Ronneby’de Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler

İsveç’in Baltık Denizi kıyısında yer alan şehri Ronneby, ülkenin güneyinde ormanlık bir araziye kuruludur.

Ronneby gezilecek yerler yazımızda sizler için şehirde mutlaka görmeniz gereken gezi rotalarını derledik..

İsveç’in en huzurlu şehirlerinden biri olmasının yanı sıra kentin 1300’lü yıllara dayanan köklü bir tarihi de var. Pek çok savaşa ve devrime şahitlik etmiş şehir, günümüzde bölgeye giden turistler tarafından sık sık ziyaret edilen kentlerden biri.

#1 Ronneby Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Eski Gözlem Kulesi

Eski Gözlem Kulesi

1899 yılında inşasına başlanan Eski Gözlem Kulesi’nin yapımı, tam olarak 3 sene sürmüş ve ancak 1902 yılında hizmete açılır hale gelmiştir. Dönemin ünlü mimarı Ernst Torulf tarafından tasarlanan kale ve o dönemler su kulesi olarak kullanılmaktaydı. Sonraki yıllarda ise gözlem kulesi olarak kullanılmaya başladı.

Günümüzde sizlere en güzel şehir manzaralarını sunan kule, bölgeye gelen turistlerinde gözde gezi noktalarından biri.

2- Doftträdgården

Doftträdgården

1987 yılında kurulan Sebze Bahçesi, toplamda 50 farklı türden 600 bitki türüne ev sahipliği yapan bahçe dönemin ünlü peyzaj mimarlarından biri olan Kopenhag Sanat Akademisi profesörü Sven-Ingvar Andersson tarafından tasarlandı.

3- Kvalmsö Parkı

Kvalmsö Parkı

Ronneby’de huzurlu bir atmosfer arayanlar için akla gelecek ilk adres elbette ki Kvamlsö Park… Ziyaretçilerine muhteşem manzaralar sunan parkta; göle karşı muazzam fotoğraflar çekilebilir, piknik yapabilir ve keyifli bir yürüyüşe çıkabilirsiniz.

4- Kutsal Haç Kilisesi

Kutsal Haç Kilisesi

1100 yılında inşa edildiği düşünülen Kutsal Haç Kilisesi, bir dizi restoreden geçerek günümüzdeki ihtişamlı görüntüsünü almış ve şehrin gezi noktalarından biri haline gelmiştir. Romanesk tarzdaki mimarisiyle şehrin merkez kiliselerinden biri olarak gösterilen yapıda,  birbirinden etkileyici sanat tablolarını ve diğer ilginç tarihi eserleri bulabilmeniz mümkün…

*İsveç’in Diğer Şehirleri için..

Yazı ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazılarımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin