Sao Paulo’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 8 Enfes Lezzet

Brezilya’nın birbirinden lezzetli yemeklerini tadabileceğiniz Sao Paulo’ya doğru lezzetli bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz?

‘’ Sao Paulo’da Ne Yenir , Ne İçilir ’’ başlıklı yazımızda sizlere şehirde mutlaka denemeniz gereken yöresel lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Kentte ülkenin geleneksel yemeklerinin tadına bakabileceğiniz gibi dünya mutfağından pek çok lezzeti de tadabilme şansı yakalayabilirsiniz. Bu konuda alanında uzman pek çok restoran Sao Paulo’da zaten var.

#1 Sao Paulo’da Ne Yenir ?

Listenin ilk sırasında;

1- Virada Paulista

Virada Paulista

İçerisinde pek çok çeşitte et ve yumurta yer alan Virada Paulista, besin değeri oldukça yüksek akşam yemeklerinden biri. Sao Paulo’da ne yenir endişesini ortadan kaldıran bu lezzet muz, yeşillik ve yoğun baharatlarla birlikte servis ediliyor. Bu yemek, Brezilya’nın tarihi çok eskiye dayanan lezzetlerden biri. Her damak zevkine uymasa da Sao Paulo geziniz sırasında denemenizi tavsiye ederiz.

2- Feijoada

Feijoada
Feijoada

Siyah fasulye ve tercihe bağlı olarak seçilen bir et yahnisinden yapılan bu yemeğe Feijoada ismi verilmiş. Kent geziniz sırasında canınız güzel bir akşam yemeği isterse ve Sao Paulo’da ne yenir diye düşünürseniz kesinlikle sipariş verilebilecek alternatiflerden biri. Bu yemeğe en yakışan yan yemekler ise pilav ve portakal..

3- Acaraje

Acarajé

Karides ile yapılan bu özel sandviçlere Acaraje adı veriliyor. Tercihe göre içerisine farklı sebzelerde eklenebilen bu yemeğin tadına bayılacağınızdan eminiz. Sao Paulo’da ne yenir endişesini ortadan kaldıran bu lezzeti, kent restoranlarının hemen hemen hepsinde bulabilmeniz mümkün..

4- Polenta

Polenta

Bizdeki kuymağa benzetilen Polenta, Brezilya’nın en sevilen lezzetlerinden biri. Bol mısır unlu ve tuzlu bir hamur olarak da tarif edebiliriz.

5- Pao de Queijo

Sao Paulo'da ne yenir
Pao de Queijo

Bu küçük peynir topları çok seveceğiniz lezzetlerden biri. İsmi ise Pao de Queijo… Dışı hamur ile kaplanan bu lezzetin içerisine pek çok peynirden oluşan bir harç eklenerek mükemmel bir lezzete kavuşması sağlanıyor. Tadına bayılacaksınız!

6- Pastel

Pastel

İçerisine et, peynir, guava ve yoğunlaştırılmış süt gibi pek çok malzeme katılarak yapılan Pastel, mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden bir diğeri.. Oldukça zengin bir iç harcın hazırlanarak hamur ile birleşiminden oluşan bu yemeği kızarmış içi dolu turtalar olarak tarif edebiliriz.

7- Churrasco

Churrasco

Şehir et yemeklerine oldukça düşkün.. Burada yemek alternatifleriniz oldukça fazla.. Mangal konusunda da fazla iddialılar. Kentte çok iyi pişmiş mangal etine Churrasco ismi veriliyor ve Sao Paulo’da ne yenir sorusuna lezzetli bir yanıt veriyor.

8- Tutu a Mineira

Tutu a Mineira

Kavrulmuş domuz filetosu ile bilinen Tutu a Mineira, lahana ve pilav ile birlikte servis edilen harika lezzetlerden biri. Kentte hemen her restoranda bulabileceğiniz bu yemeği denemenizi tavsiye ederiz. Domuz eti sevmeyenler için farklı et seçenekleriyle de yapılabiliyor.

*Sao Paulo Gezilecek Yerler için.. 🙂

Sao Paulo’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin