Çiftehan Restoranları | 9 En İyi Mekan

Niğde’nin şifalı sularıyla ilgi toplayan ve her yıl yüzlerce turist ağırlayan beldesi Çiftehan’ın mutfağına küçük bir gezintiye hazır mısınız?

Çiftehan restoranları denince akla su kenarına kurulmuş alabalık tesisleri ve birbirinden lezzetli yemekler çıkartan esnaf lokantaları geliyor. Niğde’nin yöresel yemeklerini tatma şansı bulacağınız restoranlarda mutlaka denemeniz gereken lezzetler arasında Niğde tava, alabalık, cevizli erişte, kaymak tatlısı ve elbette ki bölgenin simgesi haline gelmiş Niğde gazozu geliyor.

Dilerseniz, Çiftehan’ın sevilen lezzet duraklarını birlikte inceleyelim;

Çiftehan Restoranları

1-  Toros Kebap Evi

toros kebap evi

Lezzetli kebaplarıyla bir gidenin müdavimi olduğu Toros Kebap Evi, Çiftehan’ın mütevazi uygun fiyatlı lezzet duraklarından biri. Birbirinden lezzetli et yemekleri, salata çeşitleri ve sıcacık lavaşlarıyla enfes bir akşam yemeği olanağı sunan restoran, Çiftehan Bucağı olarak anılan Erdoğan Özegen Caddesi’nde yer alıyor.

Çalışma Saatleri: 11:30- 22:30

Adres: Erdoğan Özegen Caddesi, 19 (Çiftehan Bucağı) , Ulukışla, Niğde

2- Pala Remzi Restoran

pala remzi et

Adana kebabın en lezzetli halini tadabileceğiniz Pala Remzi Restoran, doğayla iç içe kuş cıvıltıları arasında keyifli bir yemek imkanı sunuyor. Mekanın en iyi lezzetleri arasında pirzola, şalgam ve Adana kebap yer alıyor. Restoranın huzur dolu ambiyansını hissetmek için güneş batmadan önce ziyaret etmenizi tavsite ederiz.

Çalışma saatleri:  11:00 – 22:30

Adres: Pala Remzi Restoran, Cumhuriyet, Kaplıca Cd. No:22, 51910 Çiftehan/Ulukışla/Niğde

3- Çiftehan Termal Otel

çiftehan otel restoran

Çiftehan Termal Otel’in restoran bölümünde her akşam bölgenin yöresel ürünleriyle hazırlanmış nefis yemekler hazırlanıyor. Açık büfe olarak hizmet veren otele yemek için dışarıdan rezervasyon yaptırabilirsiniz. Lüks ve ferah restoranıyla misafirlerini, lezzet ve konfor bakımından en üst seviyeye taşıyan termal otelin restoranına uğramanızı tavsiye ederiz.

4- Saklıbahçe Tesisleri

saklıbahçe restoran

Saklıbahçe, parmak ısırtan lezzetteki alabalıkları sofralarınıza sunan, bungalov tarzı ağaç evler içerisinde hizmet veren muhteşem konumuyla misafirlerine lezzet ve dinginlik sunan harika bir işletme. Niğde-Mersin-Adana eski yol üzerinde yer alan restoran yaz kış fark etmeksizin ailecek ziyaret edebileceğiniz oldukça hoş bir işletme.

Balık sevmeyenler için önerebileceğimiz lezzetleri arasında et, sucuk, köfte ve tavuk ızgara çeşitleri yer alıyor. Yaz aylarında ağaçlardan gelen serinlikle keyifli yemekler yerken, kış mevsiminde soba başındaki masalardan birini tercih edebilirsiniz.

Adres: E90 Karayolu üzeri Eski Çiftehan Mevkiinde

İletişim: 0542 231 60 39

5- Irmak Alabalık ve Kebap

ırmak alabalık

Irmak Alabalık Kebap, alabalık ve ızgara çeşitleriyle misafirlerine enfes tatlar sunuyor. Çiftehan Köyü’nde yer alan restoran özellikle öğleden sonra ki saatlerde oldukça yoğun oluyor. Aynı zamanda bol çeşitli bir sabah kahvaltısı menüsü de var. Uğramanızı tavsiye ederiz.

Çalışma saatleri: 08:00-22:00

Adres: E-5 Caddesi, 9010 (Çiftehan Bucağı), Cumhuriyet (Çiftehan Köyü), Ulukışla, Niğde

6- Amcabey Alabalık

amcabey alabalık

Niğde’nin en güzel köylerinden birinde Alihoca Köyü’nde yer alan Amcabey Alabalık, beldenin en iyi restoranlarından biri. Çiftehan Çayı üzerinde, kuş cıvıltıları arasında hem huzurlu hem de lezzetli bir yemeğin kapılarını aralayan tesis, özellikle ızgaraları ve lezzetli salatalarıyla ön plana çıkıyor. Alihoca Köyü’nü ziyaret eden turistlerin mutlaka uğradığı lezzet durakları arasında yer alıyor.

Çalışma Saatleri: 10:00 – 20:00

Adres: Alihoca Köyü Yolu, 51900 Alihoca/Ulukışla/Niğde

İletişim: (0388) 533 20 62

7- Doğa Termal Camping Restoran

Doğa Termal Camping Restaurant

30 dönümlük bir orman arazisi içerisine konumlandırılmış Doğa Termal Camping, bölgenin tertemiz ve bol oksijenli yerlerinden biri. İçerisinde kamelya, oldukça geniş bir mesire alanı, halısaha ve basketbol sahası da yer alıyor. Burada dilerseniz kendi getirdiğiniz malzemelerle piknik yapabilir, dilerseniz de tesiste hazırlanan lezzetlerin tadına bakabilirsiniz.

Adres: Evren, Kaplıca Cd. No:16, 51900 Çiftehan Bucağı/Ulukışla/Ulukışla/Niğde

İletişim: 0545 427 27 14

8- Pala’nın Yeri

pala'nın yeri

Çorbaları, kuzu pirzolası, leziz mezeleri ve daha pek çok lezzeti ile ünlü Pala’nın Yeri, Çiftehan’a 1.30 saat uzaklıkta yer alan Adana’nın Pozantı ilçesinde yer alıyor. Güleryüzlü personeli ve kaliteli hizmet anlayışıyla gidenlerin memnun kaldığı bir restoran.

Adres: Zafer, 01470 Pozantı/Adana

İletişim: (0322) 581 22 11

9-Arzu Lokantası

arzu lokantası

Adana’nın Pozantı ilçesinde yer alan meşhur restoranlardan biri de Arzu Lokantası… Bol kepçeli mezeleri, nefis lahmacunu, Adana kebabı, sıcacık pideleri, köftesi ve daha pek çok lezzeti ile bir kez gidenin müdavimi olduğu işletme… Hemen dibinde yer alan tren istasyonu ile nostaljik bir havası da olan Arzu Lokantası, Pozantı’nın en ünlü mekanlarından biri. Ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

Çalışma saatleri: 10:00 – 22:00

Adres: Cumhuriyet Mah. Atatürk Cad. No:66 / Pozantı Adana

İletişim: (0322) 581 24 47

Çiftehan restoranlarına ek tavsiye ettiğiniz restoranları aşağıda yer alan yorumlar bölümünden bizlere ileterek, yazımızı geliştirmemizde yardımcı olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin