Schengen Vizesiyle Gezebileceğiniz Ülkeler

Yurt dışı seyahati planlayanların en çok kafasını kurcalayan şeylerden biri de vize işlemleri oluyor. İstenen evrakları, toplamak, başvuru yapmak ve daha birçok sıkıcı süreci kapsayan vize işlemleri daha tatile başlamadan insanın canını sıkıyor. Ancak “Schengen Vizesi” sayesinde bu sıkıntılardan kurtulabilirsiniz.

Schengen aslında Lüksemburg’un bir kasabası. Lüksemburg, Almanya, Belçika ve Fransa sınırlarından geçişin bürokratik olarak daha kolay olması için yapılan antlaşma da bu adla anılmıştır. Çeşitli zamanlarda Avrupa Birliği’ne üye birçok ülke de bu antlaşmaya dahil olmuştur. Üye ülkeler, sınır prosedürlerinden kurtularak vatandaşlarının “Schengen Vizesi” ile daha rahat bir şekilde seyahat etmelerine olanak tanıdılar.

Shengen Vizesi alma süreci bir hayli sıkıntılı olsa da bu vize sayesinde keyifle birçok ülkeyi gezeceğinizi göz önünde bulundurursak buna değeceğini söyleyebiliriz. Bir kere üye bir ülkeye bu vizeyle giriş yaptıktan sonra diğer ülkelerde çok rahat bir şekilde tatilinizi geçirmek gerçekten paha biçilmez bir rahatlık.

Sizler için Schengen Vizesi ile rahat bir şekilde gidebileceğiniz ülkeleri listeledik. Dilerseniz vakit kaybetmeden bu ülkelere birlikte göz atalım.

Schengen Vizesiyle Gezebileceğiniz Ülkeler

1.Avusturya

Avusturya

2.Çek Cumhuriyeti

çek cumhuriyeti

3.Danimarka

danimarka

4.Estonya

estonya

5.Finlandiya

finlandiya

6.Fransa

Fransa

7.Almanya

almanya

8.Yunanistan

yunanistan

9.Macaristan

macaristan

10.İzlanda

izlanda

11.İtalya

italya

12.Letonya

letonya

13.Lihtenştayn

Lihtenştayn

14.Litvanya

litvanya

15.Lüksemburg

lüksemburg

16.Malta

malta

17.Hollanda

hollanda

18.Norveç

norveç

19.Polonya

polonya

20.Portekiz

portekiz

21.Slovakya

slovakya

22.Slovenya

slovenya

23.İspanya

ispanya

24.İsveç

isveç

25.İsviçre

isviçre Siz de hemen Schengen Vizesine Bireysel Nasıl Başvurulur? başlıklı konumuzdan gerekli bilgileri edinerek birçok ülkenin kapısını size aralayacak bu önemli belgeye sahip olabilirsiniz. Böylece çok daha uzun ve çok daha keyifli bir yurt dışı tatili yapma fırsatı yakalayabilirsiniz. Bir diğer önemli nokta olan Schengen vizesi alırken istenilen evraklar konusuna dikkat etmeniz de vize sürecini sorunsuz bir şekilde atlatmanız için çok önemli olacaktır.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin