Fotoğraflarıyla Birlikte Philadelphia Gezilecek Yerler Listesi

Philadelphia, Amerika’nın en büyük kentlerinden biri konumunda bulunuyor. Şehri önemli kılan ise Philadelphia’nın Amerikan tarihinin çok önemli olaylarına tanıklık etmiş bir şehir olması.

Şehrin her noktasında Amerikan tarihine dair bir şeyler bulmak mümkün. Bunun yanında şehirde bulunan birbirinden ilginç ve ilgi çekici müzeler de şehri ziyaretçileri için cazip kılıyor. Sizler için hazırladığımız Philadelphia gezilecek yerler listemizde şehrin görülmesi gereken yerlerini listeledik. Siz de listemizde olmayan ve şehrin görülmesi gerektiğini düşündüğünüz yerlerini yazımızın yorum kısmından paylaşarak listemizin genişlemesine katkıda bulunabilirsiniz.

Philadelphia Gezilecek Yerler

1. Ulusal Özgürlük Parkı (Independence National Historical Park)

Independence National Historical Park

Philadelphia’nın en önemli ziyaret noktalarından biri olan Ulusal Özgürlük Parkı adından da anlaşılacağı gibi şehrin ve Amerika’nın tarihine tanıklık etmiş önemli mekanlardan birisidir. Park, ABD Anayasası, 18. Yüzyıldaki Bağımsızlık Bildirgesi gibi Amerika’nın tarihinde önemli yere sahip olaylara tanıklık etmiştir.

2. Independence Binası (Independence Hall)

Bağımsızlık Salonu

Bağımsızlık Bildirgesi’nin ve ABD Anayasasının konuşulduğu ve yürürlüğe sokulduğu yer olan Bağımsızlık Salonu, Ulusal Özgürlük Parkı’nın ana binası konumunda bulunmaktadır. Binanın resmi 1976 yılında ABD’nın bağımsızlığının 200. yılı anısına 50 Cent’in arkasına da basılmıştır. Binayı haftanın her günü ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.

3. Özgürlük Çanı (Liberty Bell)

Bağımsızlık Çanı

Amerika’nın en önemli bağımsızlık sembollerinden biri olan devasa boyutlardaki Özgürlük Çanı bütün ülkeyi dolaşarak Philadelphia’da turunu tamamlamıştır. Çan, Ulusal Özgürlük Parkı’nda ziyaret edilebilmektedir.

4. Philadeplphia Belediye Binası (City Hall)

Philadelphia Belediye Binası

Oldukça geniş bir alana yayılmış olan Philadelphia Belediye Binası, ziyarete açık bulunmaktadır. Ziyaretçiler tur esnasında bina içinde çok özel odaları ve salonları görme fırsatı yakalıyor. Binayı Pazar günleri dışında ücretsiz bir şekilde ziyaret etmek mümkün.

5. Eastern State Cezaevi

Eastern State Cezaevi

Eastern State artık kullanılmayan Amerika’nın en eski devlet hapishanelerinden biri. Hapishane günümüzde müze olarak ziyaretçilerini ağırlıyor. 1829-1971 yılları arasında hizmet veren hapishanede, mahkumların yalnız bırakılarak suça eğilimlerinin azalacağı düşüncesinden yola çıkılarak birçok hücre yapılmış. Günümüzde bu hücrelerin bazıları sanatçıların eserlerini sergilemesi için de kullanılıyor. Cezaevini gezmek için yaklaşık 2 saatlik bir süre ayırmanız gerekiyor.

6. Society Hill Bölgesi

Society Hill

1700’lü yıllarda şehrin en canlı ve kalabalık yerlerinden biri olan Society Hill, günümüzde bölgenin en çok turist ağırlayan ve en fazla fotoğrafı çekilen yerleri arasında bulunuyor.

7. Fairmount Park

Fairmount Park

Schuykill Nehri kenarında bulunan Fairmont Park, şehrin en gözde dinlenme yerlerinden biri. Burada dilerseniz nehirdeki kano turlarına katılmanız mümkün. Ya da isterseniz sadece manzaranın ve huzurun tadını da çıkarabilirsiniz. Karar sizin…

8. Philadelphia’nın Büyülü Bahçeleri

Philadelphia’nın Büyülü Bahçeleri

Isaiah Zagar tarafından tasarlanan Philadelphia’nın Büyülü Bahçeleri, şehirdeki görebileceğiniz en özel sokak sanatı örneklerinin başında geliyor. Sanatçının eline geçen objelerle bir koridor olarak tasarladığı bahçe South Street üzerinde bulunuyor ve kar amacı gütmeyen bir kuruluş tarafından müze olarak işletiliyor.

9. Müzeler

Philadelphia sanat ve tarih kokan bir şehir. Şehirde bulunan birçok müze de şehrin sanata verdiği önemi bizlere kanıtlıyor. Şehirdeki gezebileceğiniz müzeleri sizin için listeledik:

*Philadelphia Sanat Müzesi

*Pennsylvania Güzel Sanatlar Akademisi Müzesi

*Rodin Müzesi

*Franklin Enstitüsü Bilim Müzesi

*Please Touch Museum

*Mütter Museum

*Benjamin Franklin Müzesi

*Philadelphia History Museum

*Rosenbach Museum

*New Hall Military Museum

*Independence Seaport Museum

*African American Museum

*National Museum of American Jewish History

10. Reading Terminal Market

Reading Terminal Market

1893 yılından bu yana hizmet veren Reading Terminal Market, keşmekeş içinde birçok farklı lezzeti tadabileceğiniz keyifli ve özel bir yer. Eğer vaktiniz varsa Philadelphia gezilecek yerler listenize burayı da almanızı öneriyoruz.

Siz de hemen Philadelphia tatilinizi planlayarak en kısa sürede bu güzel şehri daha yakından tanıyabilirsiniz. Yolculuğunuzu planlamak için sitemizi ziyaret ederek en ucuz uçak bileti fiyatları ile uçma şansını yakalayabilirsiniz.

İlginizi çekebilir=> Philadelphia konaklama ve otel tavsiyeleri

Yorum yapın

Bizi Takip Edin