Salzburg’da Ne Yenir? | Salzburg’a Ait 13 Otantik Yemek

Salzburg’taki gerçekten lezzetli yemekleri tatmak ve en lezzetli içeceklerin tadını çıkarmak için şehrin imkanları dünyanın pek çok yerinden gelen ziyaretçileri etkiliyor.

Salzburg’da Ne Yenir? Ne İçilir?

Avusturya’ya gelenlerin mutlaka rotasına dahil etmesi gereken şehirlerinden Salzburg’a geldiğinizde sizi Orta Avrupa ve Avrupa mutfağını deneyebileceğiniz bir şehir bekliyor. Bu nedenle Salzburg’da ne yenir? Ne içilir? sorularına bu şehirde çok lezzetli cevaplar bulacağınızı söylememiz mümkün.

Salzburg fiyat anlamında ziyaretçilerin ekonomik bir tatil geçirmesine olanak tanıyor. Bu ekonomik fiyatlar yeme içme noktasında da diğer birçok Avrupa şehrine göre daha avantajlı konumda bulunuyor. Hatta bazı yemekleri bu şehirde neredeyse yarı fiyatına bile yemek mümkün olabilmektedir.

Özellikle yılbaşı dönemlerinde şehrin en merkezi noktalarından biri olan ResidenzPlatz isimli meydan adeta bir panayır havasına bürünüyor. İşte bu zamanlarda burada kurulan yeme içme tezgahları size şehrin geleneksel yemeklerini deneme fırsatını sunmaktadır.

1. Şnitzel

Baerenwirt (adres ve bilgi)

Şnitzel
Şnitzel

Şnitzel yemeden asla Salzburg’dan ayrılmamalısınız. Şnitzel, Avusturya ve Salzburg mutfağının özü niteliğindedir. Yassı bir şekilde hazırlanmış tavuk ya da dana etiyle hazırlanmaktadır. Bu lezzet üzerine biraz limon sıkılarak ve maydanoz eşliğinde yenmektedir. Çıtır çıtır görünümü ile iştahınızı kabartacak bu lezzeti mutlaka bir öğünde yemelisiniz.

2. Strudel

Cafe Habakuk (adres ve bilgi)

Strudel
Strudel

Bir tür turta olan strudel, içine pek çok farklı malzeme konularak yapılabiliyor ancak Avusturya’da bu hamur işi çoğunlukla elmalı yapılmaktadır. Strudelin sunumunda vanilya sosu ve üzerine ise pudra şekeri eklenerek yapılmaktadır. Bu lezzetin dondurma ya da krema ile sunulduğu da olmaktadır.

3. Sachertorte

Cafe Sacher (adres ve bilgi)

Sachertorte
Sachertorte

Esasında Viyana’da 16 yaşında bir şef tarafından keşfedilmiş olan bu çikolatalı keki Salzburg’da da deneyebilirsiniz. Yoğun çikolata aroması nedeniyle tatlıyı çok seven bünyelere bire ağır gelebilmektedir.

4. Tafelspitz

Holle (adres ve bilgi)

Tafelspitz
Tafelspitz

Haşlanmış sığır eti ile hazırlanan bu tabak “Salzburg’da ne yenir? Ne içilir?” listenize almanız gereken özel tatlardan biridir. Tabakta sığır etinin yanı sıra elma, havuç ve yaban turpu gibi malzemeler yer almaktadır. Fotoğraflardakinden çok daha çekici bir yemek olan tafelspitz, yanındaki soslarla birleşince ortaya “şaheser” olarak nitelendirilebilecek bir yemek çıkıyor.

5. Salzburger Nockerl

Snockerl (adres ve bilgi)

Salzburger Nockerl
Salzburger Nockerl

Bu yemek, Avusturya’nın bir tatlısı olarak sunulan bir tür sufledir. Oldukça büyük olduğu için eğer salzburger nockerl yemeyi planlıyorsanız diğer yemekleri yemeği unutmalısınız çünkü bunu yemek neredeyse yarım saatinizi alacaktır.

6. Mozartkugel

Konditorei Fürst (adres ve bilgi)

Mozartkugel
Mozartkugel mutlaka tadılması gereken çikolatalardan biri.

Avusturya’nın Salzburg kentinde üretilen bu muhteşem çikolataların namı, çoktan dünyanın her yerine ulaşmış durumda. Çeşitli katmanlardan oluşan çikolataların merkezinde ise badem ya da fıstık ezmesi bulunmaktadır. Bu eşsiz çikolataların, çikolata ile arası olmayanların bile ağzını sulandıracağından eminiz. Hem dilerseniz sevdiklerinize bu çikolatalardan hediye alarak onları mutlu da edebilirsiniz.

7. Pretzel

Original 1. Salzburger Brez’lstand (adres ve bilgi)

Pretzel
Pretzel
Şehirdeki pek çok fırında ve pastanede bulabileceğiniz pretzel, Avusturya topraklarında en çok karşınıza çıkacak atıştırmalıkların başında geliyor. Bu tuzlu krakerler daha yemek yemeye çok varsa açlığınızı yatıştırmak için tercih edebileceğiniz bir lezzet.

8. Gulaş Çorbası

Zum Fidelen Affen (adres ve bilgi)

Gulaş Çorbası
Gulaş Çorbası

Bol baharatlarla hazırlanmış bir tür et sote olan gulaş da denenmesi gereken Salzburg yemekleri arasında bulunuyor. Sote hazırlanırken genellikle dana eti kullanılmaktadır. Tas kebabını andıran bu yemek, çeşitli bölgelerde farklı tariflere göre hazırlanabilmektedir. Kimi yerlerde bu çorba ana yemek olarak sunulurken kimi yerlerde ise bir çorba olarak servis edilmektedir.

9. Hot Dog

Hans W (adres ve bilgi)

Hot Dog
Hot Dog

Hızlıca bir şeyler yemek isteyenlerin Salzburg’da ilk tercih ettiği şeylerin başında hot dog geliyor. Salzburg, Avrupa’daki en lezzetli hot doglar için en doğru adreslerden ancak bu lezzeti denemek isteyenlerin dikkatli olması gereken nokta burada sosislerin çoğunlukla domuz etinden yapılıyor olması. Bu lezzet çeşitli cafelerde yenebileceği gibi sokaktaki satıcılardan da alınabilmektedir.

Bu arada etle arası iyi olmayanlar için şehirde peynirli yapılan hot dogların olduğunu da belirtelim.

10. Kahve

Schatz Konditorei (adres ve bilgi)

kaffee mit schlag
kaffee mit schlag

Kahve kültürü Avusturya’nın yeme içme gelenekleri arasında çok önemli bir yere sahiptir. Salzburg’da da insanlar dinlenmek ve kendine gelmek için sıklıkla kahve içmektedir. Özellikle krema ile tatlandırılan kaffee mit schlag isimli kahve Salzburg genelinde çok fazla tercih edilmektedir.

11. Av Eti

Restaurant Goldener Hirsch (adres ve bilgi)

Geyik Eti
Geyik Eti

Avusturya’da deneysel tatlar denemek isteyenler için bazı restoranlarda geyik, yaban ördeği, karaca eti gibi farklı hayvanların etlerinden hazırlanmış yahni veya diğer yemekleri de deneyebilirsiniz. Eğer bu tarz yemeklere meraklı iseniz “Salzburg’da ne yenir? Ne içilir?” listenize av etlerini de mutlaka dahil etmelisiniz.

12. Knodel

Knodlerei (adres ve bilgi)

Knodel
Knodel

Knodel, Avusturya mutfağının en popüler garnitürlerinden biridir. Patatesle hazırlanan bu köfteler, yemeklerin yanında ekmek olarak da servis edilebilmektedir. Bu patates köftelerini bazı yerlerde başlı başına bir yemek olarak da görebilirsiniz.

13. Schweinsbraten

Zum Zirkelwirt (adres ve bilgi)

Schweinsbraten
Schweinsbraten

Schweinsbraten de Salzburg’un geleneksel yemeklerinden biridir. Domuz etiyle hazırlanmış bu rosto, yerli halk tarafından çok beğenilerek tüketilmektedir. Bu yemeğin geçmişi yaklaşık 200 yıl öncesine kadar dayandığından tarihi anlamda da önemli bir yemektir.

Salzburg’da gerek lokal gerekse dünya mutfağından örneklerle çok keyifli bir gezinin sizi beklediğini söyleyebiliriz. Hazırladığımız “Salzburg’da ne yenir? Ne içilir?” listemizin şehrin yeme içme kültürünü daha iyi tanımanız noktasında size çok faydalı olacağını düşünüyoruz. Eğer gözümüzden kaçan tatlar varsa bunu bize yorum kısmından yazabilirsiniz. 

Salzburg’un görülmeye değer noktaları hakkında fotoğraflara ve bilgilere ulaşmak isterseniz hazırladığımız Salzburg gezilecek yerler listemizi inceleyebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin