müze, ülke tarihi hakkında da değerli bilgiler sunuyor. 🙂

5- Kanahebisui Türbesi

Kanahebisui Türbesi

Su ve zenginlik tanrısını temsil ettiğine inanılan Kanahebisui Türbesi, kentte vatandaşların daha çok para ve sağlık dilemek için ziyaret ettikleri önemli bir dini nokta. Halk arasında burada dilenen dileklerin ve edilen duaların gerçek olduğu düşünülüyor.

Bazı Sendaili iş adamlarının bu tapınağı bir ritüel haline getirip devamlı ziyaret ettiği de gelen bilgiler arasında. Japonya’ya kadar gitmişken bu türbeyi ziyaret etmeli ve içinizden bir dilek tutup gerçek olacağı günü beklemelisiniz!

6- Joginyorai Saiho Tapınağı

Joginyorai Saiho Tapınağı

1927 inşa edildiği düşünülen Sahio Tapınağı, dünyanın dört bir yanından gelen turistlerin mutlaka ziyaret ettiği şehrin en önemli dini yapılarından biri olarak görülüyor. Beş katlı bilinen tapınağın en dikkat çeken bölümleri ise ihtişamlı bir mimariye sahip olan kapısı ve yapımında kullanılan taşlar… 🙂

Sendai halkının kutsal alan olarak kabul ettiği tapınağı, ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

7- Miyagi Sanat Müzesi

Miyagi Sanat Müzesi

1981 yılında açılan Miyagi Sanat Müzesi, Japonya’nın Meiji döneminden günümüze kadar gelen Miyagi bölgesi ve Töhoku bölgesinin en değerleri sanatsal koleksiyonunu ziyaretçileriyle buluşturuyor.

Paul Wassily Kandinsky ve Paul Klee gibi ünlü ressamların tablolarına da rastlayacağınız müzede; Aimitsu, Kishida Ryüsei başta olmak üzere daha pek çok sanatçının eşsiz sanat eserlerini bulabilmeniz de mümkün.. 🙂

8- Yagiyama Hayvanat Bahçesi

Yagiyama Hayvanat Bahçesi

Yagiyama Hayvanat Bahçesi, Sendai’de mutlaka ziyaret etmeniz gereken gezi noktalarından biri. Hayvanlar aleminde bir yolculuğa çıkacağınız bahçede, Afrika fillerinden tutun da zürafalar ve kutup ayıları başta olmak üzere aklınıza gelecek her hayvanı görebilmeniz mümkün.

Oldukça geniş bir alana kurulu bahçe, şehre gelen turistlerin mutlaka ziyaret ettiği gezi duraklarından biri.

Ailecek ziyaret etmenizi tavsiye ederiz! 🙂 🙂

9- Sendai Şehir Müzesi

Sendai Şehir Müzesi

401 yıllık oldukça zengin bir koleksiyona ev sahipliği yapan Sendai Kent Müzesi, şehrin köklü tarihini gözler önüne seren değerli tarihi eserleri de bünyesinde barındırıyor.

Sendai tarihine geniş bir perspektiften bakmanızı sağlayacak Kent Müzesi’nde, Çin’in ünlü edebiyat sanatçılarından biri olan Lu Xun’un Anıtı yer alıyor.

*Japonya’nın Diğer Şehirlerini İncelemek için..

Yazı ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızı geliştirmemizde bize yardımcı olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin