Santorini’de Ne Yenir? Ne İçilir? | 14 Trakyalı Lezzet

Yunanistan’ın diğer adalarına nazaran çok daha etkileyici manzaralar eşliğinde çok özel lezzetler denemenize imkan sunuyor Santorini. Dilerseniz gelin bu yazımızda sizinle şöyle komşu ülkenin önemli adalarından Santorini’de ne yenir, ne içilir, en meşhur yemekleri nelerdir gibi soruların cevaplarını birlikte bulalım.

Santorini’de Ne Yenir? Ne İçilir?

Ülkemizle komşu olan Yunanistan şehirlerinde “adı farklı tadı aynı” birçok lezzetle karşılaşacaksınız. Hangi ülkenin diğerinden etkilendiği gibi bir konuya girmeyi düşünmüyoruz elbette ancak çok tanıdık tatları bu ülkenin topraklarında deneyeceğinizi söyleyebiliriz.

Özellikle deniz ürünlerinden yapılan muhteşem mezeler ve yemekler şehrin ana yemeklerini oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra zeytinyağlılar da Santorini’nin dört bir yanını kuşatmış yemek piyonlarındandır. Santorini yemek kültürü içindeki şah ise kesinlikle sebzelerdir.

Son olarak adadaki fiyatlara değinelim ve sizi listemizle baş başa bırakalım. Ada turistik bir bölge olduğundan buraya insanlar genelde tatil, balayı gibi özel günlerinden gelmeyi tercih ediyor. Haliyle her turistik bölgede olduğu gibi burada da yemek fiyatları biraz tuzlu!

1. Taramosalata

Taramosalata
Taramosalata

Yunanca “tarama” anlamına gelen bu meze Yunan içki masalarının vazgeçilmez mezelerinden biridir. Oldukça lezzetli ve besleyici olan bu mezenin ana maddesi ise balık yumurtasıdır. Zeytinyağı ve limon ise yapılırken kesinlikle konulması gereken malzemelerdendir.

2. Ahtapot

Ahtapot
Santorini’de ahtapotun her türlü yemeğini yeme şansını yakalıyorsunuz

Listemizde bolca deniz ürünü bulacağınızdan emin olabilirsiniz. Ahtapotla hazırlanan yemekler şehrin en gözde deniz ürünlerinden. Özellikle ahtapot ızgara ve ahtapot salata restoranların en fazla tercih edilen menüleri arasında bulunuyor.

3. Musakka

Yunan usulü musakka
Yunan usulü musakka

Türk ve Orta Doğu mutfağının en önemli yemeklerinin başında musakka gelmektedir. Hal böyle olunca bu lezzeti Yunan mutfağı içinde de görmemiz bizi pek şaşırtmayacaktır. Ancak Santorini’ye yiyeceğiniz musakkanın görüntü itibariyle bizdekine pek benzemediğini göreceksiniz. Burada daha çok lazanyaya benzeyen bir musakka sizi karşılıyor ve aramızda kalsın ama deneyenler Yunan musakkasının daha lezzetli olduğu konusunda hemfikir 🙂

4. Fava

Fava
Fava

Santorini’nin damaklara en güzel hediyelerinden biri fava. Basit bir şekilde yapılan bu bakla yemeği genellikle meze olan menüleri taçlandıran muhteşem bir lezzet olarak tercih edilmektedir. Bezelyenin en güzel hallerinden olan favayı mutlaka tatmanızı tavsiye ediyoruz.

5. Sikoti

Sikoti
Sikoti

Tavada ciğer Yunan tavernalarda masalarda mutlaka olan bir yiyecek. Santorini’de ne yenir diye merak edenlere kesinlikle bu lezzeti denemelerini öneriyoruz. Özellikle içkili bir masada güzel bir akşam yemeği yiyorsanız sikotiye de size eşlik etmesi için yer açmalısınız.

6. Cacık

Tzatziki
Tzatziki ya da bizce “cacık”

Ya da “Tzatziki“… Yoğurt, nane, sarımsak ve salatalıkla yapılan bu meze serinletici etkisi ile pek çok kişi tarafından sevilerek tüketilmektedir. Ülkemizdekine benzer bir şekilde hazırlanan cacıkı Santorini’nin her köşesinde bulmanız mümkün olabilmektedir.

7. Frappe

frappe
Santorini manzarasına nazır bir bardak enfes frappe çok iyi gider

“Santorini’de ne yenir?” sorusu kadar şehrin içecekleri de buraya gidenlerin merak konularından biri. Alkollü içeceklerin yanı sıra kahve türleri de Santorini’de oldukça fazla tüketiliyor. Bu kahvelerden biri olan frappe ise Trakya bölgesinde en çok tüketilen kahve türlerinin başında gelmektedir. Fotoğraflarda en çok karşılaşılan tipik mavi ve beyaz tondaki evlerin manzaralarına karşı frappenizi yudumlamak Santorini’de yapabileceğiniz en güzel şeylerden biri olacaktır.

8. Balık Çorbası

Balık Çorbası
Balık Çorbası

Santorini mutfağı hakkında detaylı bilgiler edinmek ve tecrübelenmek istiyorsanız balık çorbası mutlaka içmeniz gereken çorbalardan biridir. Deniz ürünlerini çok seven bir halkın yaşadığı şehirde balık çorbası çok sevilmektedir.

9. Kiraz Domatesi

Kiraz domatesi
Kiraz domatesi adanın en önemli tarımsal gıdalarının başında geliyor.

Santorini lezzetleri arasında sebzelerde çok önemli bir yer tutuyor. Bunda ülkenin genelinde volkanik oluşumlarla zenginleşmiş olan verimli toprakların etkisi de büyük. Şehirde yetişen kiraz domateslerinin tadı ise balayına çıkan maceracı çiftlerin şehirde en çok sevdiği yiyeceklerden 🙂

10. Chloro Tri

Chloro
Chloro ile yapılan muhteşem sandviçler sizi bekliyor

Bir tür krem peynir olan chloro tri bölgenin en çok sevilen kahvaltılık ürünlerinden biri. Bu peynirle hazırlanmış enfes sandviçler ise karnınızı doyurmaya yetmeze büyük bir lezzet patlaması yaşamanızı sağlıyor.

11. Uzo

Uzo
Uzoya su yerine buz konuyor.

“Yunan rakısı” olarak adlandırılan uzu ülkemizde tüketilen rakıya oranla daha az anasona ve alkol oranına sahiptir. Bu da bu içkinin daha kolay bir şekilde içilmesine olanak tanımaktadır. Santorini’de de sıklıkla tüketilen uzoyu şehrin muhteşem mezeleri ile mutlaka tatmalısınız. Ülkemizdeki rakı ile illa ki kıyaslayacağınız uzo hakkındaki görüşleriniz için hemen şimdi yorum kısmına kendinizi ışınlayabilirsiniz.

12. Sakızlı Dondurma

Sakızlı dondurma
Yaz aylarının vazgeçilmez lezzeti: Sakızlı dondurma

Sakızlı dondurma Santorini’nin yaz aylarındaki efsaneleşmiş serinletici lezzetleri arasında bulunuyor. İşte bu nedenle bu özel dondurmayı “Santorini’de ne yenir? Ne içilir?” listemize mutlaka eklememiz gerektiğini düşündük..

13. Şarap

Şarap
Santorini’de çok özel şaraplar üretiliyor.

Bu verimli topraklar Santorini’de ve Yunanistan’ın genelinde lezzetli üzümlerin yetiştirilmesine de olanak tanıyor. Bu üzümlerden üretilen şaraplar ise kendisini dünya genelinde kabul ettirmiş durumda. Dilerseniz kırmızı dilerseniz de beyaz şarabı yemeklerinizin yanında deneyebilirsiniz.

14. Dolma

dolmades
Dolma ülkemizde olduğu kadar Yunanistan’da da çok seviliyor

Eğer Trakya bölgesinden bir yerle ilgili yemek listesi yapılıyorsa o listede kesinlikle olması gereken şeylerden biri dolmadır. Santorini mutfağı içinde bu lezzete “dolmades” deniyor. Zaten yazılışından da bu yemeğin bildiğimiz dolma olduğunu anlıyorsunuz 🙂 Lezzet anlamında ülkemizde yapılan dolmaya çok benzediğini söyleyebiliriz.

Yazımızın sonuna geldiğimize göre size iyi tatiller dileyip bir başka yazımızda görüşmek üzere vedalaşma vakti geldi demektir. Umarız keyifle okuduğunuz ve faydalı olan bir liste ortaya çıkarmışızdır 🙂 Eğer “Santorini’de ne yenir?” listemize eklememizi istediğiniz tatlar varsa onları da bizimle lütfen yorum kısmından paylaşın. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin