Rivne’de Ne Yenir? | Çok Özel 15 Rivne Lezzeti

Turistler için tam bir cazibe noktası olan “Aşk Tüneli” ile ünlendi Rivne… Her yıl binlerce kişinin sırf bu tüneli görmek için geldiği Rivne, Ukrayna mutfağını tatmak ve yakından tanımak için de büyük bir fırsat…

Rivne’de Ne Yenir? Ne İçilir?

Tipik bir Ukrayna şehri olan Rivne, Ukrayna mutfağının seçkin örneklerini tadabileceğiniz şehirlerin başında gelmektedir. “Rivne’de ne yenir? ne içilir?” sorusunun cevaplarından hazırladığımız listemizi incelediğinizde şehrin yemek kültürü hakkında zihninizde detaylı bir harita oluşacağından eminiz. Dilerseniz lafı fazla uzatmadan şehrin en favori lezzetlerini listeleyelim;

1. Borshch Çorbası

Maidan Cafe (adres ve bilgi)

Borshch
Borshch

Ukrayna ve de Rivne yemekleri içinde sıklıkla bol miktarda farklı malzemeler kullanılmaktadır. Borshch çorbası da içinde kullanılan yaklaşık 30 farklı malzeme ile bunların en canlı kanıtıdır. Tabi bu çorba günümüzde daha az malzemeyle yapılmaktadır ancak içindeki pancar hiçbir zaman değişmedi ve rengini de bu sebzeden almaktadır.

2. Pampushki

Birçok restoran yemeklerin yanında pampushki ikram etmektedir.

Pampushki
Pampushki

Ukrayna’da çok çeşitli ekmek türleri yapılmaktadır. Sarımsaklı börek olarak tanımlayabileceğimiz pampushki de bunlardan biridir ve şehirdeki restoranlarda özellikle borshch çorbasının yanında ekmek yerine sunulmaktadır.

3. Pelmeni

Marmelad (adres ve bilgi)

Pelmeni
Pelmeni

Elbette pelmeninin olmadığı bir liste düşünemezdik. Orta ve Doğu Avrupa’nın en sevilen lezzetleri arasında bulunan pelmeni, Rivne’de de çok sevilerek tüketilmektedir. İnce bir şekilde açılan hamurların içine et, soğan ve baharatlarla hazırlanan harç malzemesi doldurulduktan sonra bohça şeklinde kapatılmakta ve ardından kızartarak ya da haşlayarak servis hazır hale getirilmektedir.

4. Deruny

Maidan Cafe (adres ve bilgi)

Deruny
Deruny

Deruny ya da farklı bir deyişle patatesli pankekler, Rivne’de kahvaltı için yapabileceğiniz mükemmel seçimlerden biridir. Genellikle fırında ya da kızartılarak hazırlanır. İyi bir deruny yapmak için patateslerin iyi rendelenmiş olmasına dikkat etmek gerekmektedir. Daha sonra lezzeti çeşitlendirmek için tercihe göre et, mantar ve çeşitli baharatlar eklenmektedir. Dileyenler bu yemeği sadece bir tutam tuz ve patatesle çok sade bir şekilde de yapabilir.

5. Salo

Blues and Jazz (adres ve bilgi)

Salo
Salo

D ve A vitamini bakımından oldukça zengin olan salo, domuz yağından hazırlanan bir ikramlık veya meze olarak tanımlayabileceğimiz bir lezzet. Ukrayna topraklarında bu yiyecek misafirperverliğin ve zenginliğin bir sembolü olarak konuklara ikram edilmektedir. Bu ikramlık meze özellikle votka ile çok fazla tercih edilmektedir.

6. Votka

Votka
Votka

Elbette votka… Ukrayna sınırları içinde herhangi bir yerde iseniz tercih edilecek ilk alkollü içecek kesinlikle votka olmalı. Gece kulüplerinde ve barlarda votka gerek sek olarak gerekse karışımların içinde çok fazla kullanılmaktadır. Bu nedenle bu alkol oranı yüksek içecek kesinlikle “Rivne’de ne yenir? Ne içilir?” listenizde bulunmalı.

7. Vareniki

Pidkova (adres ve bilgi)

Vareniki
Vareniki

Vareniki, bir çeşit hamur tatlısıdır. Mantıya benzerliği ile bilinir ancak içinde et yerine reçel, peynir, patates ve hatta taze meyve eklenir. Pek çok Ukrayna yemeğinde olduğu gibi bu yemekte de ekşi krema eklentisi bulunuyor.

8. Golubtsi

Pek çok restoranın menüsünde bu sarmaları bulabilirsiniz. 

Golubtsi
Golubtsi

İşte ülkemiz mutfağından bir lezzet size… Golubtsi, yapımı zorlu ancak lezzeti de bir o kadar fazla olan bir tür lahana sarmasıdır. Golubtsi için lahanalar açılır ve içine kıyma ve pirinç ile hazırlanmış olan iç malzemesi sarılır. Ardından fırında ya da tencerede pişirilir. Bu lezzetli yemek keyifli bir akşam yemeği için muhteşem bir seçim olabilir.

9. Okroshka

Restaurant Videnskiy (adres ve bilgi)

Okroshka
Okroshka

Okroshka çoğunlukla yaz aylarında karşılaşabileceğiniz, serinletici ve direncinizi arttıracak soğuk içilen bir çorbadır. Kvas veya kefirle hazırlanabilen çorbanın içeriği değişkenlik gösterebilse de çoğunlukla havuç, salatalık gibi sebzeler kullanılmakta ve üzerine genellikle sosis eklenmektedir. Okroshka, yakıcı yaz sıcaklarından kurtarıcınız olacak.

10. Banosh

Kobza (adres ve bilgi)

Banosh
Banosh

Yıllar önce tam bir yoksulluk yemeği olarak yapılan banosh, günümüzde Rivne’nin en başarılı restoranlarında servis edilen bir yemek olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu yemek mısır ezmesi, kızarmış domuz yağı ve peynirle yapılmakta ve iyi bir şekilde tütsülenmesi için geleneksel olarak ateşte pişirilmektedir. Yanın ise ekşi krema ile servis edilmektedir.

11. Syrniki

Bakery #1 (adres ve bilgi)

Syrniki
Syrniki

“Rivne’de ne yenir? Ne içilir?” listemizde sırada syrniki ismi verilen bir çeşit krep var. Syrniki, kahvaltıda tatlı bir şeyler yemek isteyenler için tam bir biçilmiş kaftan. Hazırlanan hamur tavada kızartılmakta ve üzerine reçel, bal gibi şekerli besinler eklenerek afiyetle mideye indirilmektedir.

12. Nalisniki

Fortissimo (adres ve bilgi)

Nalisniki
Nalisniki

İnce bir şekilde açılmış krepin içi kendi zevkinize göre seçebileceğiniz malzemelerle doldurulmaktadır. Bu lezzeti en geleneksel hali ile yemek istiyorsanız iç malzemesi süzme peynir ve kuru üzüm olan nalisnikiyi tercih etmeniz gerekmektedir. Bu lezzeti diğer kreplerden ayırsan şey ise bunun çok daha ince bir şekilde hazırlanmasıdır.

13. Halusky

Kremelye (adres ve bilgi)

Halusky
Halusky

Restoranların yemeklerin yanında atıştırmalık olarak ikram ettiği halusky, Rivne mutfağının da sevilen yıldızlarından biridir. Parçalar halinde hazırlanan hamurlar haşlanmakta ve üzerine ekşi krema eklenerek, misafirlerin sofrasına getirilmektedir.

14. Perepichka

Bu sosislileri sokak satıcılarından alarak hızlı bir şekilde yiyebilirsiniz. 

Perepichka
Perepichka

Ukrayna’nın sokak lezzetlerinden biri olan perepichka, içinde sosis bulunan bir tür hamur işidir. Pratik bir şekilde karnınızı doyurmak için bir şeyler arıyorsanız bu lezzetin tam size göre olacağını düşünüyoruz. Ukrayna’da doğan bu lezzetin geçmişi ise tam 40 yıl öncesine dayanmaktadır.

15. Ryazhenka

Bu içeceği şehirdeki marketlerden ve gıda pazarlarından satın alabilirsiniz.

Ryazhenka
Ryazhenka

Kefiri andıran bu içecek Rivne’de de çok sevilmektedir. Sütün fermentasyonu ile elde edilen ryazhenka, kremsi bir dokuya sahiptir. Yoğun bir içime sahip olan bu içecek besleyici ve bağışıklık sistemini güçlendirici olması nedeniyle çocuklar için şehirde vazgeçilmez içeceklerden bir tanesidir.

Hazırlamış olduğumuz “Rivne’de ne yenir? Ne içilir?” listemizde bu şehre ziyaret planı olan takipçilerimiz için şehrin yeme içme kültürü hakkında bilgileri sunduk. Sizin de eklemek istedikleriniz varsa bize “yorum” kısmından düşüncelerinizi yazabilirsiniz. 

pinRivne’nin turistik noktaları hakkında bilgi sahibi olmak isterseniz Rivne’de görülmesi gereken yerler hakkında hazırladığımız yazımıza da göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin