Queenstown’da 8 Gezilecek Yer | Detaylı Anlatım

Yeni Zelanda’nın ünlü gölü Wakatipu’nun kıyısında yer alan Queenstown, dağları ve nehirlerinin ihtişamlı güzelliği ile görenleri kendine hayran bırakıyor..

Queenstown gezilecek yerler yazımızda sizler için şehirde mutlaka görmeniz gereken o gezi rotalarını derledik..

Tarih boyunca altın keşifçilerinin gözünün üzerinde olduğu kozmopolit bir kent olan Queenstown, muhteşem doğası ve kayak merkezleriyle turistlerin ilgi odağı oluyor.

#1 Queenstown Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- İskoç Kanyonu

skippers kanyonu

Skippers Kanyonu, 22 kilometre uzunluğundaki tarihi ve doğal bir vadidir. Yeni Zelanda’nın popüler turistik noktalarından biri olan kanyon, dünyanın en zengin nehri olarak nitelendirilen Altın Nehir’ede ev sahipliği yapar. Queenstown gezinizde uğramanızı tavsiye edeceğimiz noktalardan biri..

2- Milford Sound

Milford Sound

Fiyortlarıyla ünlü Queenstown şehrinin en güzel manzaralara sahip noktası Milford Sound, uluslararası bir ankette dünyanın en iyi seyahat yeri seçilmiş eşsiz gezi noktalarından biridir.

Yeni Zelanda’nın en ünlü turistik noktasını yılda 1 milyon turistin ziyaret ettiğini biliyor muydunuz? Buradan tekne turlarına, kano ve tramp gibi su sporlarına da katılmanız mümkün..

3- Millford Galeri

Milford Galerisi

Yeni Zelanda’nın sanata verdiği önemi ve bakış açısını en net şekilde göreceğiniz Milford Galerisi, çağdaş eserleriyle görenleri kendine hayran bırakan bir koleksiyona sahip..

Ulusal ve uluslararası pek çok sanatçının tablolarına yer veren müze, her ay yeni bir sergiyle ziyaretçi kitlesini de aktif kılıyor. Şehre gelen turistlerin mutlaka ziyaret ettiği sanat merkezini, görmenizi tavsiye ederiz.

4- Queenstown Bahçeleri

Queenstown gezilecek yerler
Queenstown Bahçeleri

Kent merkezinden sadece birkaç dakika yürüme mesafesinde yer alan Queenstown Bahçeleri, sizlere şehirden uzaklaşmadan huzurlu birkaç saatin kapılarını aralıyor. Peyzajlı bahçelerin rengarenk çiçekleri arasında harika bir yürüyüş için akla gelebilecek ilk adres olan bahçede, muhteşem bir gül bahçesi de yer alıyor.

Ülkenin önemli isimlerine adanan anıtlarla süslü bahçede, Wakatipu Gölü’nün manzarasını doyasıya çıkartabilir, göl manzarasına karşı sıcak bir şeyler içebilirsiniz. Diğer yandan bahçenin olduğu alanda golf meraklıları için bir de golf alanı yer alıyor. Daha ne olsun?

5- Coronet Zirvesi

coronet peak

Coronet Zirvesi, tamı tamına 1.649 metrelik bir yüksekliğe sahip Yeni Zelanda’nın kayak cennetlerinden biri. Ünü yalnızca ülke çapında kalmayıp Güney Yarım Küre’ye kadar ulaşan merkez, kayak ve snowboard alanı ile pek çok kayak pistine taş çıkartıyor.

Bu bölgede kışlar hiç bitmeyecekmiş gibi uzun sürer. Doğal olarak kış turizmi de şehrin en önemli gelir kaynaklarından biri haline gelmiştir. Dünyanın dört bir yanından gelen kayak severlerin toplandığı nokta, sizler içinde harika bir gezi durağı olabilir.

6- Skyline Queenstown

Skyline Queenstown

Queenstown’un en etkileyici noktalarından biri de Skyline…  Wanaka Gölü’nün 450 metre yukarısında, 220 derecelik muhteşem panorama manzarası sunan tesis, içerisinde yer alan hediye dükkanları, kafesi ve restoranıyla gelen turistlerin ilgisini topluyor.

Gondol, kızak ve dağ bisikleti gibi pek çok etkinliği gerçekleştirebileceğiniz imkanlar sunan alanda, helikopter ulaşımına elverişli yamaç paraşütü noktaları da yer alıyor. Şehirde adrenalin duygusunu dibine kadar yaşayabilmeniz için seçebileceğiniz noktalardan biri.

7- Williams Cottage

Williams Cottage

1864 yılında inşa edilen Williams Cottage, şehrin en eski tarihi binalarından biri. Williams’ın yazlık ev olarak kullandığı yapı sonradan hükumet tarafından koruma altına alınarak kahve hediyelik eşya dükkanı olarak hizmet vermeye başladı.

Renkli resim tablolarından tutun da pek çok sanatsal objeye de rastlayacağınız ev içerisinden sevdiklerinize Yeni Zelanda kültürünü yansıtan hediyelik eşyalar alabilirsiniz.

8- Wanaka Gölü

Wanaka Gölü

Wanaka Gölü, göl cenneti Yeni Zelanda’nın en büyük dördüncü gölü olarak kayıtlara geçiyor. Muhteşem manzaralar sunan gölün derinliği ise 300 metreyi geçiyor. Adını hemen yakınındaki Wanaka kasabasından alan göl, bölgeye gelen turistlerin kartpostallık fotoğraflar çektirdiği gezi noktalarından biri aynı zamanda..

*Dünyanın en güzel manzaralarına sahip Queenstown şehrini yakından görmek istiyorsan, şehre en ucuz yolculuk imkanı tanıyan Queenstown uçuşlar sayfasını mutlaka ziyaret et.. Tüm hava yolu firmalarının bilet fiyatlarını anında görüntüle, en ucuz bileti sen kap!

*Yeni Zelanda’nın Diğer Şehirleri için..

Queenstown gezilecek yerler yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazılarımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin