Şavşat’ta Gezilecek Yerler Listesi | Detaylı Anlatım

Artvin’de doğa ile tarihin iç içe geçtiği bir ilçe.

Artvin’in ülkemizdeki doğa harikası şehirlerden biri olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçek. Doğu Karadeniz’in yeşile bürünmüş bu şehri, bünyesinde büyüleyici birçok yeri barındırıyor. Şavşat da bu yerlerden biri. Yalnızca doğasıyla değil; kültürü ve tarihi birikimiyle de görülmeye değer bir yer olan Şavşat, huzurlu bir tatilin en ideal adresi. Artvin’in bu güzel ilçesini, Bilet Bayi olarak sizler için inceledik.

Şavşat Karagöl

Şavşat Karagöl

“Bundan daha güzelini görmedim” dediğiniz bir göl varsa, henüz Şavşat’taki Karagöl’ü görmemişsiniz demektir. Bakir yapısı, oksijen deposu ormanı ve muhteşem manzarasıyla Karagöl, sizi kendine hayran bırakacak. Göle geldiğinizde, durgun su üzerinde kayıkla seyahat etmenin yanı sıra civardaki köyleri de ziyaret etmelisiniz. Tamamen ahşaptan yapılan evler size gerçek bir doğal yaşamın ne olduğunu kanıtlar nitelikte.

Arsiyan Yaylası

Arsiyan Yaylası

Bir Karadeniz ilinden bahsedip de yayladan bahsetmemek olmaz! Arsiyan Yaylası, Artvin‘deki birçok yayladan biri olsa da Şavşat’ın en bilinen yaylası. Serin havası ve yeşilin hakim olduğu yapısının yanı sıra yayla, birçok göle ev sahipliği yapıyor.

Papart Vadisi

Papart Yaylası

Şavşat’ın güzellikleri göller ve yaylalarla sınırlı değil. Karçal Dağları’nda yer alan Papart Vadisi, kentte görmeniz gereken bir diğer doğa harikası yer. “Doğa yalnızca yeşilden ibaret değil” diyorsanız, vadinin güneyine doğru yol almanızda fayda var çünkü bu bölge birçok kuş türü ve yabani hayvanın yaşam alanı.

Şavşat Kalesi

Şavşat Kalesi

Şavşat, doğal güzellikleriyle birlikte tarihi yapısıyla da ön plana çıkıyor. Söz konusu tarihi yapılardan biri olan Şavşat Kalesi, turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği yerlerden biri. 10. yy’da Gürcü Krallığı tarafından kullanılan kale, ilçe merkezinden 3 km uzaklıkta ve ulaşım oldukça kolay.

Tibeti Kilisesi

Tibeti Kilisesi

Artvin’in birçok farklı millete ev sahipliği yapması, kültürel birikimini de doğrudan etkilemiştir. Şavşat’ın Cevizli köyünde bulunan Tibeti Kilisesi, bunun yaşayan örneklerinden biridir. 11. yy’dan itibaren bölgenin en önemli ibadet merkezi haline gelen kilise, İslamiyet’in kabul edilmesiyle camiye dönüştürülmüş. Yıldırım nedeniyle hasar gören Tibeti Kilisesi, günümüzde ibadet için kullanılmamaktadır.

Karagöl Sahara Milli Parkı

Karagöl Sahara Milli Parkı

Karagöl ve Sahara Yaylası olarak iki sahadan oluşan Karagöl Sahara Milli Parkı, turistlerin en uğrak noktalarından biridir. Parkı cazip kılan özelliklerinden biri kamp alanına sahip olması. Böylesine göz alıcı bir manzaraya karşı bir gün geçirmek, doğa yürüyüşü yapmak ve fotoğraf çekmek parkta yapacağınız en popüler aktivitelerden.

Şavşat’ın güzelliklerini yerinde görmek istiyorsanız, şehirler arası otobüslerle şehre ulaşmak mümkün. Hava yolu ile seyahat etmek isteyenler, Trabzon’a ulaştıktan sonra kara yolu ile Artvin’e aktarma yapabilirler. En uygun uçak bileti fiyatları için Bilet Bayi adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin