Pegasus Uçak Bileti Değişikliği Nasıl Yapılır?

Yurtiçi ve yurtdışı hatlarda hizmet veren Pegasus Hava Yolları, yolcularına iptal ve değişiklik hakkı tanımaktadır. İptal ve değişiklik kurallarının detaylarını ‘’ Pegasus Uçak Bileti Değişikliği Nasıl Yapılır? ‘’ yazımızdan inceleyebilirsiniz.

Bilet Değişikliği Nasıl Yapabilirim?

Uçak bileti fiyatlarının vakit yaklaştıkça artması sebebiyle birçoğumuz biletimizi aylar öncesinden satın alırız. Ekstrem durumlar doğrultusunda tarih ve saate değişiklikler meydana gelebilir ya da uçuşunuzu iptal etmek isteyebilirsiniz. Böyle bir durumla karşılaştığınızda neler yapmanız gerektiğini sizler için kısaca özetleyelim.

Pegasus biletinizi Biletbayi.com gibi online sitelerden veya bilet satış ofislerinden aldıysanız öncelikle biletinizi satın aldığınız acenteyle iletişime geçmenizi öneriyoruz. Örneğin, Biletbayi.com’dan almış olduğunuz uçak biletlerinizdeki tüm değişiklik ve iptal taleplerini yine acenteye bildirmeniz gerekmektedir. Acenteyle iletişim kurduğunuz taktirde istediğiniz değişiklilerin sonucu tarafınıza iletilir ve yolcunun onay vermesi durumunda biletinizde değişiklik sağlanır.

Bu gibi işlemlerde en önemli nokta uçak biletinizin sınıfıdır. Talebiniz doğrultusunda bilet sınıfınız kontrol edilerek değişiklik için alınacak ücret yada iade için yapılacak kesinti ücreti belirlenir.Değişiklik için onay verirseniz firma tarafından hesaplanan sınıf farkı ve değişiklik ücreti için ek ödeme yapmanız gerekebilir. Dilerseniz biletinizin iptalini talep ederek yine sınıfınıza göre %30 veya daha az bir kesintiyle ödemenizi geri alabilirsiniz.

Unutmayınız son söz her zaman yolcunundur! Ücret kesintisi veya ek harcamalar hoşunuza gitmediyse taleplerinizi iptal edebilir, biletinizi ilk haliyle kullanmaya devam edebilirsiniz.Pegasus firmasının sınıflara göre uyguladığı değişiklik ve iptal kuralları aşağıdaki gibidir;

İÇ HATLAR

pegasus iç hat iptal

DIŞ HATLAR

pegasus dis hat iptal

Tablodan inceleyebileceğiniz gibi bilet iptal ve değişiklik kuralları bilet sınıflarına göre farklılık gösterip,belirli saat aralıkları arasında işleme tabi tutulmaktadır.Pegasus uçak biletinde değişiklik ve iptal işlemlerinizi ‘’ PNR ‘’ koduyla ‘Pegasus Bilet İşlemlerim’den gerçekleştirebilir veya dakikası 1,5 ₺ olan 0888 228 12 12 çağrı merkezinden yardım isteyebilirsiniz.

“Pegasus Uçak Bileti Değişikliği Nasıl Yapılır?” üzerine bir yorum

Yorum yapın

Bizi Takip Edin