Oxford Gezilecek Yerler Listesi | 11 Turistik Nokta

İngiltere’nin güneydoğusunda bulunan Oxford, ülkenin en önemli üniversite şehirlerinden biri olarak dikkat çekmektedir.

Hazırlamış olduğumuz Oxford gezilecek yerler yazımızda şehrin özellikle görülmesi gereken noktalarını listeledik. Nüfusun büyük çoğunluğunun öğrencilerden oluştuğu Oxford, gezmesi oldukça keyifli şehirlerin başında geliyor. Tarih anlamında görülmesi gereken pek çok yere sahip olan şehirde, ünlü Oxford Üniversitesi’nin ziyaret açık tarihi binaları da görülmeye değer.

#1 Oxford Gezilecek Yerler

1. Christ Church

Christ Church

Görkemli bir mimariyle inşa edilmiş olan Christ Church, 16. yüzyılda Kral 7. Henry tarafından erkek öğrencilerin eğitim görmesi amacıyla yapılmıştır. Şehrin turistler tarafından en çok ilgi gören yapılarından biri olan kilise, aynı zamanda Harry Potter filmlerinde de sahne olarak kullanılmıştır.

2. Bodleian Kütüphanesi

Bodleian Kütüphanesi

Dünyanın en eski kütüphanelerinden biri olan Bodleian Kütüphanesi şehrin mutlaka görülmesi gereken yapıları arasında bulunuyor.

3. Pitt Rivers Müzesi

Pitt Rivers Museum
Pitt Rivers by Ian Wallman

Antropolojik çalışmalarla elde edilen 500 binin üzerindeki eserle ülkenin en önemli müzelerinden biri olan Pitt Rivers Müzesi içinde insanlık tarihinde etkileyici bir yolculuğa çıkma şansını yakalayabilirsiniz.

4. Bridge of Sighs

The Bridge of Sighs

Hertforth College’nin iki binasını birbirine bağlayan köprü, Oxford’un en bilinen sembol yapılarından biridir. Buraya geldiğinizde bu köprüyü fotoğraflamadan buradan ayrılmamalısınız.

5. Radcliffe Camera

Radcliffe Camera

1737-1749 yıllarında bir bilim kütüphanesi olarak inşa edilen yapı, Oxford’da mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri. Neo-klasik tarzda inşa edilen yapı İngiltere’nin en büyük kubbeye sahip binalarından biridir.

6. New College

New College

1379 yılına dik gotik tarzda inşa edilen yapı, lisans öğrencilerinin eğitimi için inşa edilmiştir. Okul etkileyici üslubuyla ziyaretçilerden büyük ilgi görmektedir.

7. Sheldonian Tiyatrosu

Sheldonian Theatre

1644 yılında yapımına başlanan Sheldonian Tiyatrosu da Oxford gezilecek yerler listenizde mutlaka olması gereken bir yer. Eğer binayı gezmek isterseniz bilet satın alarak tiyatronun iç kısımlarını da görebiliyorsunuz.

8. Ashmolean Müzesi

Ashmolean Müzesi

1689 yılında kurulan Ashmolean Müzesi, Mısır mumyalarından İslam sanatı örneklerine; Hint tekstil sanatından, tarihi belgelere kadar pek çok farklı eserin sergilendiği ve mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir müze.

9. Cornmarket ve Queen Caddeleri

Cornmarket

Cornmarket ve Queen caddeleri, şehrin trafiğe kapalı olan, zaman geçirmek ve alışveriş yapmak için en ideal noktalarından. Vaktiniz olursa bu caddelerin tadını çıkarmanızı öneriyoruz.

10. Balliol College

Balliol COllege

Sheldonian Tiyatrosu’nun yanından geçerek ulaşabileceğiniz Balliol College, şehrin en güzel mimariye sahip olan okullarından. Fotoğraf çekmek ve keyifli vakit geçirmek için ziyaret edilmesi gereken bir yapı.

11. Doğal Tarih Müzesi

Natural History Museum

Bugün uluslararası önemi bulunan Oxford Doğa Tarihi Müzesi’nin geçmişi 17. yüzyıla kadar dayanıyor. İçinde doğa tarihine yönelik sayısız parçayı inceleyebileceğiniz bu özel müze mutlaka Oxford gezilecek yerler listesindeki yerini almalı.

*Oxford’a Londra’dan trenle yaklaşık 1,5 saatlik bir yolculuğun ardından ulaşabilirsiniz. Londra’ya gitmek için ise Londra uçuş seçeneklerini değerlendirerek ekonomik fiyatlarla ve 9 taksitle biletinizi satın alabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin