Sacramento’da Gezilecek 10 Yer | Fotoğraflarıyla Birlikte

ABD’nin en sevilen eyaletlerinden biri olan Kaliforniya’nın başkenti Sacramento, Central Vadisi üzerinde yer alan ülkenin kültür başkentlerinden biridir..

Sacramento gezilecek yerler yazımızda ise sizlere bu canlı şehirde gezip görmeniz gereken o gezi rotalarını derledik.. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Tarihi, kültürü ve sanata bakış açısıyla sevilen kentlerden biri olan Sacramento’nun, 2002 yılında TIME dergisi tarafından ABD’nin kültürel birleşmeyi en iyi sağlayan kenti olarak gösterildiğini de belirtelim..

#1 Sacramento Gezilecek Yerler

 Listenin ilk sırasında;

1- Kaliforniya Devlet Demir Yolu Müzesi

Kaliforniya Devlet Demir Yolu Müzesi

Kaliforniya’nın demir yolu mirasını korumak ve meraklılarıyla paylaşmak adına kurulan Kaliforniya Devlet Demiryolları Müzesi Vakfı, Kuzey Amerika’nın en iyi demir yolu hattının gelişimi hakkında pek çok bilgiyi ziyaretçilerine sunuyor.

Teknolojinin gelişimiyle demir yolu hatlarındaki değişimi gözler önüne seren müze, şehre gelen turistlerin mutlaka uğradığı gezi noktalarından biri.

2- Sacramento Hayvanat Bahçesi

Sacramento Hayvanat Bahçesi

1927 yılından beri ziyaretçilerini ağırlayan Sacramento Hayvanat Bahçesi, ilk açıldığı yıl yalnızca 40 hayvana sahipti. Bugün ise 500’den fazla hayvanı bahçe içerisinde görebilmeniz mümkün. 14 dönümlük bir alan üzerine kurulan hayvanat bahçesi, şehrin en keyifli gezi noktalarından biri olarak gösteriliyor.

Uğramakta fayda var! 🙂

3- Leland Stanford Konağı

Leland Stanford Konağı

19. yüzyılın muhteşem mimarilerinden biri olan Leland Stanford Konağı Devlet Tarihi Parkı, yıllardır Kaliforniya’ya gelen devlet adamlarının karşılandığı resepsiyon merkezi olarak hizmet veriyor.

Diğer yandan turistlerin ziyaretine açık konak, Stanfords’a ait orijinal dönem mobilyaları, tarihi tablolar ve 1870 yılından kalma pek çok sanat eserinin sergilendiği bir müze.

4- Crocker Sanat Müzesi

Crocker Sanat Müzesi

Dünyanın önde gelen sanat eserlerinin sergilendiği Crocker Sanat Müzesi, şehirde mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri.

Avrupa ve Amerika’nın sanata bakış açısını, muhteşem koleksiyonlarla gözler önüne seren müzede sergilenen çağdaş sanat eserlerinin yanı sıra çocuklar için düzenlenen etkinlikler, film ve konser gösterimleri gibi pek çok etkinliğe de ev sahipliği yapıyor..

5- Kaliforniya Eyalet Başkenti Müzesi ve Parkı

Kaliforniya Eyalet Başkenti Müzesi ve Parkı

1869 yılından beri Kaliforniya Eyaleti Yasama Meclisi’ne ev sahipliği yapan Eyalet Başkenti Müzesi ve Parkı, ihtişamlı mimarisi ve etkileyici iç tasarımıyla görenleri kendine hayran bırakıyor.

Günümüzde müzeye dönüştürülen bina uzun bir dönem restorasyon çalışmalarına maruz kalarak, orijinaline uygun bir şekilde yenilenmiş ve bugünkü görünümünü almış.. Müze içerisinde yer alan sergi salonlarında ise pek çok tablo, heykel ve nadide mücevher sergileniyor. Diğer yandan müzenin yer aldığı parkta dikkat çeken gezi noktalarından bir diğeri.. Toplamda 200 ağaç türüne ev sahipliği yapan park, 40 dönümlük bir alanı kaplamakta ve binden fazla bitki türüne ev sahipliği yapıyor.

Muhteşem fotoğraflar çekilebileceğiniz bahçede, huzurlu saatler geçirebilirsiniz.

6- Blessed Kutsal Sır Katedrali

Blessed Kutsal Sır Katedrali

1889 yılından günümüze kadar gelen Blessed Kutsal Sır Katedrali, şehre gelen turistlerin mutlaka ziyaret ettiği gezi noktalarından biri.. Dini yapının ihtişamlı mimarisi ise görenleri kendine hayran bırakıyor.

En az dış görünümü kadar iç tasarımı da oldukça etkileyici olan kiliseyi, bölge halkı da sık sık ibadet amaçlı ziyaret ediyor..

7- Kaliforniya Otomobil Müzesi

Kaliforniya Otomobil Müzesi

1983 yılında Kaliforniya Araç Vakfı tarafından kurulan Otomobil Müzesi, 72 bin metrekarelik bir alan üzerinde yer alan dikkat çekici gezi noktalarından biri 150’den fazla klasik otomobil, yarış arabası ve erken dönem araçlarının sergilendiği müze, keyifli saatler geçirebileceğiniz harika bir durak.. Dünyanın en büyük Fords koleksiyonunun sergilendiği Otomobil Müzesi’ni, mutlaka ziyaret edin.

8- Sutter Kalesi

Sutter Kalesi

19. yüzyılda şehrin tarım ve ticaret noktası olarak faaliyet gösteren Sutter Kalesi, 1839 yılında inşa edilmiş tarihi bir yapıdır. Ülkenin pek çok ünlü isminin eski dönemlerde ikamet ettiği yapıdan kalanlar 1900 yılında boyandıktan sonra, turistik merkezlerden biri haline geldi. Kuzey Amerika’nın tarihi geçmişini gözler önünde seren kaleyi, ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

9- Wells Fargo Tarih Müzesi

Wells Fargo Tarih Müzesi

Well Fargo Tarih Müzesi, 1852 yılında kurulan şehrin en önemli müzelerinden biri. Ülke tarihinde paranın kullanımından tutun da günlük hayata kadar geniş bir perspektiften ele alan müzede, pek çok tarihsel bilgi ve belgeye kolaylıkla ulaşabilmeniz mümkün.

Oldukça kalın bir fotoğraf arşivine de sahip müzede, daha önce duymadığınız bir çok yeni bilgiye ulaşacaksınız.

10- Kaliforniya Müzesi

Kaliforniya Müzesi

1998 yılının Haziran ayında faaliyet göstermeye başlayan Kaliforniya Müzesi, Sacramento başta olmak üzere Kaliforniya’nın tarihine ilişkin pek çok belge ve fotoğraf arşivine rahatlıkla ulaşabileceğiniz bilgilendirici ve tatmin edici müzelerden biri. 🙂

*ABD’nin Diğer Şehirleri için..

Yazı ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazılarımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin