Ouagadougou’da Ne Yenir? | Ouagadougou’nun 9 Popüler Yemeği

Afrika’nın en fakir şehirlerinden biri olmasına rağmen Ouagadougou, yeme içme bakımından gurme gezginleri şaşırtacak derece bir zenginliği bünyesinde barındırıyor. Şehir aynı zamanda Burkina Faso’nun da başkenti konumunda bulunuyor. Yazımızın devamında Ouagadougou geleneksel yemekleri hakkında hazırladığımız “Ouagadougou’da ne yenir?” listemizi inceleme fırsatına sahip olabileceksiniz.

Ouagadougou’da Ne Yenir?

Bir başkent olmasına rağmen şehir merkezi birkaç saatte gezilebilecek bir yer burası. Eğer nerelerin görülmesi gerektiğini merak ediyorsanız Ouagadougou gezilecek yerler yazımızı inceleyebilirsiniz.

Telaffuzu zor olan Ouagadougou’da ziyaretçileri geleneksel Ouagadougou mutfağı dışında Avrupa (özellikle Fransız) mutfağı karşılamaktadır. Bu da şehirde her damak tadına uygun gezgini memnun edecek yemeğin bulunduğu anlamına geliyor. Gelir düzeyi düşük bir şehir olmasına karşın şehrin güvenilir bir yer olması da yemek yerken kendinizi rahat hissetmenize olanak tanıyacaktır.

Haydi şimdi de “Ouagadougo’da ne yenir? Ne içilir?” listemiz ile şehrin eşsiz mutfağı hakkında lezzetli bir yolculuğa çıkalım;

1. Poulet Kedejenou

Poulet Kedejenou
Poulet Kedejenou

Tavuk etiyle yapılan bir tür güveç olan poulet kedejenou Ouagadougo yöresel lezzetleri arasında ilk sıralarda bulunuyor. Yemek yapılırken aynı zamanda domates ve biber de ekleniyor. Üzerine biraz da baharat ekleyince ortaya işte bu leziz yemek çıkıyor. Tam da ağzınıza layık efendim, afiyet olsun 🙂

Bu arada buna benzer pirinç ve tavuk birleşiminden oluşan çok çeşitli tavuk yemekleri de şehrin sokaklarında keşfedilmek üzere sizi bekliyor.

2. Attieke

Attieke
Attieke

Fildişi mutfağına özgü bir yemek olan attieke’yi Ouagadougou’da deneyimleyebilirsiniz. Manyok’tan yapılan bu yemekte manyok bulgur haline getirilerek pilav şeklinde pişirilmektedir. Kızartmaların, etli yemeklerin, sebze yemeklerinin yani kısaca birçok şeyin yanında servis edilebilen attieke görünüm olarak da bulgur pilavını andırmaktadır.

3. Poulet Telévise

Poulet Telévise
Poulet Telévise

Tavuk eti Ouagadougou mutfağı için en önemli protein kaynaklarından biridir. Şehirde tavukla yapılmış sayısız yemeğe rastlamak mümkün olabilmektedir. Bunlardan biri de Poulet Telévise. Bu yemeği gördüğünüzde ülkemizde de buna sıkça rastladığınızı fark edeceksiniz. Genelde dönercilerin önünde bir camekan içinde şişe takılmış bir şekilde çevrilerek pişirilen tüm tavuklara şehirde bu isim veriliyor. Poulet Telévise yerli halk tarafından sevilerek tüketiliyor.

4. Bissap

Bissap
Amber çiçeğinin muhteşem kokusunu içinde bulunduran bissap çayı şehrin geleneksel içeceklerinden.

Amber çiçeği ile yapılan bissap çayı Afrika’da içebileceğiniz en lezzetli içeceklerden biri olabilir. Klasik çay gibi demlenerek hazırlanan bissap daha sonra soğutularak içine buz ve tercihe göre limon eklenerek içilmektedir. Kesinlikle eşsiz bir lokal deneyime hazırlıklı olmalısınız!

5. Domates

domates
Domates Ouagadougou mutfağının baş tacı

Evet, bu bir yemek değil ancak Ouagadougou yemekleri için en temel gıdalardan biridir. Domatesi şehirde yapılan hemen her yemeğin içinde görmeniz mümkün olabilmektedir. Bu nedenle bu şehri ziyaret etmeyi planlıyorsanız domatesle aranızı iyi tutsanız iyi olur 🙂

6. Domatesli Pilav

Domatesli Pilav
Domatesli Pilav

Ouagadougou’da ne yenir? diye merak edenler için bir domatesli tarif ile daha karşınızdayız. Ülkemizde yapılan domatesli pilavın neredeyse aynısı olan “riz gras” doyurucu olması nedeniyle ihtiyacınız olan enerjiyi karşılamanız için oldukça ideal bir yemektir. Bunu dilerseniz sade dilerseniz de yemeklerle birlikte tüketebilirsiniz.

7. Kurutulmuş Mango

Kurutulmuş Mango
Kurutulmuş Mango

Ouagadougo yeme içme kültürü içinde bölgede yetişen tropikal meyveler de büyük bir öneme sahip. Bu meyveler lokal pazarlarda bol bol bulunmaktadır. Meyveleri taze olarak tüketmek yerli halkın ve ziyaretçilerin en büyük keyfi. Tabi bu meyveler kurutularak da tüketilmektedir. Tıpkı ülkemizde olduğu gibi. Bu meyvelerden özellikle mango kurutulmakta ve çerez olarak bol bol tüketilmektedir.

8. Benga

Benga
Benga

Fasulye ve pirinçten yapılan bu yemek de özellikle sokaklarda bolca karşılaşacağınız bir yemek türü. Eğer Ouagadougou geleneksel yemekleri hakkında net fikirler elde etmek istiyorsanız benga mutlaka denemeniz gereken yemeklerden biri.

9. Deniz Ürünleri

Deniz Ürünleri
Deniz Ürünleri

Eğer Ouagadougou’da balık yemeği planlıyorsanız şehir sizi bu konuda da tatmin ediyor. Şehirde bulunan çeşitli restoranlarda ya da sokak satıcılarında satılan balıkları yiyerek güzel bir balık ziyafeti çekebilirsiniz. Deniz ürünleri konusunda yerel bir deneyim mi yoksa Avrupai bir masa mı bekliyorsunuz? Ona göre kararınızı verin ve yiyeceğiniz yeri belirleyin.

“Ouagadougou’da ne yenir? Ne içilir?” konusunda hazırladığımız listeye siz de bir şeyler eklemek isterseniz bize yorum kısmından destek olabilirsiniz. Önerilerinizle birlikte yazımızda çok daha faydalı olacaktır.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin