Otobüs Bileti Rezervasyonu Nasıl Yapılır?

Otobüs yolculukları, yurt içerisinde yapılan seyahatlerde en çok kullanılan ulaşım yoludur diyebiliriz.

Otobüsle seyahate olan yoğun ilgi sebebiyle çoğu zaman seferlerde yer bulunamamakta ve birçok kişi yolculuklarını ertelemek zorunda kalmaktadır. Bu durumda kalıp mağdur olmamanız için ‘’ Otobüs Bileti Rezervasyonu Nasıl Yapılır? ‘’ yazımızı inceleyerek erkenden nasıl rezervasyon yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Otobüs bileti rezervasyonu yapmak birkaç basit adımdan oluşmaktadır. Dilerseniz rezervasyon işleminin detaylarını aşamalı olarak birlikte inceleyelim.

#1 Biletbayi.com’u Ziyaret Edin!

biletbayi search

İlk olarak yapmanız gereken Biletbayi.com’u ziyaret etmek. Web sitesi açıldıktan sonra otobüs butonuna tıklıyoruz. Sonra karşınıza çıkacak olan ‘’ Nereden – Nereye ‘’ ibarelerine gitmek istediğiniz şehrin adını yazmanız gerekiyor.

Şehir seçimini yaptıktan sonra hemen altında bulunan takvim kısmından gitmek istediğiniz günü seçmeniz ve ‘’ ARA ‘’ butonuna tıklamanız yeterli.

#2 Sefer Seçimi Yapın!

biletbayi listeme

Arama butonuna bastıktan sonra seçmiş olduğunuz destinasyonlardaki tüm seferler anında listelenecektir. Sonuçlar içerisinde tüm firmaların seferlerini, araç özelliklerini, sefer saatlerini ve bilet fiyatlarına ulaşabiliyorsunuz.

Size uygun olan seferin koltuk düzenini ve boş koltuklarını görmek için ‘’detaylı bilgi ‘’ butonuna basmanız yeterli. Araçta oturmak istediğiniz koltuğun üzerine tıklayarak rahatlıkla seçim yapabilir ve yerinizi ayırtmak için ‘’onayla ve devam et ‘’ butonuna basmanız yeterli.

#3 Rezervasyonu Tamamlayın

rezervasyon bilgisi

Üçüncü ve son adımda ise yolculuk yapacak kişi veya kişilerin iletişim bilgilerinin doldurulması gerekiyor. Yolcu isim – soy isim , T.C. kimlik numarası gibi bilgileri eksiksiz doldurduktan sonra sayfanın alt kısmında bulunan ‘’ rezervasyon yap ‘’ butonuna tıklayarak işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Üç adımda kolay ve hızlı rezervasyon yapmak işte bu kadar kolay! rezervasyonunuzu tamamladıktan sonra Biletbayi.com tarafından telefon numaranıza ve e-posta adresinize rezervasyon bilgileriniz otomatik olarak iletilecektir. Bu mesaj içerisinde biletinizin opsiyon tarihi (rezervasyonun geçerlilik süresi), bilet numaranız ve yolculuk yapacak kişilerin isimlerine ulaşabilirsiniz.

#4 Opsiyon Süresi Nedir?

Opsiyon tarihi, rezerve ettirmiş olduğunuz biletinizi almanız gereken son gün ve saati belirtmektedir. Firma tarafından belirlenen bu süre uzatılmamakla beraber, opsiyon süresi içerisinde bilet alımı sağlanmadığı takdirde rezervasyonunuz iptal olacaktır.

Belirtilen tarihler arasında biletinizi satın alarak, araç içerisindeki yerinizi garantileye bilirsiniz.

#5 Rezerve Biletimi Nasıl Satın Alırım?

Biletinizi rezerve ettirdikten sonra tarafınıza kısa mesaj ve e-posta yoluyla ‘’ PNR ‘’ kodu gelecektir. 7 haneli olarak gönderilen bu kod ile Biletbayi.com adresinden ‘’ Biletlerim ’’ kısmına giriş yapmanız gerekmektedir.

Açılan bu sayfada otobüs bileti butonunu seçtikten sonra ‘’PNR’’ ve ‘’ SOYİSİM ’’ girişi yaparak ‘’ Rezervasyonu Görüntüle ‘’ demeniz yeterli. Görüntüle dedikten sonra açılacak olan sayfada bilet bilgilerinizi son kez teyit edebilir, kredi kartı veya banka kartıyla ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz.

Biletbayi.com’u ziyaret ederek dilediğiniz seferden anında rezervasyon yapabilir, otogara gitmeye gerek almadan 3 adımda biletinizi hızlıca satın alabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin